Vítame vás pri dnešnom zápase medzi domácimi Blaugranas a Realom Madrid. Dnes sa od domácich neočakáva nič iné len výhra. Prinášame vám live komentár k zápasu, aby vám nič neušlo! Držte prsty, aby sa našim podarilo získať 3 body. Užite si El Clasico!

FC Barcelona
1 - 1
Real Madrid CF
Domáci
Štatistiky
Hostia
0
Držanie lopty
0
0
Strely
0
0
Strely na bránku
0
0
Rohy
0
0
Fauly
0
3.12.2016, 16:15, Primera Division
Góly: 53. L. Suárez – 90. Ramos. ŽK: 29. Neymar (BAR), 75. L. Suárez (BAR), 83. Busquets (BAR), 89. Mascherano (BAR) – 13. Isco (REA), 80. Carvajal (REA).
O všetkom podstatnom rozhodol druhý polčas. Najskôr išli do vedenia domáci, keď sa dokázal presadiť Luis Suaréz po priamom kope Neymara, ale v úplnom závere hrdina Realu Madrid Sergio Ramos taktiež po štandardke stanovil remízu 1:1. Ťažko povedať, kto je spokojnejší, no asi hostia, keďže si udržali šesťbodový náskok na čele. Prvé El Clásico tejto sezóny a posledné kalendárneho roku skončilo. Videli sme dobrý futbal, málo šancí a dva góly.
90+3' Koniec zápasu.
90+3' Barcelona takmer rozhodla v poslednej minúte, kedy dostali domáci priamy kop. Navas center síce vyboxoval, ale následne sa lopta vrátila takmer do brány, kde odvrátil hlavou Casemiro. Následné dorážky sa už neujali a neuspel ani prechod Realu dopredu.
90+2' Ronaldo sa v strede poľa zrazil s protihráčom, ale je to posúdené ako faul Portugalčana. Barcelona sa pokúsi rýchlo poslal loptu dopredu.
90+1' Nadstavujú sa 3 minúty.
Gól 90' Real Madrid dal gól!
Kto iný, než expert na góly v závere a góly, ktoré Real Madrid zachraňujú vo veľkých zápasoch. Po skvelom centri Luku Modriča z priameho kopu lopta pristála na hlave nepokrytého SERGIA RAMOSA a ten prudkým zakončením nedal Ter Stegenovi šancu.
Zltá karta 89' Žltú kartu dostáva Javier Mascherano (FC Barcelona).
89' Marcelo sa dostal cez Denisa Suaréza k centrovanej lopte a našiel tesne vedľa brány hlavu Ronalda, ktorý však trafil iba nohu Albu. Následný roh takmer skončil ďalším zakončením Ronalda, opäť nepodareným.
Striedanie 88' Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Neymar, prichádza Denis Suárez.
87' Carvajal dokázal odcentrovať sprava cez protihráča a dokonca aj našiel hlavu Sergia Ramosa, ktorý sa vysunul dopredu, lenže kapitán Realu Madrid zakončil tesne nad.
Striedanie 86' Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Mariano Díaz.
85' Carvajal si na krídle nabehol na pas od spoluhráča, avšak jeho center vôbec nevyšiel, keďže našiel iba Piquého. Casemiro následne faulom zastavil Suaréza.
84' Dobrý center až na zadnú tyč pre Sergia Ramosa neprešiel, keďže tam dobre zapracoval jeden z obrancov Barcelony. Následne sa loptu do ohňa nepodarilo vrátiť Marcelovi, bude to odkop.
Zltá karta 83' Marco Asensio sa zdá byť oživením a teraz po prieniku získal priamy kop, keďže sklzom ho zasiahol Busquets, za čo vidí aj žltú kartu.
83' Iniesta si na svojej polovici vypýtal faul a Barcelona prechádza dopredu, kde drží loptu, no chvíľu na to o ňu prišla. Dokáže si Real Madrid ešte vypracovať tlak?
82' Iniesta našiel krásnou kolmicou na hranici šestnástky Lionela Messiho, ktorý si loptu potiahol mierne do strany a strelou k vzdialenejšej žrdi po zemi sa pokúsil zvýšiť náskok, avšak minul.
81' Sergio Roberto nezvládol súboj na krídle, keďže mu do centru spadol jeden z hostí. Podľa rozhodcu bude mať loptu Navas. Real Madrid sa však nevie dostať z vlastnej polovice.
Zltá karta 80' Carvajal zastavil kombináciu súpera na krídle iba za cenu faulu na Neymara, za čo uvidel aj žltú kartu. Avizoval ešte filmovanie, lenže na to hlavný arbiter neskočil.
79' Lucas Vazquéz poslal center do šestnástky, kde sa snažil zakončiť Asensio cez seba, ale trafil len protihráča. Hostia si mysleli do ruky, penalta sa pískať nebude.
Striedanie 78' Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Arda Turan.
Striedanie 77' Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Marco Asensio.
76' Ďalší rohový kop pre Real, tentoraz to Modrič kopol veľmi dobre na hranicu malého vápna, no hostia sa znova nedohodli. Následne aspoň zastavili pokus súpera o protiútok.
Zltá karta 75' Marcelov odvrátený center našiel Vazquéza, ale tomu pas tiež nevyšiel. Odkop dopredu našiel Suaréza, ktorý si ale pomohol faulom na Varaneho a navyše Uruguajčan vidí za protesty žltú kartu.
74' Carvajal si pohybom vypýtal loptu na hranicu šestnástky, kde ju od Vazquéza aj dostal, avšak jeho center skončil rohovým kopom. Ten sa navyše nepodaril, no Real bude pokračovať autom.
73' Marcelo išiel veľmi prudko do lopty v strede poľa, avšak tá sa pre neho zle odrazila a ušla mu. Spoluhráči ju napriek tomu hneď na to získali.
