Máme pred sebou nesmierne náročné stretnutie, kde sa strata bodov rovná prehre na plnej čiare. Granotes bojujú o účasť v Lige Majstrov a na svojej pôde sú veľmi nepríjemným mužstvom. Katalánci zo šiestich návštev Valencie, len dva krát vyhrali, trikrát remizovali a raz dokonca prehrali.

Najbližšie však cestujeme do Londýna na prvý zápas semifinále Ligy Majstrov proti Chelsea a aby toho nebolo dosť, ďalšie ligové kolo hráme doma proti Realu Madrid, kde ak dnes dostane svoju piatu žltú kartu Valdés alebo Alexis, tak sa neobjaví. Katalánsky denník SPORT predstavil svoju základnú zostavu na dnešný duel, kde musel do úvahy vziať aj vyššie uvedené skutočnosti.

V bráne sa špekulovať aj napriek hrozbe absencie v Clásicu nebude - nastúpi Valdés. Pred ním sa objaví štvorica obrancov menovite - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano. Redaktori SPORT.es si myslia, že Piqué dnes po zranení ešte nenastúpi, zato Alves áno.

V strede dostane vzhľadom na Chelsea voľno Xavi, ktorého nahradí Cesc. Ten si kvôli piatej žltej karte oddýchol minule. K nemu ako defenzívny stredopoliar nastúpi Busquets. Inú možnosť Guardiola nemá, nakoľko je Keita zranený. Tretím do partie bude podľa katalánskeho denníka Iniesta.

V útoku sa samozrejme objaví Messi, ktorému budú sekundovať Pedro a Alexis. Druhý menovaný dnes nastúpi aj napriek hrozbe piatej žltej karty, ktorá ho bude stáť účasť v sobotňajšom Gran Derbi. Obaja hráči však nachádzajú svoju starú formu, ktorá robí culés radosť, no zároveň odsúva do úzadia hráčov ako Tello, Affelay či Cuenca. Najmä Cuenca nás zápas čo zápase presviedča, že aj proti silným mužstvám sa nestratí.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.