Prezident FC Barcelona Sandro Rosell kritizoval konanie Arsenalu ohľadne prestupu iba 16-ročného Miquela Torala Harpera.

Viacero médií dnes informovalo o tom, že sa obe strany dohodli na kompenzačnej čiastke. Prestup mladého ľavého záložníka do Arsenalu je tak kompletný. Napriek tomu však ani jeden klub oficiálne nič nepotvrdil.

Toral strávil v preslávenom mládežníckom tíme – Barcelonských kadetoch, štyri roky, a je považovaný za jeden z najsľubnejších talentov La Masie, podobne ako ďalší cieľ Arsenalu, Sergi Samper.

Španielska publikácia Sport včera informovala, že Samper odmietol prestup do Anglicka. Toral však s prestupom súhlasil a je odhodlaný odísť na Emirates až tak, že je ochotný odísť úplne sám. Jeho rodina tak ostane v Katalánsku.

V rozhovore pre Katalánsku televíziu TV3 Rosell povedal, že aj napriek tomu, že je konanie Arsenalu úplne legálne, považuje to za nemorálne správanie.

Povedal: „Vedeniu Arsenalu sme vysvetlili, že sme vedeli o tom, že Arsenal chce hráča kúpiť, a že sa nám to nepáči. Povedal som to, čo by povedal každý prezident.“

„Pre nás je dôležité mať skupinu chlapcov, ktorí vyrastajú spoločne, a nedovoliť klubom s peniazmi, aby nám ich brali ako 16-ročných. Povedali sme im, že je to trochu nemorálne.“

Toral podpisom profesionálnej zmluvy s Arsenalom zarobí približne 25 až 35 násobne viac ako pri mládežníckej zmluve v Barcelone. Pod dohľadom Arsena Wengera bude Toral trénovať s prvým tímom. Najprv bude hrať za výber do osemnásť rokov, následne za rezervný tím, a v sezóne 2012-13 by mal nastúpiť za prvý tím Arsenalu.

Za Torala Barcelona zinkasuje od Arsenalu 350 000 €.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.