72' Lucas Vazquéz sa jemne dotkol protihráča v strede poľa a ten sa zviezol na zem. Obrázok hry sa od gólu Suaréza nemení. Barcelona hrá s ľahkosťou a Real Madrid je bezzubý.
71' Neymar sa mohol rútiť do ďalšej veľkej šance z krídla. Brazílčan sa dostal až do šestnástky, odkiaľ sa pokúsil o prudkú strelu, lenže Varane jeho zakončenie zrazil.
70' S rohovým kopom si hráči domáceho celku poradiť nedokázali, takže k zakončeniu sa nedostali, lenže hrajú s chuťou a opäť sú na lopte v strede poľa.
69' V strede poľa faulovaný Busquets sa zo zeme zbiera pomerne rýchlo a Barcelona môže znova vymýšľať ofenzívnu akciu. Iniesta z mierneho uhlu posielal strelu k bližšej žrdi, Carvajal zrazil na bočnú sieť.
68' Až neuveriteľne ľahko sa dostal Neymar cez Carvajala až pred hranicu malého vápna, kde sa ocitol úplne osamotený zoči-voči Keylorovi Navasovi. Je však neskutočne zarážajúce, ako dokázal z tejto parkety prestreliť bránu!
67' Barcelona pokračuje v kombinácii na polovici súpera, čo sa jej zatiaľ darí. Drží loptu v miestach, kde jej absolútne nič nehrozí. Real musí naozaj niečo veľmi rýchlo zmeniť.
Striedanie 66' Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Casemiro.
65' Modrič ako režisér v strede poľa momentálne nevie vymyslieť nič svetaborné a preto sa lopta drží ďaleko od Ter Stegena. Hostia sa navyše dopustili ofenzívneho faulu.
64' Strata lopty od domácich v strede poľa môže znamenať šancu pre Real Madrid, avšak prechod bielych dresov pred šestnástku súpera sa spomalil a k zakončeniu neprichádza.
63' Rýchly prechod Barcelony až do šestnástky protivníka úspešný nebol, pretože Suaréz centrom našiel iba Varaneho, ktorá poslal loptu k Navasovi.
62' André Gomes sa pokúsil obrázok posledných sekúnd zmeniť pasom na ľavé krídlo, avšak ten sa vôbec nepodaril, keďže Alba nemal nárok loptu dobehnúť ani zďaleka.
61' Barcelona drží loptu v strede poľa na svojich kopačkách a nepúšťa v týchto momentoch Real Madrid do hry. Samozrejme, že domácim toto stačí, avšak hostia budú musieť niečo vymyslieť.
Striedanie 60' Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Andrés Iniesta.
59' Lucas Vauqzéz sa ocitá na zemi po kontakte s protihráčom, čo hlavný arbiter posúdil ako faul a úplne jednoznačne.
58' Kovačič fantasticky našiel v šestnástke Barcelony Benzemu, ktorý si loptu spracoval a bol proti nemu už len Alba, ktorý sa však nezľakol a skvele mu guľatý nezmysel vypichol.
57' Lionel Messi si počkal a fantastickou kolmicou za obranu hľadal nabiehajúceho Suaréza. Skvelý moment však domácim pokazil výborný Keylor Navas.
56' Marcelo sa síce na krídle trochu zamotal, ale následne dokázal odcentrovať cez Rakitiča. Našiel síce Piquého, avšak ten odkopol za čiaru.
55' Marcelo sa po krídle dostal až do šestnástky protivníka, no cez Sergiho Roberta neodcentroval. Bude to rohový kop. Hosťom nevyšiel ani ten, pretože po rozohrávke na krátko znova neodcentroval Marcelo.
54' Real Madrid bude musieť pridať, pretože "na koňa" sa samozrejme po góle dostala FC Barcelona. Uvidíme, či a ako sa priebeh hry po tomto presnom zásahu zmení.
Gól 53' Barcelona dala gól!
Neymar to zatočil vynikajúce na hranicu malého vápna, kde si defenzívu Realu Madrid nedokázala postrážiť všetkých hráčov, takže LUIS SUARÉZ hlavou Navasovi šancu nedal. Uruguajčana neustrážil práve faulujúci Varane.
52' Tentoraz si francúzsky obranca Varane vedľa vlastnej šestnástky pomohol faulom, keďže rukou poslal na zem prenikajúceho protihráča, takže so spoluhráčmi sa bude musieť brániť priamemu kopu.
51' Varane získal loptu v defenzívnom postavení a dostal sa až na polovicu súpera. Následne prihral na spoluhráčov a po pase sprava pálil Ronaldo, no veľmi vysoko nad bránu Ter Stegena.
50' Marcelo sa pokúsil zrýchliť celú akciu Realu Madrid a zo stredu poľa poslať dlhý pas na krídlo, avšak to mu nevyšlo, keďže Benzema na jeho priam odkop nemal šancu.
49' Kombinácia hostí na krídle úspechom neskončila, pretože Modrič síce výborne našiel za obranou Marcela, avšak ten sa ocitol v ofsajdovom postavení.
48' Rakitičov nízky center z pokutového územia vypadol a pokus o rýchly prechod dopredu od Kovačiča bol zastavený faulom od Suaréza.
47' Real Madrid sa ale dopustil chyby na svojej polovici a Messi dostal loptu do šestnástky pre Suaréza, ktorý sa ale nedostal k zakončeniu. Vybojoval aspoň rohový kop.
46' V druhom polčase rozohrávkou obstarali domáci hráči. Tí sa okamžite usadili na svojej polovici a prihrávajú si medzi defenzívnymi futbalistami. Ter Stegen však odkopol do autu.
46' Začal sa druhý polčas.
Zdá sa, že ani jeden kouč nestriedal a tímy tak nastúpia v identickým jedenástkach, v akých duel otvorili:

