Dnes je to presne 10 rokov, čo si mohli fanúšikovia FC Barcelona svoj obdivovaný klub pozrieť na vlastné oči rovno pod nosom, teda na Slovensku. Zaslúžil sa o to Matador Púchov, víťaz Slovenského pohára. Katalánsky veľkoklub na Slovensko pricestoval 24. septembra 2003 v 1. kole Pohára UEFA v sezóne 2003/2004.

Štadióna Antona Malatinského v Trnave privítal Kataláncov v búrlivej atmosfére s kulisou 18 000 divákov. Diváci však boli od vytrženia bez seba po záverečnom hvizde, nakoľko sa zrodil výsledok, s ktorým by pred zápasom len málokto počítal.

Po úvodnom góle Patricka Kluiverta v 49. minúte sa Barcelona síce nadýchla k tlaku, no ďalší presný zásah z neho nevyťažila. Naopak, v nadstavenom čase vyrovnal Milan Jambor a oslavy mohli v Trnave prepuknúť. V odvete, ktorá sa hrala 15. októbra na Camp Nou o 21:30 síce Púchovčania vyfasovali 8 gólov a ďalej samozrejme nepostúpili, nič to však na magickej noci z 23. septembra nemení.

Góly: 93. Jambor - 49. Kluivert

ŽK: 53. Hricko

Rozhodca: Müftüoglu (Turecko)

Návšteva: 18 000 divákov

Matador Púchov: Bernady - Hricko, Ovad (Brisuda), Čvirik, Holčík - Škripec (Majerník), Belák, Jambor, Gegič - Mir. Nemec (Perniš), Breška

FC Barcelona: Valdes - Puyol, Reiziger, Cocu, van Bronckhorst - Luis Enrique, Xavier, Overmars - Quaresma (Saviola), Kluivert, Ronaldinho

zdroj: internet

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.