Legendárny Mario Kempes, majster sveta z roku 1978, je toho názoru, že Argentína sa nemôže na blížiacich sa Majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii spoliehať iba na hviezdu FC Barcelona Lionel Messiho.

Bývalý skvelý útočník, ktorý dvoma gólmi vo finále MS 1974 prispel k výhre Albiceleste nad Holandskom 3-1, sa vyjadril, že reprezentácia jeho krajiny potrebuje ďalšieho skvelého hráča, ktorý by čiastočne sňal veľký tlak, ktorý je na Leovi Messim.

„Hráčov na ihrisku môžete rozostaviť, ale vždy sú v pohybe a systém hry sa mení. Myslím si, že na Messiho sa musí hľadieť odlišne a tých ďalších deväť hráčov na ihrisku by malo hrať naňho,“ povedal Kempes pre oficiálnu stránku FIFA. „No jeden hráč sám nedokáže vyhrať majstrovstvá sveta. To je nemožné. Bezpochyby môže mať dôležitú úlohu v hre tímu, ale nedokáže sám vyhrať každý zápas.“

Kempes tiež potvrdil, že hra argentínskej obrany nie je na tej istej úrovni ako útok, ale vyjadril dôveru v trénera národného tímu Alejandra Sabellu.

„Argentína má šancu vyhrať, hoci je veľký rozdiel medzi tým ako hrá v útoku a v obrane. Ale Sabella musí dôverovať týmto hráčom, brankárovi, ktorý nehráva za klub [Sergio Romero] a týmto obrancom. My musíme dôverovať spolu s ním.“

Argentína bude hrať v základnej skupine MS 2014 v Brazílii proti Bosne a Hercegovine, Iránu a Nigérii.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.