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, A. Gomes – Messi (C), L. Suárez, Neymar

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kovačić – L. Vázquez, Isco, Ronaldo – Benzema
V úvodnom dejstve same síce gól nevideli, ale sledujeme naozaj výborný futbal. Málo bolo aj šancí, no hlavný arbiter prehliadol dva penaltové zákroky. Už v tretej minúte Mascherano fauloval Vazquéza a v štyridsiatej zas Carvajal zasiahol po Albovom centri loptu rukou. Ani jeden moment sa pokutovým kopom neskončil.
45+0' Prvý polčas sa skončil.
45' K hlavičke sa dostal Francúz Raphael Varane, ktorý zakončoval chrbtom k bráne a trafil miesto, kde stál brankár Ter Stegen. Bolo to na čiare. Nemec si poradiť dokázal.
44' Rýchly prechod Realu Madrid potiahol krídlom Benzema a centrom hľadal Ronalda v päťke, avšak pred ním odvrátil na roh tesne vedľa vlastnej brány Piqué.
43' Busquets síce poslal veľmi peknú prihrávku na Suaréza, avšak ten sa na krídle k lopte poriadne nedostal, keďže mu ušla za autovú čiaru.
42' Centrovaný pas na Luisa Suaréza síce presný bol, avšak Uruguajčan mal náročnú pozíciu a cez Marcela sa dostal len k sklepnutiu pre brankára Navasa.
41' André Gomes centrovaný pas zakončiť nedokázal a neuspel ani Sergio Roberto, ktorý pálil spoza pokutového územia. Real mohol ísť následne dopredu, no stratil držanie lopty.
40' Domáci to však poslali na krídlo a Alba sa hnevá, keďže si myslel, že trafil Carvajala v šestnástke do ruky. Hlavný arbiter sa priklonil k rohovému kopu, aj keď to ruka jednoznačne bola.
39' Po faule hostí v strede poľa sa Barcelona dostala k lopte. Predvádza však iba krátke prihrávky v strede poľa, ktoré k priamemu nebezpečenstvu nevedú.
38' Po skvelom pas na pravé krídlo, kde loptu spracoval Vauqzéz sa Ronaldo dostal do zakončenia cez dvoch súperov, lenže nemal to ideálne na strelu a tak zasiahol Ter Stegen.
37' Ten sa hosťom do úspešného konca dostať nepodarilo a neuspeli ani následne, keď Modrič centroval z krídla, ale nachádzal sa v ofsajde.
37' Modrič zachytil prihrávku súpera v strede poľa a poslal na krídlo Ronalda, ktorý sa dostal až k šestnástke. Z mierneho uhlu cez Piquého vystrelil k žrdi, Ter Stegen vyrazil na roh.
36' Messi naozaj centroval, ale poslal veľmi zlý a nízky center, čo sa hráčom Realu Madrid podarilo využiť na odkop až na polovicu Barcelony.
35' Carvajal si pomohol faulom proti Neymarovi niekoľko metrov pred rohom vlastnej šestnástky. Skôr to vyzerá na pozíciu pre center, čo by mohol na kvalitný pas využiť Messi.
34' Marcelova akcia sa na ľavej strane do úspešného konca nedostala, keďže lopta skončila pri Ter Stegenovi. V akcii pokračuje Barcelona, no po prechode dopredu sa musela vrátiť na polovicu.
33' Isco sa dostal medzi troch hráčov a zdalo sa, že o loptu príde, ale ten sa vynikajúce dostal cez všetkých a následne bol faulovaný. Prechod Vazquéza dopredu skončil zrážkou s Neymarom, hra ide ďalej.
32' Dobrý center Carvajala smeroval na Ronalda, ale ten si prekážal s Benzemom, takže jeho nožničky poradne nevyšli. Odrazená lopta našla Marcela, lenže jeho ľavačka mierila vedľa.
31' Ter Stegen sa pri rozohrávke pošmykol a poslal loptu do ťažkej pozície pre spoluhráčov. Tí ju neudržali a pomohli si aj faulom, takže dopredu ide znova Real.
