Včerajšie víťazstvo na pôde Almeríe 0-8 vyrovnalo historický klubový rekord, ktorý má Barcelona stále v platnosti. Kataláncom sa podobné niečo podarilo za trénerských čias Helenioa Herrera v roku 1959.

Tento rekord padol v sezóne 1959/1960 v Las Palmas a zdalo že, sa k tomuto číslu sa Katalánsky klubu nikdy viac ani nepríblíži. Góly Messiho (3), Bojana (2), Iniestu, Pedra a Acasieteho (vlastný) dokázali opak a mužstvo Pepa Guardiola tento historický zápis dokonca vyrovnalo.

61 rokov neskôr

Písal sa 25. október 1959. V siedmom zápase sezóny Barcelona porazila Las Palmas na ich domovskom štadióne po góloch Luisa Sueréza (3), Evarista (2), Eulogia Martíneza, Gensana a Villaverdeho 0-8. Trénerom vtedajšieho tímu bol Helenio Herrera a v spomínanej sezóne dokázal 'Blaugrana' doviesť k druhému ligovému titulu v rade.

8 gólov aj v pohári EUFA 2003

V Guardiolovej ére je to najvyššia výhra a Barcelona tak dokázala zaznamenať osem gólov v jednom zápase prvýkrát od 15. októbra 2003. Vtedy sa na Nou Campe predstavil v prvom kole Pohára UEFA Matador Púchov. V Púchove Katalánci dokázali uhrať len remízu no na domácom štadióne Púchov rozstrieľali 8-0. V Lige podobný počet zásahov zaknihovali v sezóne 1996/1997 proti Logroñés.


zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.