O osude dvojzápasu s PSG nepochybne rozhodla červená karta pre Ronalda Arauja. Barcelona viedla už o dva góly a bola na najlepšej ceste do semifinále, keď uruguajský obranca neuvážene fauloval Barcolu vychádzajúceho z čistej pozície a od tohto momentu PSG ovládol Barçu, strelil štyri góly a zmaril sny Kataláncov.

V rozhovore pre RMC Sport Bradley Barcola opísal celú situáciu týmito slovami: "Vedel som, že Araújo je veľmi rýchly. Keď som ho videl, ako to robí, myslel som si, že ho predbehnem. Keďže som podobný pohyb urobil aj v prvej etape, nepredbehol som ho úplne. On ma dobehol. Povedal som si, že ho predbehnem a vedel som, že nemôže nič urobiť. Buď by ma fauloval, alebo by sme išli bok po boku."

Barcola bol autorom asistencie aj v odvetnom zápase, keď jeho prihrávku využil Ousmane Dembélé. Krídelník opísal aj túto akciu: "Hľadám zónu (...) Tieto prihrávky sú pre brankára a obrancov ťažko zastaviteľné. Hneď ako dostanem loptu, vidím, že medzi brankárom a obranou je priestor. Hodím to a lopta sa dostane k Ousmanemu."

Bradley Barcola bol jedným z architektov triumfu PSG, keďže mal prsty v tom, že Araujo zápas nedohral a neskôr asistoval na vyrovnávajúci gól. Luis Enrique ho nechal na ihrisku až do 77. minúty, keď ho vystriedal Lee Kang-in. Zaujímavosťou je, že hneď v nasledujúcom zápase po štvrťfinále Ligy majstrov nastúpil PSG proti Olympique Lyon a Barcola si opäť pripísal asistenciu, čím prispel k víťazstvu domácich.... 4:1. Kto vie, ako sa bude kariéra 21-ročného hráča vyvíjať ďalej.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-26 12:52:50
A teraz Vasquez ako vyrobil 11-tku....