Zajtra čaká na Barcu nesmierne náročný duel. Proti Atleti to Katalánci v posledných rokoch nemajú nikdy ľahké, tvrdosť a organizovanosť súpera robí Barcelončanom takmer vždy veľké problémy. Pred stretnutím sa Luis Enrique opäť posadil pred novinárov a odpovedal im na niekoľko otázok.

Reč bola najmä o Atleti, no Astúrčan vysvetľoval aj situáciu okolo Neymara, Alcácera či Griezmanna. Tréner ale opäť odmietol reagovať na otázky, ktoré sa úplne futbalu netýkajú.

Zajtrajší súper

"Atlético pokračuje s tým, čo im v minulosti prinieslo úspechy. Všetko sa to viaže k spôsobu, akým bránia, môžu potom dominovať prostredníctvom protiútokov a taktiež zo šťandardok. Vedia rýchlo meniť tempo a sú najlepší v brejkoch, majú nespochybniteľnú kvalitu v útoku. Nesmieme spraviť veľa chýb a musíme držať loptu. Proti nim sme ešte ľahký zápas neodohrali."

Stav jeho kádra

"Vyzerá to dobre, majú nesmiernu chuť trénovať. Zabávajú sa a súťažia medzi sebou a to je náš cieľ."

Šírka kádra

"Je evidentné, že mám unikátnu zostavu, ktorá má vysokú úroveň. Každý týždeň sa deje toto: niekto hrá a niekto nie. Všetci hráči musia neustále zlepšovať svoju výkonnosť, ja sa snažím dopriať minúty každému, no to je nemožné, je utópia udržať si formu, ak nehráš dostatok času."

Camp Nou

"Štadión musí byť plný fanúšikov, budeme to totiž potrebovať."

Neymar

"Má svoj vlastný štýl, ktorý je fantastický. V Barcelone si svoje pôsobenie veľmi užíva."

Špecifiká iných hráčov

"Je tu viac futbalistov, ktorí majú svojský štýl a každý nech si to interpretuje ako chce. Treba si to vychutnávať."

Sergio Busquets

"Je to unikátny hráč, ktorý svojou fyzičkou preukazuje, že nehrajú len tí najrýchlejší a najsilnejší. Do základnej jedenástky patrí kvôli svojej inteligencii a taktickej vyspelosti, a to nie len u mňa, u hociktorého trénera."

MSN

"Čo ich motivuje? Dosiahnutie tímových titulov a cieľov určite viac ako individuálne ocenenia či góly."

Rafinha

"Môže hrať na viacerých pozíciách. Je to dôležité, nemusíme totiž toho toľko potom meniť."

Výkop zápasu

"To ja kontrolovať nemôžem. To, čo by som chcel ja, je vidieť Camp Nou plný. Viem však, že takéto výkopy zápasov nie sú úplne šťastné rozhodnutia."

Griezmann

"Je jedným z najlepších útočníkov na svete. Je to kvôli tomu, čo dosiahol, no i kvôli jeho schopnostiam. Nechcem mu priraďovať v rebríčku nejaké číslo, povedzme, že je jeden z najlepších."

Godín vs. Suárez

"Poznajú sa dobre. Je to jeden z najlepších stopérov na svete a pre svoj klub je rozhodujúci. Neprechváľme ho však príliš, dobre?"

Sergi Roberto

"Snažím sa mu odovzdávať svoje skúsenosti, no rozprávky dedka Luisa Enriqueho už hráčom nerozprávam, je to už nevhodné."

Efektivita

"Tá bude zajtra dôležitá. Potrebujeme však aj dobre pressovať. Šťastie je, že sa dobre poznáme, bude to vášnivý zápas a dobrá skúška našej skutočnej pripravenosti."

Oddych aj pre útočníkov

"Páčilo by sa mi, keby môžu hrať stále všetci 90 minút, no musia si aj oddýchnuť. Rád sa s nimi o tom rozprávam, no niekedy o tom ani nevedieme dialóg."

Alcácer

"Hral v dvoch zápasoch. V prvom hralo zle celé mužstvo, v druhom už dal gól, i keď z offsideu. Vidím to veľmi dobre, nemyslím si, že by prišlo z jeho strany znepokojenie, hlavne to neprivolávajme."

Messi

"Leo je najlepšie pohybujúci sa hráč na svet – má dve veľmi silné vlastnosti. Prvou z nich je pohyb, no a druhá vec je tá, že si dokáže nájsť priestor aj tam, kde žiaden nie je."

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com youtube.com

bloto

14
2016-09-20 23:51:51

Ufff to bude zajtra vecer...najprv Villareal na Bernabeu a potom nas prvy test...dufam,ze nam to dopadne dobre!

tomessi

4
2016-09-21 11:09:34

V prvom rade nech je to kvalitna a pekna hra, bez toho aby to nejako hlupo ovplynili rozhodcovia, nechce sa mi zabit 2 hodiny nejakou nudou s 3 bodmi. O titule sa dnes nerozhoduje. Visca el Barca!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.