Duely medzi Barcou a Atléticom Madrid patria dlhé roky k tomu najlepšiemu, čo La Liga ponúka. V momentálnom kádri Barcy sa pritom nachádza až 10 hráčov, ktorí dokázali madridskému rivalovi vsietiť v najvyššej španielskej súťaži gól.

Absolútnym lídrom v tejto štatistike je Lionel Messi, pre ktorého je Atlético najobľúbenejším ligovým súperom, keďže v 20 zápasoch, v ktorých proti Los Colchoneros nastúpil, dokázal dať až 21 gólov.

Po dvoch góloch majú na konte i ďalší dvaja z trojzáprahu MSN, trafiť sa proti Rojiblanocos dokázali aj iní hráči FCB, konkrétne Gerard Piqué, Andrés Iniesta a Sergio Busquets, no to stále nie je všetko.

Góly dali brankárom Atlética aj Ivan Rakitič, André Gomes, Paco Alcácer či Aleix Vidal. To však nebolo ešte v drese Blaugrana, Chorvát dal za Sevillu Atlétom dokonca 2 góly, Gomes s Alcácerom dali v drese Valencie po góle, Aleix Vidal dal tímu z hlavného mesta gól ešte v drese Almeríe.

Čo sa opačnej štatistiky týka, tak najviac gólov Barcelony z aktuálneho kádra Atlética dal Fernando Torres, dovedna až 8. Ďalší futbalisti, ktorí kedy prekonali brankárov katalánskeho veľkoklubu sú potom Godín a Koke s gólom, no a samozrejme aj Antoine Griezmann, ten však v lige dal gól Barcelone naposledy ešte v drese Realu Sociedad. Podobne je na tom aj Kévin Gameiro, ktorému sa skórovať podarilo za Sevillu.

zdroj: fcbarcelona.es
foto: fcbarcelona.es
video: dailymotion.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.