30' Barcelona mala problémy s rozohrávkou, zase. Zdalo sa už síce, že sa dostane lopta do bezpečia, no výborne to spravil Marcelo a dokonca získal faul. Jeho následný center zrazil Roberto a to tak dobre, že nasledovať bude aut pre domácich.
Zltá karta 29' Neymar sa síce hnevá, ale jednoznačne stúpil na nohu Vazquézovi a preto je žltí karta pre tohto Brazílčana úplne zaslúžená. V ďalšom kole si nezahrá.
28' Real Madrid dlhšie držal loptu na krídle, ale v prehustenom priestore nič nevymyslel a tak sa vracia až do stredu poľa, kde je viac miesta.
27' Cristiano Ronaldo ostal ležať na trávniku po tom, čo mu Mascherano rukou trafil do boku tela. Určite to muselo byť pre Portugalčana veľmi nepríjemné, ale bude v poriadku.
26' Zaváhanie Sergia Ramosa Luis Suaréz potrestať nedokázal, pretože sa skvele vrátil Luka Modrič a po prihrávke na Navasa všetko upokojil.
25' Luis Suaréz sa cez dvojicu obrancov Realu Madrid na krídle nedostal, avšak Carvajal loptu poslal len na rohový kop. Výborne zakročil Benzema a následne loptu odkopol Modrič.
24' Karim Benzema napádal rozohrávku dvojice obrancov súpera, no loptu nezískal a následne fauloval, čomu sa Francúz diví, no nič nenarobí.
23' Menšie problémy Realu v rozohrávke domáci vysokým presingom nevyužili a tak "biely balet" ostal pri lopte a po dobrom prechode centroval Marcelo. Ter Stegen loptu jemne tečoval a Ronaldo sa preto nedostal do zakončenia.
22' Po dlhšej kombinácii Realu Madrid veľmi presne na zadnú tyč odcentroval Lucas Vazquéz a našiel nohu Benzemu, ale jeho zakončenie z voleja trafilo Mascherana. Prechod Barcelony dopredu sa končí nepresným centrom. Ten dokázal Sergio Ramos zraziť k Navasovi.
21' Otvorený priestor na krídle využil Neymar, ktorý stihol dlhý pas na bránkovej čiare. Centrom našiel v dobrej pozícii Luisa Suaréza, avšak ten strelou trafil najprv Ramosa a hneď aj Varaneho.
20' Modrič našiel peknou uličkou na pravom krídle Carvajala, ale ten nedokázal odcentrovať cez Albu a o loptu prichádza. Dopredu ide Barcelona a nevyzerá to vôbec zle.
19' Domáci loptu po výkope veľmi rýchlo získali, avšak André Gomes na krídle neuspel proti Varaneovi, keďže ho rukami potlačil na trávnik.
18' K zakončeniu sa postavil Messi a mieril to ponad múr k bližšej žrdi, ale Kostaričan Navas sa tam pohodlne premiestnil a nemal problém so zákrokom.
17' Luka Modrič nestačil na kľučku Lionela Messiho pár metrov od šestnástky Barcelony a jemným dotykom ho poslal k zemi. Hlavný arbiter odpískal faul, takže domáci majú možnosť zakončiť z 28 metrov.
17' Neymar sa už druhýkrát v stretnutí pošmykol a nedostal sa tým pádom cez dvojicu obrancov na krídle. Barcelona napriek tomu pokračuje v kombinácii, ale až v strede poľa.
16' Napriek tomu mohol ísť dopredu Ronaldo, ktorá prenechal loptu Marcelovi. Po jeho centri nasledoval aut a následne aj pas do šestnástky, avšak Ronaldo nebol v dobrej pozícii a svojou hlavičkou nemeckého gólmana neohrozil.
15' Lionel Messi sa stal obeťou sklzu Luku Modriča, ale tentoraz to po súboji v strede poľa karta nebude. Barcelona po prechode dopredu loptu veľmi rýchlo stratila, no hneď aj získala.
