Brazília sa konečne v Riu prebrala. Jej športovcom sa síce zatiaľ relatívne darilo, no najväčšie očakávania mali domáci od svojich mladých futbalistov. Tí sa zatiaľ v predchádzajúcom priebehu turnaja nevedeli akosi dostať do tempa a podľa viacerých to nebola Brazília. Dnes ráno sa však nezvestné mužstvo našlo, Brazília si s Dánskom poradila ukážkovo.

Mužstvo v žlto-modrej farebnej kombinácii malo problémy najmä v zakončení. Veď v prvých dvoch dueloch nedokázal káder nabitý hviezdičkami skórovať ani raz, čo sa Brazílii jednoducho neodpúšťa. Proti Dánom to už ale vypuklo a severská krajina utrpela ťažkú porážku.

TIP | Neymar: Tá remíza je ako prehra

O dva góly za tím vedený ako hosťovský postaral Barbosa, ktorý otváral gólové štatistiky zápasu, no zároveň i uzatváral strelecký účet svojho tímu gólom na 4-0. Brazličania hrali uvoľnenejšie, využívali chýb dánskeho mužstva a ponúkli aj niekoľko oku lahodiacich kombinácií.

Zápas viedol pán rozhodca Alireza Faghani z Iránu a v celom priebehu stretnutia vytiahol len 2 žlté karty. Tie pritom prišli tesne za sebou, v 38. minúte bol napomínaný Gabriel Jesus, už o minútu neskôr zas hráč Danska Andreas Maxso.

O zvyšné dva presné zásahy sa po pekných akciách postarali práve Gabriel Jesus a Luan. Obaja už boli s Barcelonou spájaný, Gabriela Jesusa síce už ulovil Guardiolov Manchester, no Luan zostáva stále v hre o pozíciu štvrtého útočníka v mužstve.

Brazílčania boli v celom zápase jasne lepším mužstvom, svojmu súperovi dovolili brankára ohroziť len raz, naopak oni Hojbjerga ohrozili až 11-krát. Celkovo tím vedený kapitánom Neymarom prestrieľal svojho protivníka 22 – 3. Čo sa držania lopty týka, to patrilo tiež domácemu mužstvu v Riu, celková štatistika bola 69% - 31% pre zverencov Rogéria Micaleho.

Mladé nádeje z krajiny samby tak postupujú ďalej, v prvej časti vyraďovacej fázy sa stretnú s Kolumbiou, kde sa dá očakávať veľmi kvalitný zápas. Dánsko síce s Brazíliou vysoko prehralo, no práve oni postúpia zo skupiny ako druhí.

Okrem Brazílie a Dánska sa do vyraďovacej časti dostali ešte aj tímy ako Nigéria, Južná Kórea, Nemecko, Kolumbia, Honduras či Portugalsko. Veľmi prekvapivé však je napríklad vypadnutie Argentíny už v skupine.

zdroj: sport.es evysledky.com
foto sport.es onecoox.com

Messiking

25
2016-08-11 11:12:09

Nie pravdepodobne ale určite je už v City!!!

Taylor

7
2016-08-11 13:03:14

ano, pravda, vďaka za postreh!

fantomas

-6
2016-08-11 11:19:58

Luana nechcem, dúfam, že ho nechce ani Lucho, radšej tam nechať Munira. Počas leta zaznamenal progres.

Rudla333

5
2016-08-11 11:33:36

Na to jak Jesus zářil v Brazilské lize, tak tady má velké problémy. V Anglii podle mě vyhoří.. :-/ Měl zvolit Španělsko nebo Itálii.

Barcelonista12

15
2016-08-11 12:06:07

Tiež si myslim ze pre hráčou z Južnej ameriky su to ideálne ligy na rozjezd.

Neyoo

4
2016-08-11 14:50:38

Prosim vás , nevie mi niekto povedať ako to bude s Neymarom a začiatkom sezony ? Keď vypadnu tak sa hned vrati do BCN alebo nie ? ..idem totiž na prvy zapas la ligy , tak či je nejaka šanca že už tam bude alebo nie. Vďaka:)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.