Ťažký test v La Lige. Po darovaní Superpohára Realu Madridu sa v tomto zápase od zverencov Tita Vilanovu očakáva náprava – aj herná, aj výsledková. Zvlášť pôjde o vyvarovanie sa fatálnych chýb v obrane, ktoré stáli Barcu veľa.

Na Camp Nou však zavíta súper zvučného mena, súper, ktorého hráči sa v dôležitých zápasoch dokážu vypnúť k mimoriadnym výkonom. Barca sa o tom presvedčila na vlastnej koži a túto sezónu pocítil silu zverencov Mauricia Pellegrineho na vlastnom štadióne aj Real Madrid.

19.02.2012 Barcelona 5 – 1 Valencia

08.02.2012 Barcelona 2 – 0 Valencia
01.02.2012 Valencia 1 – 1 Barcelona
21.09.2011 Valencia 2 – 2 Barcelona
02.03.2011 Valencia 0 – 1 Barcelona

Posledné vzájomné zápasy poukazujú na nesmierne vyrovnané boje. Každopádne až na ten posledný, kedy Los Che tiahli z Camp Nou s piatimi kúskami. Barcelona však musí každopádne zapnúť na plné obrátky ak chce pomýšľať na plný bodový zápis aj tentoraz.

FC Barcelona

V klube nič nové. Posledný zápas sa obrana predviedla opäť v plnej paráde, keď prv kiksoval Mascherano, neskôr svojho kolegu napodobňoval aj Piqué a razom bolo 2-0 pre Los Blancos a sny o zisku Superpohára v háji. To je však minulosť.

V lige je situácia ako z rozprávky, keď Real stráca na vedúcu mužstvo – teda nás – priepastných 5 bodov. Po dvoch odohratých kolách. V treťom naďabíme na Valenciu, jeden z najsilnejších celkov La Ligy a výhra v domácom prostredí by bola v honbe za ligovým primátom kľúčová. Každopádne je potrebné totálne prepracovať prístup hráčov k zápasu, nakoľko sme Osasunu zdolali s poriadnym kusiskom šťastia. Facka od Realu tak prišla len vhod.

29.08.2012 Real Madrid 2 - 1 Barcelona
26.08.2012 Osasuna 1 - 2 Barcelona
23.08.2012 Barcelona 3 - 2 Real Madrid
20.08.2012 Barcelona 0 - 1 Sampdoria
19.08.2012 Barcelona 5 - 1 Real Sociedad

Vstup do ročníka vyšiel Blaugrana suverénne, no suverénne to nakoniec aj pokašľali. Každopádne som presvedčený, že sa chlapci z chýb poučili a výkony ako proti Osasune, tak aj proti Madridu v prvom polčase viac nezopakujú, práve naopak – budú pokračovať vo výkonoch ako predviedli v desiatich v druhom polčase na Bernabeu. To je tá pravá Barca.

Do zápasu s Los Che vstupuje Tito s niektorými obmedzeniami – otázny je štart Puyola a takmer vylúčený je štart Alvesa. Otázkou tiež zostáva zloženie ďalších línií, nakoľko je sezóna dlhá a Vilanova má v súčasnosti dostatok hráčov pre rotáciu. Osobne by som uvítal nasadenie Alexa Songa od úvodných minút podobne ako vynechanie Alexisa Sáncheza.

Predpokladaná zostava: Valdés - Montoya, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Tello, Messi, Pedro

València Club de Fútbol, S.A.D.

Mauricio Pellegriho má zo svojich zverencov zmiešané pocity. V úvodom zápase sezóny sa im totiž na Santiagu Bernabeu proti Realu Madrid viedlo viac ako dobre a hoci sa zápas skončil nakoniec výsledkom 1-1, Los Che mohli brať aj plný počet bodov. Naproti tomu, doma proti Deportivu La Coruňa vyhrávali 3-1, no zápas sa nakoniec skončil opäť remízou, tentokrát 3-3. Čo predvedie Valencia na Camp Nou je vo hviezdach, čísla však hovoria o tom, že naposledy nad Barcou vyhrala ešte v októbri 2003, aj to len 1-0. Odvety sa títo dvaja súperi stretli ešte 11-krát, no Valencia nevyhrala ani jeden duel.

26.08.2012 Valencia 3 - 3 Deportivo
19.08.2012 Real Madrid 1 - 1 Valencia
11.08.2012 Eintracht 4 - 2 Valencia
09.08.2012 Valencia 2 - 0 Tottenham
12.05.2012 Real Sociedad 1 - 0 Valencia

Pellegrino sa na Camp Nou môže spoliehať takmer na celý káder, okrem Ricarda Costu, ktorý je suspendovaný. Toho v stretnutí s veľkou pravdepodobnosťou nahradí Adil Rami. Otáznik visí nad Fernandom Gagom, ktorý je podľa posledných zatiaľ neschopný odohrať celý súťažný zápas. Barcelonismo by nemalo zabúdať ani na gólmana Diega Alvesa, ktorý proti Barcelone neraz vyprodukoval kvantum vynikajúcich zákrokov a svoje mužstvo dlho predlho držal nad vodou.

Predpokladaná zostava: Alves - Pereira, Rami, Ruiz, Mathieu - Albelda, T Costa - Feghouli, Jonas, Guardado – Soldado

Predpokladaný výsledok

Barca má v zápase s Valenciou čo žehliť. Najmä ide o to hodiť Real za hlavu a sústrediť sa na každý jeden ligový zápas v snahe minimálne udržať náskok pred Realom hneď z úvodných dvoch kôl. Výhra nad Valenciou sa rozhodne nebude rodiť ľahko, hoci papierové predpoklady hovoria jasne v prospech domáceho celku.

FC Barcelona 2 – 0 Valencia CF

Info o zápase

Dátum: 2. Septembra 2012, 21:30 SEČ

Štadión: Camp Nou

Rozhodca: Miguel Pérez Lasa‎

Prenos: Sport1

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.