V programe Al Primer Toque, ktorý vysiela rozhlasová stanica Onda Cero, Vicente del Bosque priznal, že pred finále tohtoročných Majstrovstiev Európy Xavi uvažoval o ukončení reprezentačnej kariéry. Triumf Španielov a vynikajúci výkon v podaní samotného hráča, však nakoniec jeho rozhodnutie zmenilo.

"Pre finále EURO mi Xavi povedal, že by chcel z reprezentácie odísť," povedal tréner La Furia Roja. "Myslím si však, že úspech mužstva na tomto turnaji ho natoľko povzbudil, že sa cíti pohodlne. Tak ako kedy mal 28 rokov. Cíti sa silný," dodal. Ukazuje sa, že víťazstvo na EURE v Poľsku a na Ukrajine spolu s rozhovorom s Del Bosquem dodali Xavimu novú silu a koniec svojej kariéry posunul na neskôr.

Del Bosque tiež dodal, že osoby zodpovedné za káder La Furia Roja plánovali dať šancu na debut v seniorskej reprezentácii aj Gerardovi Deulofeovi. "Chceli sme mu zavolať. Konzultovali sme to. Patrí medzi tých hráčov, ktorí ak explodujú talentom, budú patriť medzi najlepších," zdôraznil.

Del Bosque na koniec vyhlásil, že v otázke Zlatej lopty stále podporuje Iniestu, no na druhej strane je nemilo prekvapený Villom, ktorý hráva veľmi málo: "V tíme je veľká konkurencia. Tréner chce brať do úvahy všetkých. To platí aj pre nás v reprezentácii."

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.