Barcelona sa vzchopila a po nečakanom zaváhaní s Valladolidom vyhrala nad Manchestrom City aj na domácom štadióne a postúpila do štvrťfinále Ligy Majstrov. Natíska sa ale nepríjemná otázka, či to vydrží aj do ďalších zápasov. Ako sa darilo jednotlivým hráčom? Pozrime sa postupne na každého z nich a oznámkujme ich výkon. Červenou je označená známka zo stránky goal.com, modrou hodnotenie od jedného z našich redaktorov. Zápas som známkoval ja, Exxo.

Victor Valdés 6/10 7/10

Čoskoro odchádzajúci brankár Barcelony, opäť raz podržal svoj tím. Kryl šance Nasriho aj Džeka, pričom hlavne hlavičke útočníka z Bosny a Hercegoviny, preverila schopnosti gólmana Blaugranas, ktorý tak znemožnil hráčom City vrátiť sa v 51. minúte do zápasu. S inkasovaným gólom moc robiť nemohol, obrana sa vtedy snažila vystaviť hráčov City do ofsajdu, bohužiaľ sa ale vzadu zabudol Sergi Roberto a tak tento plán nevyšiel.

Dani Alves 7/10 7/10

Brazílsky krajný bek odohral opäť raz dobrý zápas. V ofenzíve sa často zapájal do kombinácií a dobre podporoval útok. Keďže útočníci by sa vo vzduchu len ťažko presadzovali proti vysokej obrane City, upustil od centrov a nevyslal ani jeden. Obrannú robotu si tiež odvádzal dobre, občas ale ponúkol súperovi priveľa priestoru. Odmenou za predvedený výkon bol gól, ktorý strelil na konci zápasu, keď po zmätkoch v obrane a prihrávke od Iniestu, prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.

Gerard Piqué 6/10 7/10

Piqué predviedol v zápase niekoľko dôležitých zákrokov, keď ako posledný hráč zastavoval útoky súpera a za zmienku stojí hlavne jeho súboj s Fernandinhom. Vybojoval tiež pre Barcelonu najviac lôpt zo všetkých hráčov (12). V druhom polčase, keď nevýrazného Aguera vystriedal Džeko, pribudlo mu práce, a nie vždy dokázal útočníka City ustrážiť. Zlomový bod nastal v 77. minúte, keď sa po jeho faule nepískala jedenástka a vylúčený bol Zabaleta.

Javier Mascherano 6/10 7/10

Jefecite dokázal v prvom polčase totálne vygumovať Sergia Aguera, ktorý bol vďaka nemu absolútne vypojený z hry a za 45 minút mal len 6(!) dotykov s loptou. Rovnako ako Piquému, pribudla mu práca v druhom polčase po nástupe Džeka, ktorý Mascheho potrápil vo vzduchu, kde mal vďaka výškovej prevahe navrch. Spomenúť treba opäť aj jeho rozohrávku, zo siedmych dlhých lôpt poslaných na spoluhráčov, bolo presných hneď šesť.

Jordi Alba 6/10 8/10

Jordi odohral jeden z najlepších zápasov za posledné obdobie. Rovnako ako Alves, dokázal efektívne podporovať ofenzívu, na rozdiel od neho bol ale podstatne viditeľnejší aj v obrane, keď zastavoval výpady City a aj napriek útočným chúťkam, nenechával na svojej strane takmer žiadny voľný priestor. Neprávom bol v prvom polčase obraný o asistenciu, keď preberal podľa asistenta rozhodcu prihrávku od Cesca v ofsajde.

Sergio Busquets 6/10 7/10

Sergio odvádzal v zápase svoju typickú čiernu robotu: pomáhal zastavovať útoky súpera, vypĺňal medzery v defenzíve, preberal lopty a následne ich presne rozohrával smerom vpred a pripísal si aj dva zblokované pokusy. V defenzíve chyboval minimálne a presnosť jeho prihrávok bola 94%. Plusom je aj to, že sa vyhol zbytočným divadielkam pri fauloch.

Xavi Hernández 6/10 6/10

Maestro vyslal v zápase síce podpriemerný počet prihrávok, “len“ 88, ale aj tak pomáhal udržiavať Barcelone prevahu po väčšiu časť zápasu. Aj keď bolo síce prihrávok menej, ich presnosť ostala rovnako vysoká (96%). Dobrou správou je, že si Xavi v posledných zápasoch spomenul aj na to, ako vystreliť a 2x dobre ohrozil Joea Harta.

Cesc Fábregas 6/10 6/10

Cesc často v zápase spĺňal tzv. support úlohu, keď vytváral prepojenie medzi zálohou a útokom. Jeho výkon ostal v tieni hlavne Andrésa Iniesty a aj štatistiky mal spomedzi štyroch záložníkov najhoršie. Aj napriek menej výraznému výkonu, dokázal raz ohroziť Harta a zapletený bol v neuznanom góle Neymara a zásahu Messiho. V prvom prípade pekne vysunul za obranu Albu, tomu bol ale odpískaný neexistujúci ofsajd. Pri Messiho góle to bol práve Cesc, kto sa ho snažil nájsť a jeho prihrávka sa zaplietla Lescottovi medzi nohami a dostala až k Leovi, ktorý nezaváhal.

Andrés Iniesta 7/10 8/10

Iniesta odohral vynikajúci zápas. Obrana City mala s jeho typickými výpadmi veľké problémy a okrem toho dokázal Don Andrés aj presne nachádzať svojich spoluhráčov. Po Xavim mal na konte najviac prihrávok (76) a ich presnosť bola 95%. Schytal aj niekoľko nepríjemných zákrokov od hráčov City, hlavne stret so Zabaletom vyzeral škaredo, na ihrisku ale vydržal až do konca. Vtedy využil zmätok v obrane Skyblues a asistoval na gól Daniho Alvesa.

Neymar da Silva 5/10 5/10

Zdá sa, ako keby Brazílčan nevedel nájsť ideálnu hernú pohodu. Snahu mu nikto nemôže uprieť, rovnako ani to, že mu mal byť uznaný gól. Dostal sa aj do dobrých šancí na skórovanie, jeho strely ale pochytal Joe Hart. Často však zbytočne strácal lopty a v porovnaní s Messim alebo Iniestou, jednoznačne zaostal. Podľa mňa bol najslabším článkom v barcelonskej zostave a preto som ho označil ako Sklamanie zápasu.

Lionel Messi 8/10 9/10

Messi bol znova tým rozhodujúcim faktorom. Aktívny nebol len smerom vpred, dokázal aj pressovať rozohrávku City a dostával tak súpera pod tlak. Okamžite, ako dostal loptu na kopačky, obrana City mala pohotovosť. Dokázal vytvárať šance pre svojich spoluhráčov a aj sám skúšal zakončovať. Strelil úvodný gól Barcelony, trafil žrď a faulovaný bol v pokutovom území Lescottom, penalta sa ale nepískala. Za toto všetko bol označený ako Muž zápasu.

Nezabudnite sami ohodnotiť výkon hráčov v diskusií !!!

foto: independent.co.uk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.