Barca zostala aj v treťom kole La Ligy bez straty bodu. Proti Bilbau to však podľa očakávaní, nebol jednoduchý duel. Blaugranas vykúpil až striedajúci Neymar dvomi gólmi, po dvoch skvelých asistenciách Lionela Messiho. Pozrime sa postupne na jednotlivých hráčov a oznámkujme ich výkon. Červenou je označená známka zo stránky sport.es a modrou hodnotenie od jedného z našich redaktorov. Zápas dnes známkoval MeeTee.

Claudio Bravo 7/10 7/10

Bravo, čilský reprezentant si pripísal tretie čisté konto v La Lige za sebou. Paradoxné však je, že v 180 minútach nemusel vytiahnuť žiadny senzačný zákrok, ktorým by všetkým ukázal, aký skvelý brankár je. Na druhej strane pôsobil veľmi isto pri štandardných situáciách a rozohrávke, čo z neho robí veľkého konkurenta pre Ter Stégena, ktorý už je fit.


Martin Montoya 7/10 7/10

Montoya dnes dostal prednosť pred Danim Alvesom a musíme poznamenať, že hral úplne inak. Narozdiel od Brazilčana sa nepúšťal do zbytočných ofenzívnych výpadov, čakala by sa však od neho väčšia aktivita. Na druhej strane perfektne bránil, zakladal rozohrávky, dobre kombinoval. Kvalitný výkon.


Jerémy Mathieu 9/10 8,5/10

Mathieu dnes patril k najlepším hráčom na trávniku. Dominoval vo vzduchu, bol istý v súbojoch 1 na 1 a v celom zápase snáď nespravil ani jednu chybu. Sympatický Francúz nám jednocuho ukazuje, že jeho kúpa bola skvelým rozhodnutím. Jerémy si za svoj perfektný výkon zaslúži 8 a pol boda.


Javier Mascherano 8/10 7/10

Lucho sa opäť postaviť Mascherana na post stopéra, a uprednostnil ho dokonca aj pred Piquém, ktorý hral proti Villarealu solídne. Argentínsky vice-kapitán nehral vyslovene zle, v defenzíve nemal žiadne problémy, no zdá sa, že Javierovi viac svedčí post defenzívneho záložníka. Počas polčasovej prestávky striedal, kvôli tvrdej rane do tváre od Aduriza. Verme teda, že to nebude nič vážne.


Jordi Alba 6/10 7,5/10

Jordi Alba dnes hral tradične skvele. Štandardne podporoval ofenzívu, no úlohy si plnil aj pri bránení, navyše dobre centroval, a nabiehal si za obranu. V druhom polčase za bezgólového stavu mohol rozbehnúť, no brankár hosťujúceho celku jeho nepríjemnú strelu do stredu brány vyrazil na roh.


Sergio Busquets 7/10 7,5/10

Sergio je jednocucho Sergio. Aj proti Bilbau nám ukázal, ako je jeho čierna robota pre tím Blaugranas dôležitá. Busquets dnes síce nebol tak viditeľný v ofenzíve, ako byť zvykne, to mu však v dnešnom zápase nemožno vyčítať. Jeho jediný slabší moment bol v 62. minúte, keď dostal žltú kartu za úmyselný faul na jedného z hráčov Athletica.


Ivan Rakitič 8/10 7,5/10

Chorvátsky záložník dnes rozhodne nehral zle, aj keď v predchádzajúcich dueloch sa prezentoval lepšími výkonmi. Rakitič bol exekútorom štandardiek, bol brilantný v rozohrávke a ukázal nám, ako veľmi využíva svoju futbalovú inteligenciu. Všetci, ktorí sa báli, že za Xaviho nenájdeme náhradu, už môžu spať bez obáv.


Andrés Iniesta 6/10 6/10

Iniesta po zranení nastúpil s kapitánskou páskou, no dnešným výkonom sa rozhodne chváliť nebude. Samozrejme, viackrát skvele zakombinoval v strede poľa, vymyslel zopár dobrých nahrávok pre svojich spoluhráčov, no od hráča, akým je Andrés by sme čakali pochopiteľne oveľa viac. V stopercentnej šanci nahrával nepresne Neymarovi, ten však už bol v náročnej situácii a nedokázal skórovať. Verme, že proti Apoelu uvidíme starého dobrého Iniestu, jedného z najlepších záložníkov sveta (ak nie najlepšieho).


