Na štadióne La Rosaleda dnes večer uvidíme šláger kola - ambiciózna Málaga pýšniaca sa v doterajšom priebehu La Ligy najlepšou obranou vyzve na domácom štadióne lídra súťaže a zároveň tím s najproduktívnejším útokom - FC Barcelona. Real Madrid včera v zápase s Osasunou predviedol biedny výkon a tak sa dnes budú všetky oči upierať na zápas v Málage, aby zistili, či si Tito team aj naďalej udrží svoju neporazitľnosť a odtrhne sa Realu už na 18 bodov.

Štatistiky hovoria jasne pre Barcelonu, keď dokázala vyhrať 9 z posledných 10 vzájomných zápasov, pričom sa častokrát jednalo o 4 gólové nádielky. V poslednom zápase sa o pokorenie Málagy postaral ako inak Messi hatrickom, pričom skóre zápasu otváral El Grande Capitan Puyol. Málaga však dokázala poraziť Real Madrid či Sevillu a preto sa treba mať pred týmto nevyspytateľným súperom na pozore.

2.5.2012 FC Barcelona 4:1 Málaga CF

22.1.2012 Málaga CF 1:4 FC Barcelona

21.5.2011 Málaga CF 1:3 FC Barcelona

16.1.2011 FC Barcelona 4:1 Málaga CF

27.2.2010 FC Barcelona 2:1 Málaga CF

MÁLAGA CF

Málaga zažíva za posledné roky veľký vzostup, hlavne vďaka peňažnej injekcii člena katarskej kráľovskej rodiny. Po nákupe hráčov ako Cazorla, van Nistelrooy či Toulalan však prišli správy o nezaplatení daňových poplatkov, ako aj nevyplatení výplat hráčom. Všetko vyvrcholilo odchodom Fernanda Hierra z funkcie športového riaditeľa, alebo prestupom Cazorlu do Arsenalu. Na začiatku tejto sezóny však aj napriek skeptickým predpovediam začala Málaga vynikajúco, v lige podávala solídne výkony a v Lige Majstrov dokonca pri svojej premiére skončila v skupine prvá pred gigantom AC z Milána. Neuhradené platby však opäť ožili a UEFA tak vrhla pred vianocami na Málagu bombu - zákaz štartu v nasledujúcom ročníku európskych súťaží, navyše ak svoje dlhy nevyrovnajú do marca, tak sa k tomuto "banu" ešte nejaký ten rok pripočíta.

8.1.2013 Málaga CF 4:1 SD Eibar

5.1.2013 Deportivo 1:0 Málaga CF

22.12.2012 Málaga CF 3:2 Real Madrid

18.12.2012 SD Eibar 1:1 Málaga CF

15.12.2012 Sevilla FC 0:2 Málaga CF

Po výhre nad Realom Madrid začali nový rok zverenci Manuela Pellegrinho zakopnutím na štadióne zostupom ohrozeného Deportiva La Coruňa, všetko však napravili povinnou výhrou nad Eibarom v Copa del Rey, vďaka čomu postúpili do štvrťfinále, v ktorom sa paradoxne stretnú s FC Barcelona. Málaga síce porazila vonku silnú Sevillu, zničila Valenciu 4:0, no dokázala na domácom ihrisku prehrať s Rayom či Realom Sociedad.

Manuel Pellegrini určite postaví do zápasu najlepšie čo má k dispozícii, tešiť sa preto môžme na mladúšpanielsku hviezdu a víťaza Golden Boy 21012 Isca, ako aj na ex-blaugrana Saviolu, skúseného Santa Cruza, Joaquína či nebezpečného Eliseua.

Predpokladaná zostava:

Caballero - S. Sánchez, Wellington, Demichelis, Nacho M. - Camacho, Joaquín, Toulalan, Isco, Eliseu - Saviola

FC BARCELONA

Barcelona zažíva neskutočne úspešné obdobie, pričom pod vedením Tita Vilanovu, ktorému mnohí neverili, kráčajú od víťazstva k víťazstvu. V lige si Barca vypracovala pohodlný 11 bodový, resp. 6 bodový náskok na Atlético, resp. Real Madrid, pričom dnes má opäť možnosť tieto čísla zvýšiť. Chýbať pre zranenie bude David Villa, ktorý však toho aj tak zatiaľ veľa nenahral, dlhodobo zranený Cuenca a Abidal. Inak má Vilanova k dispozícii všetkých borcov na čele s Iniestom, Messim, Xavim či v kolosálnej forme hrajúcim Adrianom.

10.1.2013 FC Barcelona 5.0 Córdoba CF

6.1.2013 FC Barcelona 4:0 RCD Espanyol

22.12.2012 Valladolid 1:3 FC Barcelona

16.12.2012 FC Barcelona 4:1 Atlético Madrid

12.12.2012 Córdoba CF 0:2 FC Barcelona

Barecelona vyhrala 6 zápasov v rade, pričom rozdielom triedy pokorila aj rozbehnuté Atlético Madrid. Tito rovnako ako Pellegrini určite postaví na trávnik to najlepšie a preto sa dá predpokladať, že uvidíme krásnu bitku najlepšej obrany a najlepšieho útou Ligy BBVA.

Predpokladaná zostava:

Valdés - Adriano, Piqué, Puyol, Alba - Sergio, Xavi, Fábregas - Pedro, Messi, Iniesta

Predpokladaný výsledok

Lionel Messi určite bude chcieť potvrdiť, že Zlatú loptu získal naozaj najlepší futbalista planéty a zrejme aj histórie, preto sa dá očakávať jeho veľkolepá show, podporená magickým Iniestom a živou vodou pokropeným Pedrom. Demichelis a spol. budú mať mnoho práce, ktorá im tentokrát prerastie cez hlavu a súperom budú zrazení k zemi.

Málaga CF 1:3 FC Barcelona

Info o zápase:

Dátum/čas: 13.1.2013, 21:00

štadión: La Rosaleda, Málaga

TV prenos: SPORT 1

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.