Barcelona potešila všetkých svojich fanúšikov, s Osasunou si poradila vysoko 7:0 a hráči sa tak skvele naladili na blížiace sa El Clásico, kde sa bude rozhodovať, či si Barca udrží šancu na titul. Ako sa darilo jednotlivým hráčom? Pozrime sa postupne na každého z nich a oznámkujme ich výkon. Červenou je označená známka zo stránky goal.com, modrou hodnotenie od jedného z našich redaktorov. Zápas dnes známkoval Vojta.

Victor Valdés 6/10 7/10

Victor veľa práce v tomto zápase nemal, za 90 minút na neho šli len tri strely a aj to väčšinou len z diaľky. S nimi si poradil bez nejakých problémov a jediné s čím sa ešte musel zaoberať, bola tradične rozohrávka.

Dani Alves 8/10 8/10

Dani pokračuje v dobrých výkonoch. Keďže Osasuna bola až na prvých 15 minút v útoku v podstate bezzubá, nič Brazílčanovi nebránilo venovať sa naplno útoku a to aj robil. Na pravej strane neustále kombinoval s Alexisom, Messim a Xavim, vytváral šance a keď sa naskytla možnosť, skúšal aj zakončiť. Výrazne sa podieľal na posledných dvoch góloch, keď najskôr skvele spracoval dlhý pas od Iniestu, presne našiel v pokutovom území Messiho a ten upravil na 6:0. Pri poslednom góle sa dokázal uvoľniť na pravom krídle a rovnako adresoval loptu Messimu, ktorý ešte potom vylepšil pozíciu Pedrovi a ten uzavrel skóre na 7:0.

Marc Bartra 6/10 7/10

Pokojná noc pre mladého obrancu, ktorý by mal tento týždeň podpísať s klubom novú zmluvu. Jeho hlavnou úlohou bolo poradiť si vo vzduchu s vysokým Rierom a vyhrávať pre Barcelonu lopty, v čom bol najlepší na ihrisku, keď ich získal 11. Snáď jedinou chybou bolo nedorozumenie s Mascheranom v prvom polčase, keď sa na hrane šestnástky dostal k lopte Cejudo, ten ale vysoko prepálil.

Javier Mascherano 6/10 6/10

Jefeciteho úlohou v zápase bolo strážiť exblaugrana Oriola Rieru a to zvládol, keďže mu nedovolil ani raz zakončiť. Inak mal na práci väčšinou rozohrávku a to je určite jedna z jeho silných stránok, hlavne na diaľku. Za zápas poslal 15 dlhých prihrávok z toho bolo presných hneď 14. Menšou škvrnou na zápase je jeho nebezpečný zákrok z 58. minúty, za ktorý videl žltú kartu, ale ak by pískal prísnejší rozhodca, mohlo to dopadnúť aj horšie.

Jordi Alba 7/10 7/10

Jordi na začiatku zápasu, v okamihoch, keď bola Osasuna aktívna vyprodukoval v obrane veľkú hrubku, keď absolútne podcenil situáciu a dovolil Rierovi ukradnúť loptu smerujúcu do autu, naštastie z toho ale nakoniec nič nebolo. Aj keď bol v prvom polčase oproti Alvesovi na druhej strane viac zatiahnutý, jeho podporu útoku bola citeľná a Oier mal s jeho bránením jeho nábehov veľké problémy. Asistoval pri góle Alexisa, keď si elegantne vymenil loptu s Iniestom a Čiľana našiel presne v strede šestnástky.

Sergio Busquets 7/10 6/10

Sergio si svoju čiernu prácu odviedol v tomto zápase na jednotku. Bez problémov zbieral v strede poľa lopty, ktoré rýchlo a presne posielal ďalej. Vždy stál na tom správnom mieste a vypĺňal medzery v defenzíve, pri tých ojedinelých príležitostiach, keď sa snažila Osasuna útočiť. Pripísal si asistenciu na nádherný gól Andrésa Iniestu.

Xavi Hernández 7/10 8/10

Znova sa nám pripomenul ten starý, dobrý Xavi, ktorý je mozgom zálohy FC Barcelona. Svojím presnými nahrávkami pomáhal vytvárať v obrane Osasuny chaos a ich úspešnosť bola ešte o niečo väčšia ako zvyčajne, keď až 97% ich bolo presných. Neváhal sa ani zapojiť do kombinácie v pokutovom území a dvakrát aj dobre zakončil, vychytal ho ale Andrés Fernández. Po hodine hry ho striedal Song, keďže v El Clásicu bude hrať Xavi nepochybne významnú úlohu, Tata tak zrejme nechcel riskovať.

Andrés Iniesta 9/10 9/10

Ak je Xavi mozog našej zálohy, Iniesta je jej motorom. Svojou aktivitou, prienikmi a kombináciami terorizoval obranu Osasuny, pričom jeho technika a kreativita vyvolávala u divákov veľké nadšenie. Svoj brilantný výkon aj efektívne zužitkoval, keď bol zapletený do 4 gólov Barcelony. Najskôr sám v 34. minúte nádherne vystrelil a Fernádez nemal proti jeho strele nárok. Asistencie si potom pripísal pri Messiho góle na 4:0, Tellovom góle na 5:0 a založil aj akciu vedúcu ku gólu na 6:0.

Alexis Sánchez 8/10 8/10

Útočné trio Alexis – Messi – Pedro, v tomto zápase skutočne excelovalo. Alexis bol ako vždy na pravom krídle aktívny, skvele si rozumel s Alvesom a zapletený bol do nejednej dobre šance a ďalší bývalý Barcelončan Damiá, s ním často nedokázal držať tempo a krok. Asistoval na prvý gól Lea Messiho, ktorý tečoval jeho presnú a prudkú prihrávku. Druhý gól sám strelil, keď si skvele zbehol do stredu šestnástky a vďaka svojmu dôrazu premenil podobnú prihrávku od Jordiho Albu.

Lionel Messi 10/10 10/10

Messiho forma graduje v ten pravý čas. O jeho genialite v tom zápase by sa skutočne dalo napísať veľa, okamžite po prebratí lopty hrozilo Osasune nebezpečenstvo a o veciach ako skvelá technika, prehľad v hre je v podstate aj zbytočné písať, pretože to každý predsa už dávno vie. Strelil hattrick a nemuselo to zostať len pri ňom, jeho ďalšie pokusy ale dokázal zastaviť Andrés Fernandéz, prípadne boli zblokované obranou. V samotnom závere si pripísal aj asistenciu, keď pripravil gól Pedrovi.

Pedro Rodriguez 8/10 9/10

Pedrito tentokrát nastúpil v základnej zostave namiesto Neymara a veľmi výrazne si povedal o jeho pozíciu. Rovnako, ako jeho kolegovia z útoku odohral skvelý zápas. Obrana Osasuny a hlavne Oier musel mať z neho nočné mory, pretože ho nejedenkrát vyškolil. Jeho aktivita dosahovala zhruba 120% a ako je pri ňom bežné, pomáhal aj v defenzívnej činnosti. 4x ohrozil bránu Fernándeza, vždy tomu ale niečo chýbalo. Gól ale nakoniec predsa len strelil v samom závere zápasu.

Nezabudnite sami ohodnotiť výkon hráčov v diskusií !!!

foto: fcbarcelona.com za spoluprácu ďakujem Vojtovi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.