Pedro 6/10 6/10

Pedrove výkony sú na začiatku sezóny veľkým sklamaním. Rovnako, ako proti Elche či Villarealu sa márne hľadal, bol neviditeľný, a okrem zopár nábehov za obranu nám neukázal nič zo svojho futbalového umu, ktorý mu rozhodne nechýba. Je tu otázka, že či ešte stále nie je fit, alebo stratil formu, každopádne dúfame, že v nasledujúcich zápasoch sa už herne trápiť nebude. Na konci zápasu Pedra nahradil Sandro, hrdina duelu na El Madrigal.


Lionel Messi 9/10 9/10

Lionel Messi sa stal aj v treťom zápase mužom duelu. Opäť bol lídrom ofenzívy, skvele kombinoval, predviedol niekoľko perfektných sólo-akcií. Na svoje konto si pripísal hneď dve gólové asistencie, a najmä tá druhá stála za to. Leo nám ukazuje, že sa opäť dostáva do top formy.


Munir El Haddadi 7/10 7/10

Munir sa dnes prezentoval dobrým výkonom, okorenený regulérnym gólom, ktorý však nebol uznaný. El Haddadi, ktorý sa dostal aj do španielskej reprezentácie mal hneď viacero kvalitných gólových šancí, z ktorých mohol pohodlne streliť dva-tri góly. V druhom polčase ho striedal neskorší hrdina Neymar.


STRIEDANIA:

Gerard Pique 5/10 6,5/10

Španielske médiá Piqueho po dueli ostro kritizovali, nemyslíme si však, že hral vyslovene zle. Pique sa síce najlepšie s tempom duelu nevysporiadal, a spravil aj zopár chýb, inak bol však brilantný, taký ako ho poznáme. Chcelo by to však možno trochu viac ofenzívy.


Neymar 9/10 9/10

Neymar nám opäť ukázal, ako skvele si dokáže spracovať loptu, aký prehľad na ihrisku má, a ako sa dokáže skvele zorientovať. Dnes nám brazílska hviezda navyše dokázala, že dokáže perfektne zakončovať, keď pri svojich oboch šanciach poslal s prehľadom loptu do siete.

POZN. red.: Aby sme uviedli veci na pravú mieru, Neymar nie je hráčom zápasu len preto, lebo nastúpil do duelu, až ako striedajúci hráč, a preto je neobjektívne hodnotiť ho rovnako, ako napr. Lionela Messiho, ktorý odohral o 60 min. viac.

Sandro 7/10 7/10

Sandro patrí k najtalentovanejším hráčom Blaugranas, čo potvrdil aj dnešným dobrým výkonom. Hoci nepredviedol nič zo svojho streleckého umenia, ako v minulom zápase, dobre podporoval útok a testoval defenzívu hosťujúceho celku. Rozhodne nám ešte tento mladík má ćo ukázať.

Ohodnoďte aj vy výkony hráčov v diskusii!

foto: fcbarcelona.com

foto: archiv

Marian

32
2014-09-14 08:02:23

Hodnotenie Montoyu je trefné. Leo a Neyo najlepší vo finálnej fáze.

tominno9

4
2014-09-14 10:49:15

som za to už druhý rok, aby definitívne posadil ALvesa na lavičku, Montoya na to rozhodne má a nemusí byť permanentne vpredu aby podporoval ofenzívu, posledné tri sezóny je ľavá strana tá ofenzívnejšia

