Javier Mascherano je jeden z najpodceňovanejších, ak nie vôbec najpodceňovanejší futbalista na svete. To, že na poste defenzívneho záložníka vyniká nám dokazuje prakticky stále, keď na ňom nastúpi. Pre oficiálne stránky klubu poskytol rozhovor, kde sa venoval hneď viacerým témam, vrátane Messiho, Enriqueho či Xaviho.

Pre fanúšikov je pozitívne, že Mascherano má v srdci len Barcelonu. Argentínsky stredopoliar sa už viackrát vyjadril, že by v Katalánsku chcel skončiť kariéru, že tento klub miluje, a že je odhodlaný spraviť pre toto mužstvo maximum. Týmto rozhovorom nám to opäť len potvrdil.

Začiatok sezóny

"Začali sme ligu ako sme chceli, podarilo sa nám dosiahnuť dobré výsledky a usadili sme sa na čele tabuľky. Vedenie je spokojné, no my sme si vedomí, že musíme stále veľa vecí zlepšiť. Dôležité je, aby sme si udržali prvé miesto v tabuľke."

Barcelona

"Barca je klub, ktorý vás zaväzuje bojovať každý deň, klub ktorý vás zaväzuje, aby ste zo seba dostali maximum. Je však tenká hranica medzi prehrou a víťazstvom a sme si toho vedomí."

Enrique

"Je to skvelý tréner, s veľkým charakterom, ktorý dbá na to, aby sme boli rovnako pokorní, ako on. Vo svojom tíme chce mať vysokú intenzitu a chce, aby sme stále útočili."

Odchod z Barcelony

"Na konci minulej sezóny som zvážil, že by nebolo fér, aby som tu ostal aj napriek tomu, že by som nebol nápomocný. Bol som pripravený odísť pre dobro tímu, no vedenie mi ukázalo dôveru, začo som im veľmi vďačný. V nasledujúcich štyroch rokoch chcem Barcelone odovzdať všetky skúsenosti, ktoré som v mojej kariére nazberal."

Zmluva

"Podpísal som zmluvu preto, aby som tu ukončil európsku kariéru. O štyri roky, keď budem mať 34 možno skúsim Argentínu, alebo nejakú inú juhoamerickú ligu."

Messi-Xavi-Iniesta

"Poćas niekoľkých posledných rokov som vyhral s Barcou všetko najmä vďaka hráčom ako sú Messi, Xavi, ći Iniesta. Urobili z tohto tímu jeden z najúspešnejších v histórii. Obzvlášť Messi, Barcelone dal veľa, a Barcelona dala veľa jemu."

Kritika na Messiho

"V minulej sezóne Messiho kritizovalo mnoho ľudí v mnohých situáciách. Ľudia si zvykli, že robí neuveriteľné veci, že strieľa mnoho gólov, a keď ich nestrieľal tak už začali pochybovať o jeho kvalitách. Nemyslím si, že hral zle. Koniec koncov, je najlepší hráč v histórii."

zdroj: barcablaugranes.com
foto: archív

nemessis

16
2014-10-04 08:27:31

dufam že to je od lucha taktický ťah a ked sa vráti Vermaelen tak sa Mashe presunie natrvalo na post DM

Babco

3
2014-10-04 09:13:44

to by bola fajn keby sa vratil na DM, a ked skonci Luisovi trest tak by mohli hrat takto
Bravo-Mathieu-Varmaelen-Montoya-Macherano-Alba-Rakitic-Xavi-Messi-Suarez-Neymar

T0M0

3
2014-10-04 09:45:58

Babco a čo Iniesta? Chceš posadiť na lavičku Iniestu? V lige na ťažké zápasy by som to riešil inak.. Bravo- Alves Methiu Pique(Varmalaen, podľa formy) Alba- Iniesta Busqeuts (alebo Masche tak isto podľa formy) Rakitic-Messi - Neymar Suarez...s tým že Messi by hral pod neymarom a suarezom kúsok :) do ligy majstrov by som dal potom hrať napríklad Xaviho,ter Stegen, jedného zo stoperov čo by nehral V lige.. Samozrejme podľa toho všetko proti komu by sa hralo :)

Babco

1
2014-10-04 11:09:16

zvažoval som Iniestu, ale Xavi sa mi zda, ze si viac rozumie s Rakiticom

emiliano

-2
2014-10-04 10:54:37

Nie je to taktický ťah, Lucho ide v šľapajach Martina, t.j. Masch hral stopéra, tak ho hraje naďalej - proste Lucho je alibista.Aký je dôvod, aby hral Masch DM aj teraz, čo má s tým Vermealen ? Najmä keď Sergio hrá veľmi zle, veľmi poklasol vo výkonnosti - nestíha, všade je neskoro, simuluje.

Martinique

4
2014-10-04 09:37:48

Kde mas iniestu?

barcelonista29

5
2014-10-04 10:31:20

nech už ide na DM lebo stopér nie je dobrý.... on mal byť proti PSG na DM lebo on je dobrý v odoberaní lôpt.

emiliano

6
2014-10-04 10:58:19

Presne tak, toto tvrdím x-krát, že Lucho sa slabo díval na zápas, keď neprišiel už v 1.polčase na to, že Sergio je pre nás nebezpečím svojim slimačím pohybom a mal tam ísť Masch a na jeho miesto Pique.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.