Barca opäť zakopla na pôde Realu Sociedad. Katalánci po veľmi zlom výkone prehrali 1-3, keď za domácich skórovali Elustonto, Griezmann a Zuzuruta. Za Barcu sa dokázal presadiť iba Messi. Katalánci sa navyše touto prehrou rozlúčili s prvým miestom v tabuľke a na Real Madrid strácajú tri body.

1.polčas

Barca mala zo začiatku problém dostať sa do tempa. Domáci veľmi dobre napádali už na polovici Kataláncov a nútili ich tak chybovať v rozohrávke.

Prvú vážnejšiu príležitosť mala Barca až v 19.minúte, keď po peknej výmene lopty s Iniestom pálil z hranice šestnástky Pedro. Jeho strela však tesne minula Bravovu bránku.

Blaugrana mali ako už tradične loptu vo svojej moci častejšie, smerom dopredu však boli jaloví a problém bol dostať sa vôbec k blízkosti domácej šestnástky. Na druhej strane Real predvádzal energický výkon, vďaka ktorému dokázal viackrát ohroziť Victora Valdésa.

V 32.minúte domáci otvorili skóre. Po rohovom kope najlepšie vyskočil Elustondo a hlavičkou poslal svoj tím do vedenia.

Na odpoveď sa však nečakalo dlho. Barca po inkasovanom góle zvýšila obrátky a v 36.minúte vyrovnala. Tentoraz ťažil Messi od presnej prihrávky od Montoyu, po ktorej pálil presne k ľavej tyči.

2.polčas

Domáci na Barcu vybehli aj na začiatku druhého polčasu, dlho im to však nevydržalo. Zakrátko prebrali taktovku Katalánci, ale aj napriek tlaku sa nevedeli dostať k domácej bránke.

V 54.minúte sa Sociedad dostal do vedenia. Po dlhom nákope poslala obrana Kataláncov do šance Carlosa Velu, ktorý potom prihrával na druhú stranu, kde zakončoval Griezmann.

O päť minút neskôr pridali domáci ďalší gól. Z pravej strany našiel Griezman presným centrom nabiehajúceho Zurutuzu, ktorý dokázal dostať loptu za Valdésov chrbát.

Po tomto góle Barca prvýkrát striedala. Ihrisko opustil Song a na jeho miesto prišiel Fábregas.

Barca po dvoch rýchlych inkasovaných góloch už vedela, že treba hrať a hráči tak okamžite zvýšili obrátky. V dobrej šanci sa ocitol Messi, ale jeho strelu domáca obrana dokázala zblokovať.

V 73.minúte striedal Montoya Alexisa. Katalánci tak posilnili ofenzívu.

Barca pred koncom stretnutia vyvinula na domácich tlak, ale skorigovať výsledok zápasu sa jej už nepodarilo.

Zostavy

Real Sociedad: Bravo, Mikel, Elustondo, Markel, Iñigo, Griezmann, Vela, Canales, Zurutuza, José Ángel, Zaldua

FC Barcelona: Valdés - Montoya, Piqué, Bartra, Adriano - Song, Sergio, Iniesta - Pedro, Messi, Neymar

lavička: Pinto, Mascherano, Alves, Xavi, Tello, Cesc, Alexis

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.