Odvolacia komisia Španielskej futbalovej federácie (RFEF) zamietla odvolanie katalánskeho klubu voči žltej karte a pokute 2 000 € pre Lionela Messiho za to, že strelený gól venoval svojej mame, zdvihnutím dresu a ukázaním nápisu pod ním. A ak sa to bude opakovať, trest môže byť ešte prísnejší.

Pre riadiaci orgán súťaže je Leo nebezpečný hráč, ktorý musel byť potrestaný prísnejšie, ako keby zlomil protihráčovi nohu. Je poľutovaniahodné, že táto komisia má, teoreticky, vyniesť spravodlivý rozsudok. Messimu hrozil trest zákazu hrať na tri zápasy, kým iným hráčom, ktorí sa napr. dopustili fyzického alebo verbálneho útoku nebola daná ani pokuta.

Je zvláštne, že kým niektorí rozhodcovia sa zabávajú na skutočnosti, že Messiho konanie bolo vyhlásené za „obzvlášť nebezpečné“ a pritom ďalší zostávajú hluchí voči výrokom želajúcim niekomu smrť a pod.

Toto je boj proti násiliu v športe a nešportovému konaniu? Sotva! Prečo sotva? No ako je možné zabezpečiť titul pre Madrid? Ako sa stať najlepším hráčom na svete? Kto je lepší ako Cristiano Ronaldo? Všetko sa dá zariadiť spoza zeleného stola. Trápne!

Barcelona, v každom prípade, môže prípad postúpiť ešte pred Španielsku športovú disciplinárnu komisiu do 15 dní od obdržania potvrdenia Messiho trestu.

Najhoršie na celom prípade je, že tu sa to asi nezastaví. Podľa článku 91.2 disciplinárneho kódexu RFEF je uvedené nasledovné varovanie: "V prípade, že sa priestupok opakuje počas tej istej sezóny, uloží sa hráčovi zákaz hrať od jedného do troch zápasov s prislúchajúcou finančnou sankciou."

Inými slovami, ak Messi bude chcieť rovnakým spôsobom venovať gól nejakému príbuznému alebo zdvihne dres, aby ukázal nejaký nápis napríklad pri víťazstve na Bernabeu, Argentínčan nebude môcť hrať jeden alebo až tri zápasy a zaplatí pokutu ako recidivista.

Páni funkcionári, rozprávame sa o Messim. Myslím, že by to chcelo z vašej strany viac rešpektu k futbalu.

zdroj: madrid-barcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.