Zápasový kolotoč pokračuje. Barcelona v posledných týždňoch hráva 2 zápasy za týždeň a bezo zmeny to ostane v tomto i nasledujúcom týždni. Už zajtra Barçu čaká ligový súboj proti tímu z madridského predmestia, Rayo Vallecano.

Po stredajšej remíze 1-1 v odvete semifinále Copa del Rey na štadióne Anoeta sa Barcelona predstaví doma na Camp Nou v ligovom zápase proti trápiacemu sa tímu Rayo Vallecano, ktoré je aktuálne až na 19. mieste ligovej tabuľky. Z posledných piatich zápasov je skóre medzi oboma tímami 23-1 v prospech Barcelony.


FC Barcelona

Barcelonu budúci utorok čaká náročný zápas Ligy majstrov na pôde Manchestru City. Vzhľadom na tento zápasový rozpis bude veľmi zaujímavé, akú zostavu zvolí proti Vallecano tréner Gerardo Martino. Hoci Barcelona posledný ligový zápas na Camp Nou proti Valencii prehrala, všetci culés sú v očakávaní dobrého výsledku a to nielen v sobotu, ale následne aj v utorok v Lige majstrov.

Lionel Messi má šancu dorovnať či dokonca prekonať ďalší rekord, keď sa zajtra trafí do siete Vallecana. Malý Argentínčan strelil za Barcelonu na jeho vek neskutočných 335 gólov, čo znamená, že je iba jeden gól za Telmom Zarrom, bývalým hráčom Athletica Club, ktorý má na svojom konte o jeden gól viac za jeden španielsky klub. Proti tímu z madridského predmestia sa v minulej sezóne Messimu podarilo skórovať 4-krát a celkovo 7-krát z posledných piatich zápasov.

V poslednom zápase proti Vallecano si z chuti zastrieľal Pedro, ktorý im strelil hetrik pri pokorujúcej domácej prehre 0-4. Možno on či niekto iný predvedie podobné predstavenie, čo by nás určite potešilo.

V zostave na zápas by sa mohol objaviť už aj Carles Puyol, ktorý pauzoval v dvoch zápasoch, kvôli problémom s chrbticou. Možno však až ako striedajúci hráč. Javier Mascherano a Jordi Alba hrali v pohárovom stretnutí po nútenej pauze pre karty v ligovom stretnutí na pôde Seville.

Očakáva sa, že Neymar by mohol dostať od lekárov zelenú, ale je málo pravdepodobné, že nastúpi už do zápasu, mal by však byť k dispozícii na Ligu majstrov.


Rayo Vallecano

Po sériách zlých výsledkov Rayo na začiatku februára remizovalo 0-0 s Levante a v poslednom zápase dokonca deklasovalo Málagu 4-1. Zdá sa, že tím sa zdvíha z najhoršieho a mohol by sa postupne vyškriabať vyššie aj v ligovej tabuľke a dostať sa z pásma zostupu, kde sa dlhodobo pohybuje. Ale zápas proti Barcelone nebude tým, v ktorom by ukoristil nejaké body.

V posledných rokoch dostáva Rayo od Barcelony gólové prídely a veľké futbalové lekcie. Tím vedený trénerom Jemezom aj teraz sťažka odolá hre Barcelony, otázkou či sa mu aspoň podarí uhrať prijateľný výsledok, ktorý by nebol na úrovni debaklu.

Do tímu počas zimného prestupového okna prestúpil rumunský obranca Razvan Rat z anglického West Hamu a práve proti Barcelone na Camp Nou by mohol debutovať.

Trénerovi Jemezovi budú chýbať hráči ako Borja Lopez, Jose Carlos a Seba Fernandez, ako aj s najväčšou pravdepodobnosťou Jonathan Viera.


Posledné vzájomné zápasy

21.09.2013 Rayo Vallecano 0-4 Barcelona
V
17.03.2013 Barcelona 3-1 Rayo Vallecano
V
27.10.2012 Rayo Vallecano 0-5 Barcelona
V
29.04.2012 Rayo Vallecano 0-7 Barcelona
V
29.11.2011 Barcelona 4-0 Rayo Vallecano
V

Posledné zápasy

R V V P V V R P P P
12.02. Real Soc. 1-1 Barça 08.02. Rayo V. 4-1 Málaga
09.02. Sevilla 1-4 Barça 01.02. Levante 0-0 Rayo V.
05.02. Barça 2-0 Real Soc. 26.01. Rayo V. 2-4 Atlético M.
01.02. Barça 2-3 Valencia 18.01. Elche 2-0 Rayo V.
29.01. Barça 5-1 Levante 15.01 Levante 1-0 Rayo V.

Fakty k zápasu

Súťaž: La Liga, 24. kolo

Čas a dátum: 15.2.2014, 20:00

Mesto: Barcelona

Štadión: Camp Nou

Rozhodca: Juan Martínez Munuera

TV: Sport 2


Predpokladané zostavy

Barcelona (4-3-3): Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Iniesta, Xavi - Pedro, Messi, Alexis

Rayo Vallecano (4-2-3-1): Ruben - Arbilla, Ze Castro, Saul, Martinez - Raul Baena, Trashorras - Falque, Bueno, Bangoura - Larrivey


Tip na výsledok

3 - 0

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.