Dobré vzťahy medzi útočným triom MSN nie sú žiadnym tajomstvom. Je to veľmi pravdepodobne aj jedným z kľúčov k úspechu tohto triplete, a to si uvedomuje aj chorvátsky reprezentatnt v službách Blaugranas, Ivan Rakitič. Hráč dnes poskytol rozhovor chorvátskemu Jutarnji list, v ktorom rozoberal hneď viacero tém, no skoro všetky sa týkali jeho účinkovania v FC Barcelona.

"Aj keď ide o iné osobnosti, fungujú v čistej harmónii. Možno to bude znieť prehnane, no poviem to: Messi, Suárez a Neymar sú najlepší kamaráti na svete a možno aj najlepší kamaráti v histórii futbalu," vyslovil svoju myšlienku Ivan.

V rozhovore ďalej upozorňoval aj nato, že tím nesmie zaspať na vavrínoch. Liga aj sezóna sú totiž ešte dlhé. "Je nemožné, aby sa nejaká ležérnosť dostala do šatne," uisťuje barcelonská štvorka.

V mužstve sa podľa jeho slov nedá predchádzať občasnej eufórii, no je potrebné sa držať nohami pevne na zemi. "Niekedy to je určite parádne, vyhrávame, dávame množstvo gólov, no stále cítime, že sa môžeme zlepšovať."

Túto istú filozofiu aplikuje najmä na seba. Ivan patrí k najsvedomitejším hráčom FCB, čo je výrazne cítiť aj na ihrisku. "Som veľmi koncentrovaný a pripravený využiť každú príležitosť na zlepšovanie seba i mojej formy. Najťažšia časť sezóny je ešte stále pred nami, veci musia byť ešte lepšie." .

Ako je už zvykom, Chorvát si nevie prácu svojho trénera, Luisa Enriqueho, dostatočne vynachváliť. "Jeho zásluhy sú veľké. Analyzuje všetko, nič nenecháva na náhodu. Nikdy sa nestane, že nevysvetlí hráčovi do bodky presne, čo od neho očakáva. Má jasné vízie, vie zblížiť tím, veľa sa s hráčmi rozpráva."

Ardu Turana nevidí ako konkurenta, skôr ako niekoho, koho pozná už dávnejšie a považuje ho za dobrú osobu. Ak by si mal vybrať medzi súťažami? "La Liga je stále najdôležitejšia. Naše ambície sú stále rovnaké, a to vyhrávať všetko, čo sa nám ponúka," dodal na záver.

zdroj a foto: mundodeportivo.com

Ladislavvs

top komentár
58
2016-02-19 17:04:59

Dobre hovoríš Ivan. Tvoje výroky a správanie sa na trávniku ale aj mimo neho sú mi stále viac sympatickejšie. Pohoďák.

PAGO

15
2016-02-19 17:51:54

Je velmy dobre ze nalada v muzstve je vynikajuca a chalani si navzajom praju a hecuju sa na dalsie velke uspechy ktore verim ze pridu na konci tejto sezony potvrdzujuto slova aj Ivana .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.