Barcelona má po prvom zápase semifinále Copa del Rey na Camp Nou dvojgólový náskok, napriek tomu ju však nečaká jednoduchý zápas, keďže už sedem rokov nevyhrala na baskickom štadióne Anoeta.

Všetci culés veria, že Barcelona zaknihuje víťazstvo nad Realom Sociedad a po dlhom čase prelomí smolu, ktorá sa spája so štadiónom Anoeta, a pohodlne postúpi do finále Copa del Rey, kde ju čaká súboj s jedným z dvojice Atlético Madrid či Real Madrid, pravdepodobne však ten druhý.


Real Sociedad

Počas víkendu Real Sociedad iba remizoval s Levante 0-0, keď brankár Keylor Navas z Levante privádzal svojimi zákrokmi do zúfalstva hráčov baskického celku. Napriek remíze predviedli hráči z Anoeta dobrý výkon, ktorý ich motivuje potrápiť Barcelonu v boji o finále Copa del Rey.

Inšpiráciu k výkonu im určite dáva aj posledný výsledok na domácej pôde proti Barcelone, keď v minulej sezóne vyhrali 3-2. Vtedy síce Barcelona viedla rýchlymi gólmi Messiho a Pedra. Realu sa podarilo znížiť na 2-1 gólom Gonzala Castra a 6 minút potom čo bol vylúčený Pique zrovnával Castro a v dramatickom závere strelil víťazný gól Imanol Agirretxe.

Obranca Realu Sociedad Ion Ansotegi sa k zápasu vyjadril: „Na našej strane je ohromná motivácia, keďže sme iba jeden krok od finále, ale vieme, že to bude veľmi ťažké. Nikdy sme nemali takú šancu hrať finále, a toto je asi jediná na dlhé obdobie. Ľudia veria, že to je možné. Na Anoeta je fantastická atmosféra a všetci fanúšikovia nám pomôžu, keďže tato Barça nie je tá, proti ktorej sme zvykli hrávať v posledných rokoch.“

Sociedad bude hrať bez Iňiga Martineza, ktorý dostal červenú kartu v prvom zápase proti Barcelone.


FC Barcelona

Barcelona nevyhrala nad Realom Sociedad na jeho pôde od mája 2007, takže hoci má mierny náskok z prvého zápasu, bude sa musieť veľmi namáhať, aby postúpila. V nedeľu si Barça na rozvodnenom trávniku poradila na výjazde so Sevillou 1-4, čo im umožnilo sa vrátiť opäť do čela ligovej tabuľky po týždennej prestávke.

Lionel Messi sa opäť dostáva do formy a jeho dva góly proti Seville sú prísľubom ďalších proti Realu Sociedad. Martino sa určite na neho bude spoliehať, keďže Realu Sociedad nastrieľal 7 gólov v 9 zápasoch.

Hoci Carles Puyol hrával v poslednej dobe zápasy Copa del Rey je zrejmé, že teraz bude chýbať pre problémy s chrbtom. A aj keď Neymar začal trénovať s tímom, je málo pravdepodobné, že zasiahne do hry už v tomto zápase.

Na ihrisku však môžeme s takmer s určitosťou očakávať dvoch obrancov Javiera Mascherana a Jordiho Albu, ktorí si odsedeli zápasový trest v poslednom ligovom stretnutí.


Posledné vzájomné zápasy

05.02.2014 Barcelona 2-0 Real Sociedad
V
24.09.2013 Barcelona 4-0 Real Sociedad
V
19.01.2013 Real Sociedad 3-2 Barcelona
P
19.08.2012 Barcelona 5-1 Real Sociedad
V
04.02.2012 Barcelona 2-1 Real Sociedad
V

Posledné zápasy

R P P V V V V P V V
09.02. Real Soc. 0-0 Levante 09.02. Sevilla 1-4 Barcelona
05.02. Barcelona 2-0 Real Soc. 05.02. Barcelona 2-0 Real Soc.
02.02. Atlético M. 4-0 Real Soc. 01.02. Barcelona 2-3 Valencia
30.01 Santander 0-3 Real Soc. 29.01. Barcelona 5-1 Levante
27.01. Real Soc. 4-0 Elche 26.01. Barcelona 3-0 Málaga

Fakty k zápasu

Súťaž: Copa del Rey, semifinále, odveta

Čas a dátum: 12.2.2014, 22:00

Mesto: San Sebastián

Štadión: Anoeta

Rozhodca: Fernando Teixeira Vitienes

TV: -


Predpokladané zostavy

Real Sociedad (5-3-2): Zubikarai - Joseba, Ansotegi, Mikel González, Carlos Martínez, José Angél - Elustondo, Gastaňaga, Zurutuza - Griezmann, Vela

Barcelona (4-3-3): Pinto - Montoya, Piqué, Mascherano, Alba - Alex Song, Fábregas, Iniesta - Alexis, Messi, Tello


Tip na výsledok

1 - 2

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.