Rozhodnutie vynechať Luisa Suareza z 23-členného zoznamu nominovaných na najlepšieho hráča sveta za rok 2014 nie je nič iné, než úbohosť. Je to absolútne nespravodlivé a komické. Všetci by ho mali posudzovať ako futbalistu, aj FIFA. FIFA urobila rozhodnutie, ktorým sa zosmiešnila. Musel som sa pozrieť na zoznam hráčov viackrát, aby som sa presvedčil, že naozaj vynechali jeho meno.

Je jasné, že tajuplnosť FIFA pri vytváraní nominácie hráčov na ich ocenenie nám neumožní sa dozvedieť skutočné dôvody, prečo Suaréz v nominácii chýba, ale je to flagrantne zrejmé: ďalší trest za uhryznutie do pleca Giorgia Chielliniho na tohtoročných Majstrovstvách sveta vo futbale.

Neexistuje spôsob ako vysvetliť počínanie FIFA. A to napriek tomu, že v zozname chýbajú mená takých hráčov ako Eden Hazard či Yaya Toure, o čo viac Suaréz, ktorý získal najcennejšie individuálne ocenenie za predchádzajúcu sezónu v Premier League. Okrem toho získal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca sezóny. Jeho vynechanie zo zoznamu absolútne nedáva zmysel.

Ak by Suaréz bol na zozname, určite by získal množstvo hlasov, keďže si ich zaslúži. Má plné právo súťažiť s Cristianom Ronaldom a Lionelom Messim o prvenstvo, nemyslím si, že po jeho vylúčení sa to niekomu inému podarí. Mohol im konkurovať len Suarez.

Za svoje počínanie na MS už bol potrestaný. Dlhý trest mu zabránil tešiť sa z futbalu so svojimi spoluhráčmi a teraz mu FIFA vymerala ďalší, retrospektívne určila, že za to čo dosiahol v prvej polovici sezóny, si nezaslúži byť nominovaný na ocenenie.

Mali by ho posudzovať za to čo odviedol na trávniku, ako hral v sezóne a nie za jednu nepodarenú epizódu, ktorá má s futbalom málo čo spoločné. Suarézov prínos v poslednej sezóne pre anglický futbal, pre FC Liverpool bol výnimočný. Nie je to len o počte gólov, ktoré nastrieľal, ale o spôsobe jeho hry.

Môžeme byť nadšení z Messiho obdivuhodných schopností či Ronaldových gólov, ale Suaréz ponúka niečo úplne odlišné. Bráni už pri útočení a vytrvalo pracuje pre tím, okrem toho je strelcom s čuchom zabijaka. Všimli ste si koľkokrát vyhral v súbojoch loptu pre Liverpool minulú sezónu a na koľko gólov prihral?

Tohtoročné ocenenie Ballon d’Or si budeme všetci pamätať pre vynechanie Luisa Suareza. Predstavitelia FIFA nemajú právo takto odsudzovať hráča Suarézových kvalít. Prinášajú do nášho milovaného športu viac zmätku než osohu. Len si spomeňme na ich voľbu Kataru ako organizátora MS 2022. Nezmyselnosť ich korupčného konania. Oni chcú moralizovať? Oni chcú odsúdiť Suaréza ako vydedenca? Sú bezduchí a odsúdeniahodní.

Blatter sa teraz bude pokúšať o opätovné zvolenie za prezidenta FIFA. Ľudia ho zvolia, aj keď ho nemajú radi. Majú však radi svoje teplé stoličky a chcú si udržať svoj honosný honorár.

Rozhodnutie v prípade Suaréza je ďalšia veľká čierna škvrna na ich už beztak pošramotenej povesti.

Branko

-50
2014-10-29 16:37:48

Mňa to nepobúrilo. Aj dobrý futbalista sa musí správať ako futbalista a nie šelma. Nášho Haryho tiež nenominovali!

dzorkef

19
2014-10-29 19:09:49

myslis Pottera?

Marian

top komentár
47
2014-10-29 16:47:43

Keďže Ballon d ˇOr je cena za futbalové výkony za kalendárny rok, mal byť nominovaný, pretože výkonnosť preukázal.
Súhlasím s tým, že na Nobelovu cenu za mier by nemal byť nominovaný.
FIFA a denník France football, organizátori ankety teda predviedli diskrimináciu na základe hráčovho skratu na MS!

Kokosnik

11
2014-10-29 17:10:19

Mozno by mohol byt nominovany aj na nobelovku za mier -> http://www.amk.cool/...

MilujemBarcu

23
2014-10-29 17:10:54

Moja 23 : Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez, Cristiano Ronaldo, Angel di Maria, Arjen Robben, Alexis Sanchez, Javier Mascherano, Zlatan Ibrahimovic, Bastian Schweinsteiger, Eden Hazard, Yaya Toure, Toni Kroos, Diego Costa, Phillip Lahm, Luka Modrič, Gareth Bale, Koke, Manuel Neuer, Marco Reus, Mario Gotze, Thibout Curtouis, Thomas Muller
Top 3: Ronaldo, Messi, Neuer

chara

20
2014-10-29 17:55:31

suarez tam velmi chyba!!! ja nechapem co tam robi taky james rodriguez???? modric je na ovela vyssej urovni a chyba tam

tomasis

17
2014-10-29 18:32:40

A viete kto tam este CHÝBA? Marco Reus...

paraverso

2
2014-11-03 23:00:48

ten bol tento rok celkom dost zraneny

TOTO_NENI_FIFA

1
2014-11-03 18:18:31

Kde je Alvés ? :DDD za tie centre ju mal dostať už dávno :DD

Federer

2
2014-11-05 19:31:48

A Blatter ide znova kandidovať ... Nabudúce ako 106 ročný ...

Sisi

-1
2014-11-24 10:25:18

Suhlasim s Brankom,je to profesional,za taketo nieco sa tvrdo plati,ale zaroven szhlasim s autorom clanku o systeme korupcie a tzv syndrome padajúceho hovna,ked spravanie vrcholových predstavitelov Fifa prechadza "volne"aj na hracov....pacia sa mi vase clanky o prepojeni polotiky a sportu...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.