Pod vedením Paca Herreru na lavičke a bývalého hráča FC Barcelona Sergiom Araújom na ihrisku si tím z Kanárskych ostrovov vybojoval dramatické play-off, v ktorom nakoniec zvíťazil a postúpil do najvyššej španielskej súťaže.

UD Las Palmas patril na začiatku sezóny medzi favoritov na postup a nakoniec dosiahli svoj cieľ. Naposledy si ostrovania zahrali v Primera Division v sezóne 2001/2002. Bielo-modrí nemali vôbec ľahký postup, keď skončili až na 4. priečke a svoje miesto v top dvadsiatke tímov španielska museli potvrdiť v play-off. Oba dvojzápasy vyhrali vďaka pravidlu o góloch na ihrisku súpera. Prvý s Valladolidom (1-1 a 0-0) a druhý s Realom Zaragoza (3-1 a 2-0), aby napravili zlyhanie v podobnej šanci na postup z pred dvanástich mesiacov.

Jednou z najväčších hviezd bol u ostrovanov Sergio Araújo, ktorý bol hráčom Barcelony B v sezóne 2012/2013. Argentínčan prispel k postupu svojho tímu 25 gólmi vrátane rozhodujúceho proti Zaragoze. Tréner Paco Herrera vytvoril taktiku založenú na držaní lopty a na skúsenostiach s prvou divíziou u viacerých hráčov v jeho tíme, vrátane Jonathana Vieru, Nauzeta Alemána a veterána Juana Carloas Valerona.

Posledný zápas Las Palmas proti Barçe skončil remízou 1-1 na Camp Nou v sezóne 2001/02, kedy jediný gól Barcelony strelil Luis Enrique.

zdroj: fcbarcelona.com

foto: fcbarcelona.com

puyolfiso

22
2015-06-27 22:27:32

Las Palmas je velmi sympatický klub

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.