14' Opäť zlá rozohrávka Barcelony a Ter Stegen musel vybehnúť veľmi vysoko z brány, aby loptu odpratal pred Benzenom. Jeho odkop skončil ďaleko na polovicu Realu. Ten postupne rozvíja ďalšiu kontru.
Zltá karta 13' Benzema nepresne prihrával v strede poľa a rozbehnutého Neymara musel aj za cenu žltej karty nedovolene poslať na zem Španiel Isco.
12' Modričov center bol z päťky odvrátený len na hranicu pokutového územia, odkiaľ neprepálil hráčov pred sebou Kovačič. Prechod Barcelončanov do kontry skončil ofsajdom Suaréza.
11' Problémy v rozohrávke domácich končia odkopom iba na tribúnu, čiže Real Madrid môže ísť do šestnástky súpera, avšak k zakončeniu sa nedostal. Bude to aspoň roh.
11' Rohový kop sa domácim nepodaril a hráči Realu dostali loptu do bezpečia. Navyše, Neymar na krídle zaváhal a o guľatý nezmysel po súboji s krajanom Marcelom prišiel.
10' Obrana Realu Madrid teraz trochu prepadla a Neymar mal aj napriek pošmyknutiu čas odcentrovať. Našiel Roberta, ktorý v dobrej pozícii trafil iba Sergia Ramosa. Penalta to nemôže byť, takže nasleduje roh.
9' Modrič získal loptu od hráčov Barcelony, avšak prechod dopredu sa hosťom nepodaril, keďže Ronaldo nepresne prihrával k postrannej čiare na Carvajala.
8' Dlhý pas na krídlo pred Robertom odkopom Ramos iba na tribúnu, takže Barcelona mohla pokračovať na polovici súpera. Otočila ťažisko hry, lenže Busquets ho znova vracia doprava.
7' Keylor Navas váhal s odkopom, no nakoniec poslal loptu na polovicu súpera, kde však hostia o ňu prišli. Barcelona znova začína od stopérov.
6' Piquého nepodarené prenesenie hry Alba dokázal udržať na hracej ploche. Barcelona kombinuje v strede poľa. Neymar sa síce dostal až k šestnástke, lenže prihrávka Messiho do nej končí bez nebezpečenstva.
5' Neymar obkrúžil s loptou na nohe takmer celú polovicu súpera, prihral ju doprava, kde však Sergio Roberto nenašiel spoluhráča a Ramos ju pustil za bránkovú čiaru.
4' Carvajal sa pokúsil vzduchom nájsť Vazquéza, avšak pas bol veľmi nepresný, takže po aute Albu dostáva Barcelona loptu dopredu, lenže hráči Realu ju odkopli.
3' Ronaldo síce spadol, ale dokázal poslať loptu pred šestnástku na Benzemu, ktorý ju sprostredkoval do nej. Lucas Vazquéz po kontakte s Mascheranom spadol a tento faul hneď na úvod hlavný arbiter neodpískal. Penalta to nebude.
2' Pri postrannej čiare vedľa šestnástky Realu Madrid prišlo niekoľko tvrdších zákrokov, ale od hráčov hostí vždy čistých. Následne to Busquets prehnal a sklzom tvrdo zasiahol Modriča.
1' Benzema zo stredového kruhu rozohral dozadu a Real po nákope udržal loptu na polovici súpera. Hráči v bielom si ju posúvajú z kopačky na kopačku. Na chvíľu ju síce Neymar získal, avšak hneď stratil.
1' Stretnutie sa práve začalo.
-1' Kapitáni Sergio Ramos a Lionel Messi sa pozdravili s rozhodcami a hod mincou určil, že výkop v prvom polčase budú mať hostia.
-1' Pred zápasom ešte prebieha minúta ticha za obete tragédie v Kolumbii, kde zomreli aj futbalisti klubu Chapecoense.
-3' Hráči oboch tímov prichádzajú na trávnik pred zaplnený Nou Camp, ktorý už od začiatku vytvára úžasnú atmosféru.
Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, A. Gomes – Messi (C), L. Suárez, Neymar.
Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Iniesta, Alcácer, Digne, Umtiti.

