José Manuel Pinto v pondelok potvrdil, že by rád ostal v prvom tíme FC Barcelona minimálne ešte jednu sezónu a v stredu večer to zdupľoval skvelým výkonom na Camp Nou v zápase Copa del Rey proti Realu Sociedad.

Dlhodobá dvojka v bráne Barcelony zohrala veľmi dôležitú úlohu v udržaní čistého konta pred výjazdom na odvetu do San Sebastiánu, čo Blaugranas dáva výbornú pozíciu v postupe do ďalšieho kola tejto súťaže.

Fanúšikovia na Camp Nou dali Pintovi na vedomie, že si vážia jeho výkony skandujúc jeho meno pri odchode do šatne. Pinto ako druhý brankár pravidelne háji bránu Barcelony v španielskom pohári, v ktorom odohral niekoľko výnimočných stretnutí. Medzi najpamätnejšie patrí odveta semifinále Copa del Rey v roku 2009 proti Realu Mallorca. Barcelona mala pred zápasom výhodu dvojgólového vedenia, ale na San Moix prehrávala 1-0, keď rozhodca proti nej v 50. minúte odpískal penaltu a Cáceres dostal červenú kartu. Pinto ukázal Martímu, kde má penaltu kopnúť a umne ho preľstil a penaltu chytil.

Možno si Pinto svojím výkonom proti Realu Sociedad zabezpečil predĺženie zmluvy o ďalší rok. Osobne by som si veľmi prial, aby ostal v klube ešte ďalšiu sezónu na poste brankárskej dvojky. A čo vy?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.