peco4

14
2014-09-14 08:16:50

NO aby som zhodno til včeajčí zápas... som nadšený akú hru predvádzame... súhlasím aj s nasadením Munira namiesto Neymara (Neya šetril na LM) Munir (7) odohral další skvelý zápas, nechápem kritiku lebo keby mu uznali regulárny gol bol by zase za hviezku..má neskutočný výber miesta...este nie je tak zohratý z Leom ale po 3 zápasoch sa to ani nedá..... Pedro (6) = mám ho rád ale je totálne z formy svoje si obehá, napádanie má skvelé ale smerom dopredu je to aktuálne bieda Messi (9) = další skvelý výkon, nedal sícice nedal goly ale všetko išlo cez neho + 2A ožil ked prišiel neymar alebo nebol tak velmi bránení, predsa len ney stiahne na seba viac hráčov ako Munir a Pedro....Don Andrés (7) - dnes trošku neviditelný ale nič neskazil, chýbali mi tie prieniky do utoku.....Ivan (8) .... výborný výkon zase, ivan je motorová myš čo dnes aj potvrdil, vybojoval veľa lopt, + nepokazil hádam ani jednu prihrávku, taktiež tam bola aj snaha o dlhšie priamočiare prihrávky a centre....Sergio (8,5) dnes klučový hráč...myslím že sa vracia späť do formy, neprehral osobný súboj a vybojoval vela lopt. Radosť mať dvoch vynikajúcich DM (hlavne ked real nemá ani jedného a vidíme ako horí vzadu)...

tominno9

4
2014-09-14 10:58:38

k Pedrovi, podľa teba je z formy a pritom si spomeň, aký krasny lobík strelil pred týždňom v repre. Podľa mňa len Pedrovi nesedí náš štýl hry

peco4

2
2014-09-14 13:24:01

je nahovorím o zápasoch v repre..ale o zápasoch v FCB a tu je rozhodne s formy...ne sdí mu štýl hry? tak to je smutné potom kedže hrá tým štýl tak možno 12 rokov

peco4

11
2014-09-14 08:16:59

ALBA (7,5) toto je neskutočný makač, perkvekrný výkon dopredu aj dozadu dnes to potvrdil ...Jeremy (7,5) najlepší stoper aktuálne u nás, rýchly, dôrazný, hlavičky na 1* niet mu čo vytknúť.... Masch (7,5) ... potvrzduje formu z MS aj na inom poslte ako DM... formu má a je jedno kde hrá.....Pique (7) nebol by som až tak kritický, lebo si myslím že ide jeho forma hore ked hrá po boku jeremyho, oproti minulej sezone je to rozdiel riadny.... neviem prečo ho kritizujete okrem toho že ho raz vyťukali hráči AB neurobil žiadnu chybu...MOntoya (6) Neberem mu jeho defenzívne vlastnosti tie má parádne ale smerom dopredu Danimu nesiaha ani po paty...nadávate na DA centre ale on sa k nim aspon dostane Martin mal za celý zápas 2 centre a tie šli mimo + mám pocit že mu je cudzia tika taka lebo sa do nej velmi málo zapája, casto chýbal v predu kde nabieha DA videl som ako hráči v strede sledujú ten priestor a neprihrali tam lebo tam nebol...Dúfam že ten nový brazilec bude lepší smerom dopredu.....Bravo (7) Tažko sa hodnotí kedže nemal za 3 zápasy ani robotu, ale rozohrávku má velmi kvalitnú, myslím že nepokazil ani jednu...srší z neho klud v bránke ako z Jara Haláka :D

johan

7
2014-09-14 08:21:34

jordi by mohol dostat viac... ved bol v prvej polke lepsi, ako messi ;)

neymar456

3
2014-09-14 08:42:54

Pedro nehral nejak extra , ale oproti Villarealu to bol o mnoho lepší výkon.

matryx68

4
2014-09-14 09:18:08

hodnotenie v poriadku, len by som radil si to po sebe aj prečítať. je tam dosť chýb.

Tom10

4
2014-09-14 12:47:49

Lucho 10/10

gabo

-2
2014-09-14 12:49:36

Mal som pocit, ze nam nehrala skoro vobec zaloha, chybala konstruktivna myslienka, mozno Xavi by bol nieco vymyslel

Federer

1
2014-09-14 17:59:15

Busquets tak málo ? Predsa pri oboch góloch vybojoval loptu a dal ju Messimu ! Málo ? Neuveriteľne až neľudsky odolný voči pressingu súpera, nemá vo svete konkurenciu. Absolútne suverénny - každý zápas.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.