Javier Alejandro Mascherano je argentínsky reprezentant, ktorý háji farby blaugranas od roku 2010, kedy k nám prestúpil z anglického FC Liverpool. Dnes slávi svoje 29. narodeniny.

Javier k nám prichádzal v roku 2010 a mnohí culés sa sami seba pýtali, načo nám tento nevysoký dríč stredu poľa bude. Na jeho poste sme mali Sergia a mnohí si mysleli, že Javier u nás vyhorí a bude zohrievať lavičku. Jeho ligový debut tomu aj nasvedčoval. Na domácej pôde sme s Javierom v poli prehrali s Hérculesom 0:2 a Javier sa ocitol v neľahkej situácií.

Tréner Guardiola najprv používal Javiera ako náhradníka a plnil tak akúsi rolu Seydou Keitu, čiže zocelil defenzívne šíky, keď sme viedli. To však nemohlo byť všetko a tento muž nám to ukázal, keď ukázal svoje kvality na poste stopéra. Vo finále Ligy majstrov 2011 nastúpil práve el Jefe na poste stredového obrancu spolu s Gerim Piquém. Na ceste do tohto finále predviedol aj jeden pamätný zákrok v dvojzápase s Arsenalom Londýn, keď na konci dvojzápasu zastavil kĺzačkou istý gól z kopačky Nicklasa Bendtnera.

Odvtedy el Jefe hráva v tíme len na poste stopéra, ale predpokladá sa, že po príchode stopéra do tímu sa vráti na svoj post defenzívneho záložníka, ktorý hráva za argentínsku reprezentáciu.

Tento nízky muž dokázal už veľakrát, že srdce mu bije pre Barcelonu a je pravým culé. Tak verme tomu, že jeho defenzívna robota bude bezchybná a konečne dá za blaugranas aj ten vytúžený gólik. Javier Mascherano si to rozhodne zaslúži.

Ešte raz, Feliz cumple!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.