Po odchode barcelonského odchovanca Marca Bartru sa mnohí ľudia začínajú pýtať, kto sa stane prirodzeným nástupcom Piquého či Puyola. Denník Sport na zodpovedanie tejto otázky zalovil vo vodách mládežníckych kategórií Blaugranas.

TIP | Puyol: Najinteligentnejší futbalista, s akým som kedy hral?

Barca B

Rezerva Blaugranas túto sezónu začala na stopérskych pozíciách s Rodrigom Tarinom a Gerardom Gumbauom. Tarin ako amatérsky futbalista zanechal dobrý dojem, hráč z Valencie je rýchly, silný a darí sa mu vyhrávať taktiež aj hlavičkové súboje.

Na druhej strane, keď sa Gumbau dostane do prvého tímu, je veľmi nepravdepodobné, že bude hrať v obrane. Luis Enrique ho totiž zakaźdým staval na pozíciu stredného záložníka.

Juvenil A

Tím trénovaný Gabrim svoju stopérsku dvojicu konštantne počas sezóny menil. Na poste stredného obrancu si totiž zahrali Campeny, Eric Montes, Adria Vilanova, Juanma a taktiež Chumi. Stabilná dvojica však nevznikla.

Najžiarivejšiu budúcnosť predpovedajú v Barcelone Chumimu a Ericovi Garcíovi

Klub však podľa všetkého najviac dôveruje psychicky odolnému Campenymu a Chumimu. Juan Brandariz 'Chumi' je z Galície, a aj napriek tomu, že je podstatne mladší ako jeho spoluhráči, je vnímaný ako jeden z najžiarivejších talentov celej La Masie. Jeho herný štýl sa prirovnáva k Bartrovi, aj keď on sám si myslí, že je typologicky podobný skôr Varaneovi.

Juvenil B

Narozdiel od áčka Juvenilu, v rezerve je vytvorený stabilný stopérsky tandem. Tvoria ho Erick Fefigra a Oscar Mingueza. Fefigra, ktorý pochádza z Ekvádora, má na svoj vek ohromnú telesnú stavbu, je rýchly a bojovný. Mingueza je iným typom hráča, vždy pokojný, silný na lopte a s výbornou rozohrávkou.

Cadet A

Arnau Comas a Alejandro Marcos sú prirovnávaní k stopérskej dvojici prvého tímu Blaugranas, Piquému a Mascheranovi. Kým Comas je silný na lopte, Marcos výborne predvída a zvádza s útočníkmi náročné šprintérske súboje.

Cadet B

Klub je optimistický ohľadom Erica Garciu. Kapitán španielskeho národného tímu do 16 rokov tvorí stopérske duo s Josepom Jaumem, na dvojicu je pritom radosť pozerať sa.

Garcia exceluje v každom jednom aspekte hry, je rýchly, výborný na lopte. V tejto sezóne sa mu podarilo streliť hneď desať gólov, čo len potvrdzuje jeho silu aj vo vzduchu. Verejne ho pochválil dokonca aj Luis Enrique.

Jaume sa s Ericom skvele dopĺňa a mal taktiež veľký podiel na tom, že Cadet B zvíťazil v 25 z 26-ich ligových zápasov.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

masche

-1
2016-06-04 18:24:01

psychicky silnému ? :-D nie fyzicky ?

Roman7

6
2016-06-04 18:47:52

bohuzial momentalne tam asi nie je hrac vhodny na ziadny post nie len na stopera neviem co sa tam deje v poslednych rokoch okrem sergiho roberta slabota a este rafinha to je vsetko munir a srando so vsetkou uctou predat za kolko sa bude dat

Vladinko

11
2016-06-04 20:19:22

Ono sa to v prvom rade ani nedá konštantne vychovavat hráčov do základu klubov ako barcelona ak si teda klub chce zachovst pozíciu akú má..

MarkMobius

7
2016-06-04 23:36:08

Co to meleš za sračky ???

Jen namátkou: Carles Alena, Inaki Pena, Lee Seungwoo, Jandro Orellana, Juan Miranda, Sergio Gomez, Abel Ruiz, Eric Garcia, Adria Bernabe nebo Pablo Moreno... A to jsem řadu další opomněl...

Ortiz

1
2016-06-05 05:32:15

Bojim se že zase prodáme a nepřivedeme ....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.