Argentínčan Lionel Messi nedokázal v posledných 5 zápasoch streliť gól proti tímu Diega Simeoneho. Vzhľadom na to Gerardo Martino pripravuje taktickú zmenu, ktorá Messiho posunie na pravé krídlo útoku.

Barça minulý týždeň v utorok remizovala na Camp Nou s Atléticom Madrid 1-1 a to znamená, že ho nedokázala poraziť už v štvrtom zápase za sebou. Messi hral vo všetkých týchto zápasoch, ale do brány Rojiblancos sa netrafil už 341 minút, naposledy ešte v minulej sezóne. A to je Atlético jeho obľúbeným súperom, ktorému až do tejto sezóny súkal jeden gól za druhým.

Keďže Barcelona by v stredu rada postúpila do semifinále Ligy majstrov po siedmykrát v rade za sebou, tréneri na základe posledných stretnutí s Rojiblancos pripravili taktickú zmenu, ktorá posunie Messiho na pravú stranu útoku. Táto pozícia nie je pre Lea neznáma, keďže na nej hrával od začiatku za Barcelonu až kým ho v roku 2010 Pep Guardiola neposunul do stredu útoku.

Martino tento systém skúšal už na pondelňajšom tréningu, na ktorom Cesc Fabregas hral ako falošná deviatka, Neymar bol na ľavej strane a Andrés Iniesta v strede poľa spolu so Xavim a Sergiom Busquetsom.

Barcelona v tejto sezóne zaznamenala lepšie výsledky na ihriskách súperov, keďže tam kládla väčší dôraz na držanie lopty a preto je Martino odhodlaný postaviť v základnej zostave štyroch kľúčových španielskych reprezentantov, Fabregasa, Xaviho, Iniestu a Busquetsa.

Pre Iniestu, ktorý môže zajtra odohrať svoj 500. zápas za Barcelonu, je pohodlnejšie a aj lepšie hrať viac z hĺbky poľa, kým letná posila Neymar, ktorý odohral pár dobrých zápasov na pravej strane, by sa mal vrátiť na svoj pôvodný post na ľavej strane útoku.

Messi, ktorý Atléticu nastrieľal dosiaľ 20 gólov, ale v poslednej dobe proti nemu strelecky mlčí, sa asi vráti na pravú stranu, kde hral aj v ligovom El Clásicu na jeseň minulého roku, ktoré zverenci Gerarda Martina vyhrali 2-1.

zdroj: goal.com
foto: mundodeportivo.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.