Presun hráčov prvého tímu FC Barcelona do Gijónu bol viac rušný, než sa čakalo. Cestu však neovplyvnili turbulencie z vonka, ale zvnútra lietadla. Niektorí socios, ktorí cestovali v rovnakom lietadle ako hráči, sa totiž akoby vzbúrili a cestu v lietadle si vyplnili výkrikmi smerované k hráčom Barcy, ktorých obviňovali z toho, že ich jednoducho ignorujú a pre svojich fanúšikov nemajú dostatok rešpektu.

Kritika fanúšikov premenila hodinu a pol dlhý let na akýsi protest. Obvinenia fanúšikov smerovali priamo k hráčom, keď sa samých, no i hráčov pýtali, či si tí, ktorí momentálne nosia znak Barcelony na hrudi, zaslúžia tú poctu, ktorá sa im dostala.

"Prečo, prečo vás fanúšikovia otravujú a prečo ich neprídete po zápase pozdraviť? Preto, pretože znak, ktorý nosíte si nezaslúžite," takto znel jeden z najkritickejších pokrikov fanúšikov proti hráčom. V niektorých momentoch letu sa dokonca kričalo aj "zapredaní hráči".

Okrem iného fanúšikovia kritizovali aj Gerarda Piquého, ktorý ľudí vyzýval, aby podporili Grada d´Animació. Podľa niektorých priaznivcov by sa hráči mali viac venovať socios ako iným, menej dôležitým aktivitám.

FC Barcelona však týchto socios, ktorí na palube lietadla na hráčov vykrikovali rôzne veci, bude disciplinárne riešiť. Skončí sa takisto éra kupčenia so vstupenkami na zájazdy s prvým tímom. Niektorí socios totiž tieto vstupenky predávali za zvýšené ceny a kupujúcim sľubovali stretnutia s hráčmi. Tomu je koniec.



Komentár

Neraz sme od rôznych zdrojov a fanúšikov, ktorí vycestovali na zápasy za FC Barcelonou počuli, že hráči si to po skončení zápasu namieria z trávnika rovno do šatne. Bez poďakovania fanúšikom, ktorí neraz merali cestu naprieč celou Európou, aby mohli blaugranas podporiť.

Slovenský fanklub nedávno organizoval zájazd na zápas Ligy Majstrov do Leverkusenu, kde hoci o postupujúcom bolo dávno rozhodnuté, celý výlet vyšiel naozaj na výbornú. Cesta bývalým klubovým autobusom bola pohodlná, partia ľudí úžasná a celkovo atmosféra stojí za zopakovanie. Jediný čierny puntík si však zaslúžia hráči sa spomínaný prístup k fanúšikom.

Po zápase totiž všetci okamžite narukovali do šatne a jediným, ktorý aspoň z diaľky smerom na náš sektor zamával, bol Rakitič. Z toho sme boli sklamaní. Z ďalších zdrojov zo Španielska vieme, že prvý tím sa podobným spôsobom k fanúšikom nespráva len na cestách po Európe, ale už aj na výjazdových zápasoch v rámci Španielska. Tento postoj každopádne stojí za prehodnotenie, pretože nebyť fanúšikov, hráči by si takto žiť nemohli. Viac ako klub v tomto smere neplatí.

zdroj a foto: sport.es

Federer

22
2016-02-18 16:47:49

Leverkusen je fakt, bol som tam. Že Messi bol nasratý lebo mu z "B"-čka nemal kto prihrať, to chápem. No ostatní ktorí mohli byť radi že si zahrali CL... Len 3 bodky. A merali sme cestu aby sme nevideli hviezdy aspoň za to sme si my + ďalší z Holandska, šikmookí a bohvie ešte kto zaslúžili zamávanie Rakitiča - aspoň jedného.

cwirko

10
2016-02-18 16:54:03

Je to smutne, mne sa nedostalo pozdravenia hracov ani doma a ani na vyjazde. A je maximalne jedno ci zapas vyhraju alebo prehraju, mali by po zapase vsetci do jedneho fanusikom zatlieskat a zamavat na znak vdaky za podporu, Dani utoci na fanusikov, ze su tichy, ale na druhej strane takto si ctia fanusikov? Klub je viac ako ktorykolvek hrac a klub su fanusikovia, nie len v pripade Barci

Fiko

16
2016-02-18 17:03:24

Pripájam sa tiež som bol na zápasoch LM raz proti AC Miláno na výjazde a raz doma proti Celticu, a taktiež ani raz neprišli poďakovať fanúšikom po zápase. Za to Celtic bolo asi viac počuť ako celý štadión Blaugranas. V tomto zaostávame to je pravda, a je to smutné

sid1

4
2016-02-18 17:54:23

Po AC niektori hraci prisli ak si pamatam dobre

reteP

12
2016-02-18 17:11:16

Či chceme alebo nie,Barcu milujem,ale taky Suarez bol povinny podakovat sa v Anglicku po zapase,tu je to ine,aj ked neviem preco..na rovinu!!!na tomto by mali zapracovat...

