Gerad Piqué poskytol pre jednu z príloh časopisu El Mundo veľmi výživný rozhovor. Pre Papel sa Gerard vyjadroval k viacerým témam, ktoré sa ho bytostne dotýkajú. Stredný obranca je v poslednej dobe pomerne často rozoberanou osobnosťou, čo sa politického statusu Katalánska týka. Sám sa totiž netají svojimi názormi, ktoré sa navyše nebojí aj verejne prezentovať. V rozhovore padlo niekoľko otázok týkajúcich sa citlivejších tém.

Či je Gerard spokojný s tým, ako sa v dnešnej dobe ľudia správajú? “Zdá sa, že sa všetci musíme správať podľa akýchsi spoločenských konvencií, ktoré určuje spoločnosť a nemôžeme žiadnym spôsobom prekročiť túto čiaru. Mne osobne sa však občas páči túto čiaru prekročiť, takto som šťastný.”

Stopérovi Barcelony pochopiteľne neodpustili ani otázku ohľadom budúcnosti Katalánska. “Byť za referendum a byť za samostatnosť Katalánska nie je to isté. Je mnoho ľudí v iných kútoch Španielska, ktorí toto referendum podporovali, aj napriek tomu, že boli proti tomu, čo malo docieliť. Problém je však o tom, že informácie sa podávajú svojským štýlom, každý ich podá tak, ako on chce a ľudia potom viacerým veciam uveria,” avizoval Piqué.

A prečo hrá za Španielsko? Viacerí novinári sa ho totiž pýtajú, prečo reprezentuje túto krajinu, keď sa podľa svojich slov cíti byť Kataláncom. V minulosti sme mali niekoľko príkladov hráčov, ktorí za Španielsko odmietli hrať, pretože sa cítili skôr či už Kataláncami, alebo Baskmi. Nato však má tiež veľmi jednoznačnú odpoveď: “Hrám za Španielsko popravde preto, lebo cítim, že za Španielsko hrať musím. Po prvé, Španielska reprezentácia je vysoký limit, po druhé, momentálne som ešte Španiel. Cítim, že je mojou povinnosťou tu byť a pomáhať mojim priateľom. Neviem, čo sa v budúcnosti stane, no politická situácia je taká, aká je a nemôžem sa do toho miešať v žiadnom zmysle, pretože všetci vieme. aké to je. Všetko sa polarizuje. Som verejná osobnosť, ktorá je so svojou pozíciou spokojná.”

zdroj a foto: mundodeportivo.com

ronyy101

4
2016-02-17 16:01:13

Čakám nejaký "zmysluplný" komentár od Ricka.

Mates19

8
2016-02-17 16:39:49

Konecne viem preco hra za spanielsko vzdy ma to tak zaujimalo preco hraju za nich ked sa citia byt katalancami...osobne som aj cakal podobnu odpoved...viac ma zaraza fakr preco vsetci vzdy idu len do Piqueho aj Xavi bol velky katalanec a aj vyjadrenia mal podobne

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.