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kovačić – L. Vázquez, Isco, Ronaldo – Benzema.
Náhradníci: Casilla – Pepe, Nacho Fernández, James Rodríguez, Casemiro, Díaz, Asensio..
Veľký zápas je tu, celý svet sa bude v sobotu o 16:15 pozerať na Nou Camp, kde v zápase odvekých rivalov privíta domáca FC Barcelona úhlavného nepriateľa Real Madrid.

Oba tímy vstupujú do stretnutia v úplne inom rozpoložení. Zatiaľ čo hostia z Madridu trónia na čele ligovej tabuľky, domáci futbalisti sa ocitli v období pomerne neúspešných výsledkov a stratili priamy kontakt na lídra.

Postavenie v tabuľke

1. Real Madrid 13 10 3 0 36:11 33
2. FC Barcelona 13 8 3 2 33:14 27

Posledných 10 vzájomných zápasov

02.04.2016 FC Barcelona – Real Madrid CF 1:2
21.11.2015 Real Madrid CF – FC Barcelona 0:4
22.03.2015 FC Barcelona – Real Madrid CF 2:1
25.10.2014 Real Madrid CF – FC Barcelona 3:1
16.04.2014 FC Barcelona – Real Madrid CF 1:2pp (finále Copa del Rey)
23.03.2014 Real Madrid CF – FC Barcelona 3:4
26.10.2013 FC Barcelona – Real Madrid CF 2:1
02.03.2013 Real Madrid CF – FC Barcelona 2:1
26.02.2013 FC Barcelona – Real Madrid CF 1:3 (2.semifinále, Copa del Rey)
30.01.2013 Real Madrid CF – FC Barcelona 1:1 (1.semifinále Copa del Rey)
Real Madrid

Real Madrid je pod vedením Zinedine Zidaneho momentálne v dobrej forme a od začiatku sezóny 2016/17 neprehral ešte ani jeden zápas, čo činí šnúru nachádzajúcu sa na čísle 21. Ak ale k tomu prirátame aj záver minulej sezóny, dostaneme číslo až 33. Posledná prehra prišla ešte v apríli proti Wolfsburgu.

