Útočník Barcelony Leo Messi sa objavil na marcovej titulnej strane časopisu El Gráfico. Tento časopis Argentínčana definuje ako "Señor Fútbol", teda "Pán Futbal" a poskytuje nám viaceré reflexie tohto futbalistu ohľadom jeho minulosti i budúcnosti, plánoch a cieľoch.

Leo má blízko k prekonaniu ďalšieho rekordu. Tentokrát však ide o míľnik na reprezentačnej úrovni, kde je už len niekoľko presných zásahov od toho, aby v tabuľkách prekonal Batistutov rekord a stal sa tak historicky najlepším strelcom svojej krajiny. Samotného Lea však rekordy príliš nezaujímajú: "Rekordy ti tituly nevyhrávajú, " tvrdí.

O tom, že medzi útočným triom MSN panuje skutočné priateľstvo niet pochýb a Messi sa zato vôbec nehanbí. "Máme skvelé vzťahy na ihrisku i mimo neho. Vychádzame spolu veľmi dobre. Pracujeme pre tím a je dôležité, aby sme sa všetci cítili dobre. To, že sme všetci z krajín Latinskej Ameriky nás snáď zbližuje ešte viac, no i tak, sme profesionáli a keď reprezentujeme svoju krajinu, tak sme znova súperi, neexistuje však medzi nami žiadna rivalita či nevraživosť."

Novinári však rivalitu často hľadajú najmä medzi ním a Cristianom Ronaldo. Títo dvaja sú totiž všeobecne považovaní za najlepších na planéte. "Sme profesionáli, čo hája farby svojich mužstiev. Rivali sme len na ihrisku, nič viac. Medzi nami bol vždy rešpekt."​

Leo už viackrát povedal, že by rád ukončil svoje futbalové pôsobenie v Barcelone, no Argentína je tiež možnosť. "Je to niečo, čo by sa mi páčilo, keby som to mohol spraviť, no neviem kedy. Je to ale tiež možnosť.

Leovi sa v posledných rokoch podarilo s Argentínou niekoľko čiastkových úspechov, no ľudom v jeho domovine to zdá sa nestačí. Futbal sa tam berie vážne, trofeje sú pre ľudí veľmi dôležité. "Štvalo ma to, že nám s Argentínou veci nevyšli, pretože viem, že sme mali vyhrať na Mundiale aj na Copa América. Jasné, že ma občas kritizovali bez toho, aby si dali pozor. Neanalyzovali sa zápasy, bral sa len konkrétny výsledok. Niekedy fanatizmus myseľ novinára zatemní."

zdroj: marca.com
foto: archív

Aministrator

top komentár
47
2016-03-02 07:58:06

Lea za výkona na MS a Cope mohol kritizovať fakt len totálny idiot čo nevidel jeho zápasy

jokerito

17
2016-03-02 09:07:25

Mňa najviac vedia rozosmiať tie nazory, že Messi nepotiahol Argetinu do fianle MS, že Di Maria odohral lepší turnaj:) zaujimavé, ja si pamatam že Di Maria sa zranil a odohral polku turnaja a a jna tie goly co dal mu nahral Messi.Alebo že Leo si nezaslužil tu cenu naj hráča a ked sa ich spytam ze nech mi menuju hraca ktorý ju mal dosta miesto neho tak mi konkreten meno povedat nevedia, iba splietaju ze takých bolo viac. :)

arogantaldo

4
2016-03-02 09:09:35

fanatizmus je . zvlášt v južnej amerike . stačí prípad Andresa Escobara.
ak spomínal Leo fanatizmus, kukni na youtube komentatora Tiziana Crudeliho , pobavíš sa

jokerito

-2
2016-03-02 08:59:35

Viete niekto, kedy je nabližšie nejaka repre pauza? Kedy hra napr Leo s Argentínou?

jokerito

4
2016-03-02 09:00:22

Už som našiel v članku nižšie :)

Maxmilian

2
2016-03-02 10:09:22

Mňa by kámo skôr zaujímalo kde sa to bude vysielať, lebo neviem či to bude dávať dáky český alebo slovenský kanál, a síce by som si to pozrel aaj na streame no neviem či to budu dakde dávať, väčšinou kukávam na sknazivo, no neviem ci tam bude aj Argentína, tam bývajú skôr len kluby ako napr Barca vs Deportivo alebo Paris vs Lyon a tak.

jokerito

2
2016-03-02 11:17:18

tak čo ja viem, hádam cez ten stream ano. veď tam už sa dnes dá nájsť takmer všetko.

fofo112

7
2016-03-02 11:58:02

Lea zaujímajú tituly nie rekordy no náš futbalový mág má všetko, to z neho robí svetovú extratriedu, len tak dalej Leo.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.