V piatom ligovom stretnutí sa Barcelona na domácej pôde predstaví proti nepríjemnému Atléticu Madrid. Zápas, a to aj napriek netradičnému času a dátumu, rozhodne priláka milióny fanúšikov po celom svete, koniec koncov, Camp Nou bude svedkom unikátneho súboja medzi najlepším španielskym útokom a obranou.

V posledných dvoch sezónach boli duely medzi Azulgranas a Rojiblancos, koučovanými Luisom Enriquem Martinézom a Diegom Pablom Simeonom, charakteristické kvalitnou defenzívou Atlética a neustálym dobýjaním Oblakovej svätyne zo strany Barcelony. Katalánci pritom boli úspešnejší, keď z posledných ôsmich stretnutí zvíťazili sedemkrát.

V nasledujúcom zápase budeme podľa všetkého svedkami podobného trendu. Barca, ktorá je aktuálne v tabuľke druhá s deviatimi bodmi, proti osembodovému Atléticu obsadzujúcemu štvrtú priečku, bude mať čo robiť. Luchov tím zaznamenal síce už 13 presných zásahov, pričom aktuálne na svojom konte má v priemere 3.25 gólu na zápas, no Simeoneho celok je tradične silný v obrane, keď zatiaľ inkasoval len jeden gól, čo je teda 0.25 presného zásahu na jedno stretnutie.

Útočná sila Barcelony

Prvé kolo: FC Barcelona 6 - 2 Betis (Arda Turan, Messi 2, Suárez 3)

Druhé kolo: Athletic 0 - 1 FC Barcelona (Rakitić)

Tretie kolo: FC Barcelona 1 - 2 Alavés (Mathieu)

Štvrté kolo: Leganés 1 - 5 FC Barcelona (Messi 2, Suárez, Neymar, Rafinha)

Obranná sila Atlética

Prvé kolo: Atlético 1 - 1 Alavés

Druhé kolo: Leganés 0 - 0 Atlético

Tretie kolo: Celta 0 - 4 Atlético

Štvrté kolo: Atlético 5 - 0 Sporting

Dodať tiež môžeme, že Los Colchoneros budú mať psychickú výhodu v podobe minulosezónnej vyraďovacej fázy Champions League, keď madridský celok celkom zaslúžene postúpil po dvojzápase s výsledkom 3-2.

Jan Oblak | brankárska jednotka Atlética Madrid

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

GabrielSVK

24
2016-09-20 14:12:56

Inak tí nováčikovia hrajú zaujímavo. Proti "veľkým" klubom nemajú zlé výsledky. Snáď potrápia aj nášho rivala Real Madrid. A snáď sa nám podarí zajtra získať dôležité 3 body v ťažkom zápase. VISCA EL BARCA.

vondeylen

-1
2016-09-20 20:13:44

3body...amen..:)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.