FC Barcelona plánuje v najbližších dňoch pokročiť v rokovaniach o predĺžení zmluvy s Ivanom Rakitičom a Luisom Suarezom.

V prípade Chorváta klub chce, aby sa predĺženie spolupráce stihlo podpísať ešte do konca decembra. Nová zmluva by takisto mala trvať 5 rokov. Agent hráča Arturo Canales má s predstaviteľmi Blaugranas za sebou prvé kontakty. Ivan samozrejme chce pokračovať v kariére na Camp Nou a ako Luis Enrique, tak aj Robert Fernandez ho chcú mať v tím. Súčasný kontrakt stredopoliarovi končí v júni 2019.

Obaja hráči sa môžu tešiť na nové zmluvy

Barcelona sa s agentom hráča skontaktovala už pred letom, pretože počas letného prestupového obdobia mali o služby Chorváta záujem kluby ako Juventus, Manchester United či Chelsea. Agent stredopoliara však záujemcom tlmočil Rakitičov zámer zostať na Camp Nou. Barca na to reagovala tým, že chce spoluprácu predĺžiť. Ivan je na trávniku predsa len vzorom vďaka svojej pokojnej povahe a tvrdej práci pre tím. V najbližších dňoch by mali rokovania pokročiť.

To isté čaká aj Luisa Suareza. Jeho predstaviteľ Pere Guardiola bol pracovne v Číne, ale tento týždeň by sa mal vrátiť. Klub chce Uruguajčana v tíme udržať stoj čo stoj a niet divu - v 102. zápasoch nastrieľal 91 gólov. Novú zmluvu si tento útočník určite zaslúži. Po novom by sa s klubom zviazal do roku 2021. Prvé kontakty prebehli už pred koncom uplynulej sezóny a teraz by sa celá záležitosť mala pohnúť ďalej.

A čo sa týka Lea Messiho, tempo rokovaní určujú prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu a otec hráča Jorge Messi. Ten by mal do Barcelony priletieť budúci mesiac.

TIP | Pomôžme spolu malému Lukovi Klokočovi!


zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

quentin

0
2016-09-22 13:02:43

Verím, že sa všetci zúčastnení dohodnú na šupu a nebude kolotoč špekulácií ako to bolo pri Neyovi. A nech sa nezbedníkom darí ešte viac!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.