Barca je mužstvo, ktoré vyhralo Kráľovský pohár už mnohokrát. Cez týždeň sa Guardiolov tím do finále pohára kvalifikoval opäť a to znamená už 35. pohárové finále v histórii klubu.

Barcelona tak vyrovnala rekord Athletic Bilbaa, ktoré do finále pohára takisto postúpilo 35-krát. Barcelone sa tento Kráľovský pohár podarilo vyhrať doteraz až 25-krát a môže pridať ďalší.

Barcelončania triumfovali v pohári prvýkrát v roku 1910, keď vo finále zdolali Espaňyol Madrid 3-2. Počas nasledujúcich sezón sa Barcelona pravidelne objavovala vo finále. V 50. rokoch 20. storočia Barcelona tento pohár vyhrala až päťkrát. Takisto v rokoch 1981-1998, kedy vyhrala pohár hneď šesťkrát a prekonala tým Athletic Bilbao. Prišiel však akýsi zlom a Barcelona sa po celých 11 rokov nemohla dostať ani do finále.

Mestalla 98 - Mestalla 09

13. máj 2009 bol pre Barcelonu veľkým dňom, keď vo finále Kráľovského pohára vtedy pokorila práve Athletic Bilbao. Vtedy sa zápas hral na štadióne vo Valencii. Svojmu súperovi nadelila až štyri góly, o ktoré sa podelili Touré, Messi, Bojan a Xavi. Pre Guardiolu to bol vynikajúci rok, pretože potom, čo prišiel na trénerskú lavičku klubu, vyhral všetko čo sa na klubovej scéne vyhrať dá.

Siedme finále pre Guardiolu

Pep Guardiola doteraz sedel na lavičke svojho tímu vo finálovom zápase zatiaľ šesťkrát a každé z nich vyhral:

Copa del Rey (2009)
Liga Majstrov (2009)
Španielsky Super pohár (2009)
Európsky Super pohár (2009)
Majstrovstvá sveta klubov (2009)
Španielsky Super pohár (2010)

V stredu 20. apríla má teda Guardiola možnosť svoju šnúru víťazných zápasov opäť o jeden zápas natiahnuť. Jeho súper však bude istotne proti a tentoraz ide o veľmi zvučné meno a to Real Madrid na čele s Josem Mourinhom.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.