FIFA vydala oficiálne stanovisko, v ktorom potvrdila, že Juan Zuniga nebude za zranenia, ktoré spôsobil Neymarovi, potrestatný.

Pripomenieme, že faul kolenom Neymarovi zlomil tretí bedrový stavec a Brazílčan možno nestihne ani začiatok sezóny. Okrem toho FIFA nezrušila žltú kartu pre Thiaga Silvu a Brazílčana tak definitívne neuvidíme v súboji o finále proti Nemecku.

FIFA svoje rozhodnutie vysvetlila takto:

"V tomto prípade nemôže byť podniknutý žiadny retrospektívny krok, pretože zákrok Zunigu pozornosti rozhodcov neunikol a to je prvá z dvoch podmienok, ktorá musia byť splnené. Takisto nemôže zasadnúť Disciplinárna komisia, nakoľko Zunigovi nebola udelená žltá ani červená karta."

Pokiaľ ide o zachovanie žltej karty pre Thiaga Silvu, FIFA píše:

"V nadväznosti na prosbu Brazílskej futbalovej konfederácie na anulovanie žltej karty pre Thiaga Emiliana da Silvu, ktorú dostal v zápase s Kolumbiou, prezident dospel k presvedčeniu, že Disciplinárna Komisia FIFA nemôže túto prosbu pozitívne naplniť s prihliadnutím na to, že neexistuje právny základ, ktorý by jej dovoľoval tento trest zrušiť."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

siralex

21
2014-07-08 09:47:59

Niekto mal taky zaujimavy navrh, ze hrac sposobujuci svojou nedbalostou alebo zakernostou zranenie, nesmie hrat, kym sa hrac ktoreho zranil neuzdravi a nezacne tiez hrat.
Neymara nemusím, ale bolo vidiet jeho zápal pre Selecao, ako velmi to chcel vyhrat, tak je smutné vidiet tomuto takyto koniec, velmi ho lutujem lebo sanca vyhrat MS pred vlastnym publikom, byt tahunom v 22 rokoch uz nepride.
Pokial ide o Thiaga Silvu, tak ten dostal zbytocnu zltu, ako dement, a neexistuje dovod rusit ju.

roobint

7
2014-07-08 10:16:34

total hamba...veď Zuniga tam išiel už s tým zámerom naskočiť donho loptu by ani nebol trafil.keď za uhryznutie niekto dostane trest 4 mesiace toto by si zaslužilo zákaz na rok alebo aspoň kým Neymar nebude tiež v poriadku čo určite nebude otázka týždnov

kokotinho

4
2014-07-08 10:26:34

Mal dostat trest aj ked to nemusel spravit umyselne ale taketo tvrde zakroky sa musia trestat.

bruno1

5
2014-07-08 10:57:16

"Takisto nemôže zasadnúť Disciplinárna komisia, nakoľko Zunigovi nebola udelená žltá ani červená karta."

A Suarezovi bola v zapase s Talianmi udelena zlta alebo cervena karta???

RougeEtBleu

5
2014-07-08 11:15:11

zakrok unikol rozhodcovi ... nepiskal to ... či nie ?

zztop

0
2014-07-08 11:19:34

suhlasim roobint

Marian

2
2014-07-08 14:56:58

FIFA sa držala svojich regulí a rozhodla podľa nich avšak alibisticky.
Neymar v tomto súboji spadol s grimasou bolesti ako x-krát predtým, keď len simuloval, takže rozhodca nemohol tušiť, že skutočne trpí a je zranený. Toto je daň za simulovanie, žiaľ.
Avšak FIFA by nemala vyhodnocovať veci alibisticky, ale s dôrazom na následky. Zuniga jednoznačne mal byť potrestaný dodatočne!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.