Ani sme sa nenazdali a je tu ďalší ligový zápas pre zverencov Luisa Enriqueho. Tentokrát sa Katalánci stretnú v mestskom derby s Espanyolom Barcelona a pochopiteľne nič iné ako tri body neprichádza do úvahy. Môže to však byť náročné.

História posledných duelov medzi barcelonskými súpermi pritom hovorí v prospech Blaugranas. V posledných siedmich ligových dueloch pritom Espanyol strelil FC Barcelone len jeden gól, o ktorý sa postaral Sergio García v roku 2014. Nič to však na prehre 1-5 nezmenilo.

Posledné El Derbi Barceloní sa konalo v apríli minulého roku. Presné zásahy si na svoje konto pripísali Neymar a Messi.

Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona

Los Periquitos aktuálne prechádzajú obmenou herného systému, čo je vzhľadom na čerstvú výmenu trénerov absolútne logické. Sergia Garciu nahradil Constantin Galca, pre ktorého to je po Steaui Bukurešť druhá vážna trénerská skúška. Rumunský kouč má s Espanyolom svoju víziu.

'Nový' RCD Espanyol je pritom iný, ako ten predošlý. Galca odkoučoval za barcelonské mužstvo tri duely, z ktorých dva dokázal vyhrať (s Las Palmas a Levante). Naopak so Sevillou sa Periquitos nepodarilo získať ani jeden bod, no celkový dojem z hry nebol zlý.

Caicedo, Asensio, či Perez - to sú kľúčoví hráči ofenzívy Espanyolu, najväčšou hviezdou tímu je však s najväčšou pravdepodobnosťou brankár Pau. Ten je dokonca gólmanskou jednotkou katalánskej reprezentácie, v ktorej podáva rovnako ako v klube famózne výkony.

Espanyol však poslednýkrát vyhral so svojím mestským rivalom v lige ešte v roku 2007, kedy sa mu na domácom trávniku podarilo poraziť Rijkaardových zverencov 3-1.

Najlepším strelcom zverencov Galcau je v aktuálnej sezóne kto iný, ako Caicedo, hrotový útočník z Kolumbie, ktorého prednosťou je výška a bojovnosť v šesnástke. V celkovej tabuľke strelcov mu zatiaľ patrí slušná dvadsiata priečka, na aktuálneho držiteľa ceny 'Pichichi', Luisa Suareza však stráca priepastných desať gólov.

Aj keď podľa slov samotných hráčov Periquitos bude hlavnou zbraňou Espanyolu bojovnosť, štatistiky hovoria proti nim. Nikto z ich aktuálneho kádru nestrelil Barcelone gól - Caicedo skóroval do siete Blaugranas v roku 2011 v drese Levante a Paco Montanes v tíme Zaragozy o rok neskôr.

Posledné tri duely medzi Espanyolom a Barcou priniesli však jedno špecifikum. Domáci si budú musieť dávať obrovský pozor na to, aby sa nenechali vylúčiť, pretože v troch posledných dueloch s Azulgranas inkasovali červenú kartu.

30-12-2015 Sevilla 2 - 0 Espanyol
19-12-2015 Espanyol 1 - 0 Las Palmas
15-12-2015 Espanyol 2 - 1 Las Palmas
12-12-2015 Celta Vigo 1 - 0 Espanyol
07-12-2015 Espanyol 1 - 1 Levante

Predpokladaná zostava: Pau; Duarte, Roco, Gonzalez, Lopez; Canas, Sanchez; Perez, Asensio, Moreno; Caicedo.

FC Barcelona

Futbol Clob Barcelona, ako znie oficiálny názov FC Barcelony v katalánskom jazyku bude v derbi barceloní jasným favoritom a nič iné ako tri body pre ňu neprichádzajú do úvahy. V jej prospech nehovoria len aktuálne výkony, ale aj štatistiky, či kvalita kádra.

Barca vo svojej 116 rokov starej histórii neporazila žiadny klub viackrát, ako Espanyol. Celkovo to činí neuveriteľných 93 výhier.

Fantastické spomienky na barcelonského mestského rivala má aj Lionel Messi, ktorý proti nemu debutoval ako najmladší hráč histórie Blaugranas. Argentínsky reprezentant mal 16. októbra 2004, keď nastúpil proti Los Periquitos len 17 rokov a 114 dní.

Barcelonská desiatka je pritom aj najlepším strelcom celej histórie derbi barceloní. Trinástimi gólmi sa naozaj nemôže popíšiť žiadny hráč, zaujímavé pritom je to, že až dvanásť z tohto obdivuhodného počtu si pripísal na svoje konto v najvyššej španielskej lige.

Ako sme už spomenuli, zverenci Luisa Enriqueho budú jasnými favoritmi. Prvý duel roku 2016 budú chcieť rozhodne zvládnuť na výbornú a bez pochýb Lucho postaví to najlepšie, čo bude mať k dispozícii.

Koučovi FCB bude pritom chýbať naozaj len minimum hráčov. Dlhodobo zranení Douglas a Rafinha pochopiteľne zasiahnuť do duelu nebudú môcť, rovnako hrať nebudú môcť ani poslednýkrát suspendovaní Aleix Vidal a Arda Turan, ktorí medzičasom dostali aj nové čísla - 7, resp. 22.

Hráči Blaugranas sú vo fantastickej forme. Najlepší hráč sveta, Lionel Messi sa pomaly po nepríjemných zraneniach dostáva do kvalitnej formy a aj zvyšku trojlístka MSN sa nesmierne darí. Luis Suarez je aktuálne najlepším strelcom La Ligy s pätnástimi gólmi.

Neymar síce strelil o jeden gól menej, no kompenzuje si to inými hernými činnosťami. Brazílčan si v posledných dvanástich dueloch pripísal neuveriteľných dvanásť gólových asistencií a ukazuje, že o budúcnosť Barcelony je naozaj postarané.

30-12-2015 FC Barcelona 4 - 0 Real Betis
20-12-2015 FC Barcelona 3 - 0 River Plate
17-12-2015 FC Barcelona 3 - 0 Guangzhou
12-12-2015 FC Barcelona 2 - 2 Deportivo
09-12-2015 Bayer Leverkusen 1 - 1 FC Barcelona

Predpokladané zostavy: Ter Stegen; Adriano, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitić, Iniesta; Sandro, Suarez, Messi.

Predpokladaný výsledok

Vzájomné súboje v tomto derby lepšie zvládajú hráči Barcy, ktorí sú aj v tomto dueli pre najväčšiu tipérsku komunitu Tipsportu favoritom.

Stratég Roma999 je presvedčený, že Barcelona vyhrá a v zápase padnú 3 góly a viac pri kurze 1,52! Čo hovoríte na tento jeho tip?

Nezabúdajte, že všetky zápasy z Primera División môžete sledovať naživo na TV Tipsport!

Espanyol Barcelona 1 - 3 FC Barcelona

Info o zápase

Dátum: 2. január 2016, 16:00
Štadión: Estadi Cornellá-El Prat, Barcelona
Prenos: TV Dajto
Rozhodca: José Luis González González

zdroj: goal.com
foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.