Mesiac október v La Lige bol opäť plný udalostí. Videli sme niekoľko veľmi tesných zápasov, úplne jednoznačné duely, no i také, kde sa zrodili veľké prekvapenia. La Liga Santander rozhodne nenudila ani tentokrát.

Najvyššia španielska súťaž je tento rok naozaj pomerne vyrovnaná. Tradičná trojica hrá momentálne svoj štandard a tabuľke kraľuje, no na chrbát im dýchajú aj mužstvá, s ktorými treba určite rátať. Poďme sa pozrieť na sumár ligového diania v mesiaci október.

Prekvapenie mesiaca

Výbornú prácu v Andalúzii zatiaľ odvádza Jorge Sampaoli. Nový tréner FC Sevilla prevzal kormidlo po Unaiovi Emerym a čakala ho rozhodne ťažká úloha, Emery totiž vybudoval celok, ktorý patril k tým najlepším v európskom merítku. Sevillistas odohrali v októbri 4 duely, v ktorých sa tešili z troch víťazstiev. V troch prípadoch síce nešlo o súpera svetovej extratriedy, no u Sevillčanov sa cení najmä konzistentnosť ich výkonov, no a samozrejme zaskočenie megafavorita v podobe pokorenia Atlética de Madrid.

Zápas mesiaca

Duel medzi Celtou Vigo a Barcelonou patril určite k ozdobám tohtoročnej edície La Ligy Santander. Aj napriek tomu, že pre Blaugrana nedopadol vôbec dobre, sme boli svedkami jedného z najbojovnejších výkonov hostí za poslednú dobu. Zápas sa niesol v znamení chýb a omylov, videli sme vlastný gól, penaltu i obrovskú chybu brankára Ter Stegena. Na Balaídos padlo až 7 presných zásahov a bojovalo sa až do záverečnej sekundy.


Sklamanie mesiaca

Sklamaním mesiaca sa stal tím, pre ktorého začala liga ako z rozprávky. Las Palmas vstúpili do nového ročníka skutočne skvele, no v októbri potom úplne stratili formu. Zo štyroch zápasov prehrali síce len jeden, no ostatné 3 skončili remízou. Momentálne sa už pohybujú v strede tabuľky, čo po úvode, v ktorom dávali veľmi veľa gólov a hrali skvele, nie je určite dobrý výsledok.

Gól & akcia & zákrok & hráč mesiaca

Bývalý hráč Barcy sa proti Atlétom trafil skutočne parádne. V októbri padlo niekoľko krásnych gólov, spomenúť môžeme ešte tie od Cuencu, Boatenga či Williana, no proti Atléticu sa takéto góly veru často nedávajú. Paráda, Sandro!


Proti Betisu predviedol Real Madrid ukážkový protiútok. Obranu súpera si hráči Bieleho baletu rozobrali na drobné a boli sme tak svedkami najkrajšej akcie nielen zápasu, ale podľa našej mienky i mesiaca.


Germán Lux patrí k veľkým legendám Deportiva, no a svoje schopnosti predviedol aj proti Barcelone, kde síce inkasoval 4 góly, no famóznym zákrokom zabránil Alcácerovi, aby sa tešil zo svojho vôbec prvého presného zásahu v drese Barcy.


Hráčom mesiaca sa stal jednoznačne Yannick Carrasco. V októbri zaznamenal 5 presných zásahov a jeho forma bola naozaj báječná. Pri kanonáde 7:1 proti Granade dal svoj vôbec prvý hat-trick v La Lige, no ak mu forma vydrží, tak sa určite dočká i ďalších.


V októbri sa veru bolo na čo pozerať, november ale nebude určite o nič chudobnejší. Na Barcu čakajú napríklad zápasy so Sevillou či Realom Sociedad, pútavý bude aj šláger medzi Valenciou a Sevillou, no jednoznačne najväčším lákadlom bude madridské derby, ktoré sa uskutoční 19. novembra. Sledujte, fandite a o mesiac sa tu vidíme zas!

zdroj: forcabarca.sk @taylor
foto: deportes.elpais.com archív
video: youtube.com

enrique123

2
2016-11-02 21:39:43

19.novembra?
Nie náhodou 3.decembra
19. By sme mali hrať s Malagou

Taylor

2
2016-11-02 21:52:31

Ani náhodou. :) http://en.clubatleticodemadrid.com/...

enrique123

3
2016-11-02 22:30:47

Aha tak sorry
Ale na livescore je to tak

fantomas

13
2016-11-02 22:39:14

Madridské derby je Atlético vs Real.
Barcelona hrá s Realom 3. decembra, ale to nie je "madridské derby", to je el Clásico. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.