Nie každý zápas vyjde podľa predstáv. Aj mužstvo ako Barca môže mať svoj zlý deň, keď sa jednoducho nedarí a okrem toho, že nevychádza snaha na ihrisku reflektovať to, čo si hráči a tréneri pred zápasom povedali, prídu na rad aj individuálne chyby.

Tieto veci si s určitosťou uvedomuje aj Luis Enrique, no podľa toho, čo si na hráčov dnes pripravil to vyzerá, že sa nechystá túto prehru hodiť len tak za hlavu. Domáca prehra s Alavés zabolela, no teraz je čas si to poriadne zanalyzovať a rozobrať na podstatné detaily.

Dnes by mali mať síce hráči na pláne podľa zvyku v podstate oddych a regeneráciu, ale tréner z Astúrie naordinoval stretnutie, kde sa spojaili hlavy a spoločne chceli prísť na to, kde sa mohla stať chyba. Popri rekonvalescencii po zápase je tak na rade aj výnimočná taktická porada.

Toto stretnutie začalo však v podstate už skôr. Hneď včera, po tom, čo hráči prišli do šatne. Nutné je ale pokračovať v sebakritickej diskusii, pretože zápas proti Alavés ukázal, že ani na Camp Nou to nemusí byť stále len o piatich góloch.

TIP | Barca 1:2 Alavés: Hodnotenie hráčov

Zásadné boli najmä 2 otázky – Prečo sa spravilo toľko chýb v obrane a prečo to nefungovalo v útoku. Lucho po zápase na rovinu povedal, že obrane chýbala plynulosť a bola veľmi krehká. Koniec koncov, hráči Deportiva sa zachovali ako skúsení lišiaci, keďže využili prakticky všetky väčšie zaváhania domácich.

Včerajšok musí Luisa Enriqueho skutočne veľmi trápiť. Nečudo, túto prehru totiž nikto nečakal. O závažnosti situácie jasne hovorí i fakt, že počas pôsobenia súčasného trénera Barcy na jej lavičke k stretnutiu takéhoto rázu nedošlo. Minimálne teda po prehranom domácom zápase nie.

V utorok prichádza čas na to, aby si hráči napravili chuť, no o jednoduchom zápase reč byť naozaj nemôže. Celtic je mužstvo, ktoré dokáže zahrať skvelé stretnutia a do bodky splniť taktické pokyny svojho trénera. Vstúpiť do Ligy majstrov so stratou bodov by hráčom určite na dobrej psychike nepridalo, teraz sa tak ukáže, ako dokáže svojich zverencov udržať v plnej koncentrácii po prehre samotný Luis Enrique.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com

Lupa84

13
2016-09-11 19:43:03

Alavés je minulosť, treba sa z toho zápasu poučiť ale život ide ďalej, v utorok čaká LM tak nech myslia na Celtic a nie Deportivo.

Marian

5
2016-09-11 21:22:52

Stačí, ak v obrane nastúpia Piqué a Umtiti a bude to iné a lepšie ako Masche a Mathieu, aj keď ani toto duo stopérov nezatracujem, stane sa...

martin27

1
2016-09-11 22:40:04

Ja bi som sa s tim nemazal dal najsilnejsi zostavu mozno mascheho namiesto busiho a umtitiho do obrani ter stegen brana a hlavne MNS

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.