Prestupové leto v Barcelone ešte stále neskončilo, okrem očakávaného príchodu útočníka sa pravdepodobne z mužstva ešte poberie aj niekoľko hráčov. Najbližšie k tomu majú momentálne Cristian Tello, Thomas Vermaelen a Sergi Samper.

Valencia o príchode Sampera vraj už s Barcou jedná, tréner aj vedenie sa zhodli na tom, že bude pri preplnenej zálohe pre mladíka ideálne, ak bude rok ešte získavať skúsenosti v nejakom prvoligovom mužstve. Klub z Mestally má eminentný záujem, hráč sa zas hosťovaniu nebráni.

Katalánci majú samozrejme záujem o hosťovanie, Valencia však zatiaľ nevylúčila ani možnosť hráča kúpiť s tým, že aj v jeho prípade by bola pri predaji vytvorená klauzula o spätnom nákupe za výhodnú cenu.

TIP | Nádherný príbeh Sergiho Sampera pri jeho ceste do prvého tímu

Čo sa Tella týka, tam je to trocha komplikovanejšie. Barca stále jedná s Fiorentinou, ktorá to veru hráčovi ani klubu vôbec neuľahčuje. Blaugrana však veria, že sa aj jeho situácia čo najskôr vyrieši, pretože je v tíme jednoducho nadbytočný. Barca potrebuje hrotového hráča, na pokrytie krajov útoku už má Denisa Suáreza a Rafinhu.

Posledný na zozname je Thomas Vermaelen. Ten sa môže o svojej budúcnosti slobodne rozhodnúť a jednať s inými mužstvami, Barcelona totiž s jeho službami už príliš neráta. V prípade však, že sa s nikým nedohodne, bude pokračovať v Katalánsku, v hierarchii stopérov ale bude pravdepodobne úplne najnižšie.

TIP | Čas predávať

A že kto má o Belgičana záujem? Jednou z možností je tiež návrat do Arsenalu, viackrát sa už ale spomínali aj kluby ako West Ham či Liverpool. Okrem Anglicka by mohol zakotviť v Ríme, ponuky sú aj z Turecka. On sám však uprednostňuje návrat do Premier League, kde sa hráč cítil najpohodlnejšie.

Nech už to dopadne akokoľvek, na Tellovi ani Vermaelenovi Barca príliš nezarobí. S istotou môžeme povedať, že najmä Vermaelenov nákup sa dá považovať za veľmi nevydarený. Za Barcu toho príliš nenahral, takmer neustále bol zranený. Nezostáva tak nič iné len dúfať, že sa Thomasovi budú zranenia vyhýbať a bude platným futbalistom, nech už to bude kdekoľvek.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Fcb1231

2
2016-08-02 17:15:51

Ja nechapem co tam stále robí Mathieu , absolutne sa do barcelony nehodí , nevie rozhorat ako stoper a na kraji je tiež na prd ,z jeho postavou by mal byt silnejši na lopte ale aj ani z toho nič nieje , radsej on ako tito traja

s1ck

8
2016-08-02 17:34:26

nechápem tie minusky, ale tiež si myslím že radšej vermaelen ako Mathieu

alexko

8
2016-08-02 18:02:47

ja viem preco nechavaju mathieua aby maly na druhy rok koho dat preč zadarmo

Marco01

12
2016-08-02 18:52:34

pamätáte začiatok minulej sezóny ? vtedy hral Vermaelen fantasticky, len potom sa zase zranil a následne mu aj forma odišla..on keby nemal tie zranenia by bol top stopér..ale na keby sa nehrá...keby hra rok vkuse bez zranení, Mathieu sa na neho nechyta

bruno1

10
2016-08-02 19:02:22

Keby bolo keby. Skus najst jedinu sezonu v ktorej sa vermaelen nezranil. On nie je shopny odohrat mesiac zdravy

123456

6
2016-08-02 20:27:18

bruno1 - momentálne s tebou súhlasím na 100%

GabrielSVK

2
2016-08-02 19:29:00

Úprimne, Mathie, Vermealen, Tello, Samper, ich by som kľudne nechal odísť, taktiež aj Munira ak by sme mali za neho nejakú náhradu. Ten chalan často sebčí a to sa mi nepáči. On je to isté ako Tello. Ten tiež chcel stále všetko sám.

quentin

0
2016-08-03 14:48:43

Tello-hosťovanie, príp. klauzula o zvýhodnenom odkupe nazad; Samper-by si zaslúžil šancu aspoň na jeseň a až tak hosťovanie, určite nepredať a Vermaalen-chce ho Wenger, West Ham aj Inter Milan, nech začnú prihadzovať a máme 20 mega;D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.