Alialigador54

3
2016-02-18 17:17:50

Na stadione nepocut fanusikov.Skutocny ultras su v Nemecku tam to na stadionoch zije ale na Nou campe je vzdy ticho ludi je pocut len pri hymne aj tie navstevy cez niektore zapasy su poloprazde tribuny prve poschodia zaplnene druhe z polovice a hore neni nikto.Tak komu maju hraci podavat ruky po vyhratom zapase tej 50 clenej skupinke s vlajkami za branou ? :)

sid1

6
2016-02-18 17:59:17

No prave tej nech zvysok vidi ze aky fanusik ma u nich prednost.

Alirael

5
2016-02-18 17:25:19

Ja som bol minuly rok v amsterdame na zapase a mam pocit ze hraci prisli zamavat. uuuu

Boze ale naozaj, toto su strasne hefty. Chodia ludia na fotbal alebo na to aby vam zamaval neymar?

reteP

7
2016-02-18 17:33:26

Musim ti trosku oponovat..ak sledujes Anglicku ligu,tak to nemozme porovnavat z hladiska fanusikov..futbak je fenomen,chodia naň mladi,stari,deti,babky,dedkovia..take hviezdy inšpiruju deti po celom svete a ti,co sa chodia na ne pozerat na živo,nejaka 5minutova dakovačka nemoze zabit...moj pohlad a nazor

blauigrana

17
2016-02-18 17:28:30

tak ano viete si predstaviť futbal bez divákov a fanúšikov ? niektorý futbalisti už zabúdajú že futbal neni len o tích milionoch čo majú na účtoch a pritom je to najmenej čo možu spraviť po zápasoch aspoň za tie peniaze čo berú je neskutočný výsmech ludstva

ThreEk

6
2016-02-18 17:54:03

Přesně jak říká Alirael,každý by chtěl podpis nebo oční kontankt s Messim. Ale proboha,umíte si představit jaké to je? Na každém kroku už 10 let chce po vás každý fotku nebo podpis..Musí to být hrozně unavující..

sid1

10
2016-02-18 17:56:13

Druha vec je ta ze fanusikovia doma sa tiez nejdu pretrhnut. Ale na druhu stranu ked ich niekdo pride podporit na vyjazd tak tych 100m hore dole ich nezabije. Takze v tomto suhlas

cruyff

9
2016-02-18 20:18:21

ked som v minulosti kritizoval tento neduh naších hráčov, tak som dostal kritiku aj z najvyšších miest, že si vymýšľam atd. Tu je cítiť, že nám chýba prepojenie fan s hráčmi, kde sa o to v minulosti staral Puy a Xavi. Niekto si myslí, že to nie je podstatné...Chodte sa pozrieť na Borusiu a slzy sa vám budú hrnúť do oči od udivu a vzrušenia, ked hráči aj ked skoro vypadli, tak to ich prepojenie a vdačnosť hráčov je oproti naším ,,hviezdnym hráčom,, sc i-fi...visca..

yoyocortex

1
2016-02-18 22:48:51

jedno ide s druhým,futbalisti nás niekolko rokov rozmaznávajú samými víťazstvami,na štadióne proste už aj z nudy zakričia gól,mnohí si ani pri góle nedvihnú riť,veď o chvíľu príde ďalší,minimálné emócie a ticho,len šum. Viete prečo Camp Nou navštívila NASA?Dozvedeli sa že tam nieje atmosféra.Ale teraz vážne,odvtedy ako vypoklonkovali Boix Noi a iné ultrafans skupiny zo štadiona,vzrušujúca nálada je pri el clasikách,veľkých pohárových zápasoch,keď ide o veľa,na výnimky.V
minulosti sme mali hlučnejší kotol,viac sa čakalo na úspechy,viac sa tešili z gólov,víťazstiev.Trocha si zastanem hráčov:oni môžu neomrzene vyhrávať,porážať súpera za súperom keď už všetko vyhrali?Viem že je nás veľa čo by sme hlasivky na Campe Nou nechali,ale jeden bubon v takom kotli to ticho preprehluší.Ale proste na obhajobu toto je fenomén dneskajšku.Aj na iných špičkových štadionoch v európe je Lyrika medzi gólmi.na výnimky.

yoyocortex

0
2016-02-18 22:52:50

opr.neprehluší.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.