Marc Guiu mal jasno v tom, že zostane v Barcelone, a po oznámení Xaviho zotrvania sa jeho presvedčenie ešte viac upevnilo. Napriek ponukám na hosťovanie chce 18-ročný hráč bojovať o svoje šance v prvom tíme a konkurovať Vitorovi Roquemu.

Podľa Toniho Juanmartiho z katalánskeho denníka Sport agenti odchovanca La Masie už nejaký čas pracujú s Barçou na predĺžení zmluvy s útočníkom. Jeho zmluva vyprší v roku 2025 a Marcova túžba bola vždy veľmi jasná: naďalej hrať za Barcelonu, pretože je to klub, ktorý miluje. V porovnaní s predĺžením zmlúv Héctora Forta a Cubarsího sú rokovania o predĺžení zmluvy Marca Guiu najďalej. Pozície oboch strán sú veľmi blízke a nová zmluva bude čoskoro realitou.

V jeho prípade by bolo celkom logické predĺžiť zmluvu a odísť na hosťovanie, ale Guiu sa dnes rozhodol, že nebude počúvať takéto návrhy a bude bojovať o minúty pod vedením Xaviho. Samozrejme, všetko sa môže zmeniť počas predsezónnej prípravy a hráčove priority sa môžu taktiež zmeniť. Treba pripomenúť, že Sevilla sa už pýtala na hosťovanie hráča.

V tejto súvislosti bude dôležité aj to, čo sa stane s Vitorom Roque. Doteraz klub tvrdil, že s ním nemá žiadny problém, ale realita je taká, že hosťovanie Brazílčana nemožno vylúčiť. Bez ohľadu na to, čo sa stane s Tigrinhom, isté je, že Guiu je pripravený bojovať s Roquem o rolu rezervnej deviatky za predpokladu, že Robert Lewandowski zostane v tíme alebo Ferran Torres prevezme úlohu prvého útočníka.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-25 21:14:17
Pri dobrej ponuke za Lewu zo Saudskej by som fakt bol v pokušení to risknuť celú sezónu s dvojicou Roque s Guiu.
2024-04-25 21:50:20
Chce zobrať tých 0 minút čo má Roque dokopy? Ok no xd