La Liga má za sebou už aj svoj druhý mesiac v tejto sezóne. Po krátkom auguste prišiel na rad výživnejší september, v ktorom sme si mohli vychutnať až 4 kolá najvyššej španielskej súťaže a nudiť sme sa určite nenudili. Mesiac v La Lige nám opäť odhalí to najzaujímavejšie, čo sa v španielskom futbale za posledný mesiac udialo, pozrieme sa okrem iného aj na najkrajší gól, zápas či akciu mesiaca.

V auguste toho príliš veľa na hodnotenie nebolo, no po šiestich ukončených kolách už je čo bilancovať. V tímoch sa už stihli ukázať nové posily, vieme, aké novinky priniesli noví tréneri, no a sme svedkami aj niekoľkých prekvapení.

Prekvapenie mesiaca

Nieže by boli hráči Bilbaa nejakými outsidermi, no mesiac september im vyšiel naozaj až nad očakávania. Po augustovej prehre s Barcou mali chlapci Ernesta Valverdeho september, v ktorom ich nedokázal poraziť nik. A to odohrali zápas na pôde Granady či Deportiva, no a doma potom porazili Valenciu či Sevillu. Skóre 8:3 je viac než uspokojivé, najmä ak si zoberieme, že to viedlo k 12 bodom z 12 možných. Athletic Bilbao sa teda právom stáva prekvapením mesiaca, podotýkame, že príjemným, samozrejme.

Zápas mesiaca

Veľmi napínavý zápas odohrali Valencia s Betisom Sevilla. Hostia viedli po polčase 0:1, no a v 50. minúte to kvôli červenej karte domáceho Enza Pereza vyzeralo, že je o všetkom rozhodnuté. V 54. minúte využil oslabenie domácich Joaquin a zvyšoval na 0:2. V poslednej štvrtine zápasu sa ale diali veci, v 75. minúte znižoval Rodrigo a už o 3 minúty neskôr vyrovnával Garay. Zdalo sa, že Valencia vyťaží z minima maximum, no ešte v nadstavenom čase vybavil pre hostí 3 body svojim druhým gólom Ruben Castro.

Zoznam zápasov a tabuľka

Sklamanie mesiaca

Minulý rok patrilo Deportivo vôbec k tým najpríjemnejším prekvapeniam v úvode La Ligy. Zdá sa však, že odchod Lucasa Peréza hráčom z Galície uškodil a nedokážu sa so stratou tohto parádneho strelca vyrovnať. September mali hráči Gaizku Garritana veľmi nepresvedčivý, zo štyroch duelov prehrali až 3 a najhoršie na tom celom je i to, že dali len jeden ligový gól.

Gól & akcia & zákrok & hráč mesiaca

Rossi sa postaral v zápase medzi Celtou a Espanyolom o fantastický gól. Celta neprehrala posledné 3 zápasy a práve Rossi patrí k jej najlepším hráčom v týchto momentoch. Tento presný zásah mal o to väčšiu cenu, že prišiel ako vôbec prvý gól v zápase a aj čas mal exkluzívny - 91. minúta zápasu!

Hráči Villarrealu sú svojimi skvelými akciami známi, dokážu nimi zaskočiť aj tých najzdatnejších súperov. To, čo však predviedli proti Osasune, patrí skutočne ku skvostom, ktoré ponúka častokrát iba španielska La Liga Santander.

Germán Lux je už prakticky legendou Deportiva. To zažilo nesmierne zlý mesiac, no nebyť ich brankára, tak by to mohlo byť aj horšie. Yannick Carrasco sa blysol parádnym ťahom na bránu, proti gólu bol ale zásadne Lux. Exkluzívny zákrok!

Hráčom mesiaca sa stal mladík, ktorého budúcnosť vo svojom klube bola ešte pred niekoľkými mesiacmi ohrozená. Sergi Roberto bol pred dvoma rokmi ešte na odstrel, mnohí sa pýtali, čo v Barcelone vôbec ešte hľadá, no s príchodom Luisa Enriqueho sa to všetko zmenilo.

24-ročný rodák z Reus našiel svoju novú pozíciu. Zdalo sa, že to bude dobré dočasné riešenie, hral na pravom kraji obrany zodpovedne a kvalitne, no odstupom času je potrebné skonštatovať toto – Sergi je momentálne jedným z najlepších pravých obrancov v lige! Neveríte? Jeho štatistiky hovoria za seba, veď momentálne napríklad vedie tabuľku v počte gólových asistencií, čo nie je maličkosť. Svojim spoluhráčom stihol v lige prihrať už na 4 góly.

Mesiac september bol plný udalostí. Okrem La Ligy sa nám rozbehla už aj Liga majstrov, zaváhalo hneď niekoľko favoritov na zisk celkového titulu, no a samozrejme sme boli svedkami niekoľkých parádnych duelov. I tento mesiac je jasným dôkazom toho, že k španielskemu futbalu sa stále oplatí vracať víkend čo víkend.

zdroj: forcabarca.sk evysledky.com
foto: lfp.es

video: youtube.com

tomasis

14
2016-10-02 12:07:08

Super clanok Taylor :)

0lk0zeman

10
2016-10-02 13:04:12

dúfam že články tohto typu sa stanú pravidelnosťou každý mesiac, palec hore :)

Taylor

9
2016-10-02 13:45:42

Budú, na striedačku s kolegom. :)

MSN91011

9
2016-10-02 13:12:04

Sklamanie podľa mňa Valencia

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.