Allan Simonsen, charizmatický hráč, ktorý pôsobil v Barcelone v rokoch 1979 až 1982, bol na tribúne Camp Nou počas víkendového zápasu proti Almeríi.

Pred začiatkom tohto stretnutia však táto legenda Barcelony navštívila klubové múzeum. Allan Simonsen sa vrátil na miesto, ktoré bolo jeho domovom v období rokov 1979 až 1982. Bývalý dánsky futbalista sa bol pozrieť na výstavu, kde sú aj jeho úspechy ako hráča Barcelony: Pohár víťazov pohárov z roku 1982 (vo finále, ktorého strelil gól na Camp Nou) a Španielsky pohár z roku 1981.

Pre Barça TV sa tento bývalý skvelý strelec vyjadril, že si „užil fantastickú prehliadku históriou FC Barcelona.“ Zároveň dodal, že „každý týždeň sledujem Barçu v Dánsku, kde žijem. To čo tento tím v priebehu rokov dokázal je pôsobivé. Tento štýl futbalu je oku lahodiaci.”

Simonsen je jeden z najcharizmatickejších hráčov, ktorý kedy hrali v barcelonskom drese. Fanúšikovia ho milovali a volali ho vhodne „Simonet“, kvôli jeho vysokej postave. Často hrával na ľavom krídle a bol známy pre svoje schopnosti s loptou a pre svoje kvalitnú hru pred bránou. Za FC Barcelona odohral 71 zápasov a strelil 53 gólov.

zdroj: fcbarcelona.cat; foto: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.