Basketbalový tím USA sa už nachádza v metropole Katalánska, kde pred Olympijskými hrami v Londýne odohrá dva priateľské zápasy. Američania v Barcelone vzbudili veľký záujem. Najväčším lákadlom je Kobe Bryant, ktorý novinárov prekvapil vyhlásením, že o tri roky bude hrať v drese Blaugrana.

Už dnes sa v Palau Sant Jordi predstaví výber USA proti Argentíne a o dva dni neskôr si zverenci Mika Kryzewskeho postavia proti silnému Španielsku. Kobe Bryant aj LeBron James tak narazia na hviezdy španielskeho výberu - Pau Gasola a Juana Carlosa Navarra. Zápas je na programe utorok o 21:30.

Počas tlačovky však Bryant tlač prekvapil vyhlásením: "Dajte mi tri roky a uvidíte ma hrať za Barcu," povedal s úsmevom. "Španielsko sa mi veľmi páči a môžem tu nakoniec basketbal aj hrať. Ak si môžem vybrať, tak sa mi viac páči Barcelona ako Real Madrid," povedal.

Svoje vyhlásenie vzápätí aj komentoval: "Chcel by som svoju kariéru ukončiť v Barcelone, pretože sa mi to mesto páči. Majú veľkú pláž a mohol by som naživo sledovať aj futbalové zápasy. O tunajšej lige viem veľa od Pau Gasola. Myslím, že úroveň ligy je porovnateľná s NBA, no z pohľadu fyzickej námahy je naša liga bezkonkurenčná. Pravdou však je aj to, že odohráme viac zápasov a náš kalendár je viac nabitý. Prakticky stále len cestujeme," uzatvorila hviezda LA Lakers.

zdroj: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.