Ako informuje oficiálna stránka Barcy, hovorca predstavenstva, Toni Freixa predstavil pre fanúšikov štvrtý spôsob ako sa môžu stať členmi klubu, tzv. socios. Ešte v októbri 2010 boli dané obmedzenia pre nových členov, kedy sa členmi mohli stať iba deti pod 14 rokov, rodiny existujúcich členov, a ľudia, ktorí už boli socios predtým. Nový spôsob bude založený na spôsobe vernosti: fanúšikovia, ktorí preukážu po dobu troch rokov lojálnosť klubu budú môcť požiadať o plné členstvo.

Po tom, čo boli na tlačovej konferencii 14. Októbra oznámené obmedzenia pre nových členov, klub študoval rôzne možnosti a 2. Februára predstavil štvrtú možnosť, ako sa stať registrovaným členom. Fanúšikovia, ktorí majú záujem sa stať plnohodnotnými členmi klubu FC Barcelona, ale najmä tí, ktorí na základe októbrových obmedzení nemohli byť členmi, môžu prejaviť oddanosť klubu prostredníctvom „carnet de compromís“ (záväzná karta), za ktorú bude ročný poplatok 125€. Je to menej ako ročný poplatok momentálnych socios, ktorí platia 161.5€ (najmä kvôli menším výhodám).

Ak fanúšik preukáže svoju oddanosť po dobu troch rokov, bude potom môcť požiadať o plnohodnotné členstvo klubu FC Barcelona. Freixa dodal, že nápad tejto „záväznej karty“ je ešte stále v štádiu príprav a nie je ešte k dispozícii. Čoskoro však bude ohlásený dátum, odkedy sa budú dať tieto karty získať. Záujemcovia o túto kartu o ňu musia osobne požiadať v FC Barcelona Supporter Services Office (OAB – oddelenie služieb podporovateľov FC Barcelona).

Doteraz existovali iba tri možnosti ako sa stať členom – ako blízky príbuzný terajšieho člena (dospelého), ako dieťa pod 14 rokov, alebo ako predchádzajúci člen FC Barcelona.

Táto „záväzná karta“ umožní jej držiteľovi niektoré rovnaké práva a výhody, aké majú plnohodnotní členovia, ale so štyrmi výnimkami: nebude mať právo hlasovať, nebude mať právo pridať sa do poradovníka o sezónny lístok, nebude mať predkupné právo na lístky pre finálové a dôležité zápasy, nebude mať možnosť vyhrať „Llotja Oberta“ (losovanie kedy členovia môžu vyhrať možnosť sledovať zápas z Prezidentskej lóže).

zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.