Real strelil doteraz najvyšší počet gólov v celej lige, až 36, čo po trinástich kolách činí priemer 2,76 na jedno stretnutie a inkasoval iba jedenásť. To je pre zmenu najmenej. O líderstvo v tomto ohľade sa ale delí s Villarrealom. Zároveň má najväčší rozdiel strelených a inkasovaných presných zásahov, +25.

Klub sa opäť môže spoľahnúť na najväčšiu hviezdu Cristiana Ronalda. Ten bol síce kritizovaný, no po slabšom začiatku ročníka nabral formu a opäť strieľa jeden gól za druhým. Zidane ho dokonca označil za rozhodujúci faktor celého El Clásica. Portugalčan strelil posledných päť ligových gólov svojho celku, čím zariadil víťazstvá nad Atléticom Madrid a Sportingom Gijón. Tri zápasy dozadu mal pauzu, no štvrtý vsietil hattrick Alavésu. Znamená to, že s desiatimi zásahmi je najlepším strelcom Realu a dokonca aj celej La Ligy. Dokopy vo všetkých súťažiach skóroval dvanásťkrát.

Real Madrid ale samozrejme nie je iba o ňom. Všetko začína už od Keylora Navasa. V defenzíve by sa mal objaviť aj kapitán Sergio Ramos, ktorý po zranení odohral prvé stretnutie pred dvomi týždňami proti Sportingu Lisabon v Lige majstrov. Ďalším navrátilcom je Brazílčan Casemiro. Ten si zas premiéru po zdravotných problém odbil v strede týždňa proti Cultural Leonesa v Copa del Rey. Je ale otázne, či ho Zidane zaradí do základu aj na takto dôležité stretnutie.

Na druhej strane budú chýbať najmä Gareth Bale. Walesan sa zranil proti Gijónu a jeho členok si vyžiadal operáciu. Tej sa v Londýne aj podrobil. Síce úspešne, no zlé jazyky hovoria až o návrate v apríli. Pôvodne to malo byť už koncom januáru.

Do hry určite nezasiahne ani Toni Kroos, ale jeho návrat sa pomaly blíži, keďže sa dostal do nominácie na Majstrovstvá sveta klubov, ktoré pre Real štartujú 15.decembra a dokonca už deň pred El Clásicom trénoval so spoluhráčmi.

Podobne ako Kroos je na tom aj Álvaro Morata, nominácia sa MS klubov sa mu tiež ušla. El Clásico vynechá taktiež Fábio Coentrao. Ani on nie je zdravotne úplne v poriadku, no na druhej strane je otázne, či by sa do nominácie zmestil, aj keby bol.

Nominácia Realu Madrid:

Keylor Navas, Casilla, Rubén Yáñez – Carvajal, Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo – James, Casemiro, Kovacič, Modrič, Marco Asensio, Isco – Cristiano Ronaldo, Benzema, Lucas Vázquez, Mariano

Posledných päť ligových stretnutí Realu Madrid

Real Madrid – Sporting Gijón 2:1
Atlético Madrid – Real Madrid 0:3
Real Madrid – CD Leganés 3:0
Deportivo Alavés – Real Madrid 1:4
Real Madrid – Athletic Bilbao 2:1

Najlepší strelci v La Lige

1. Cristiano Ronaldo 10
2. Gareth Bale 5
3. Karim Benzema & Álvaro Morata 4
4. Marco Asensio, Isco, Sergio Ramos 2
5. Danilo, Toni Kroos, Marcelo, Luka Modrič, James Rodríguez, Pepe 1
FC Barcelona

Katalánsky veľkoklub vstupuje s veľkou výhodou, ktorou je domáce prostredie a do posledného miesta zaplnený Nou Camp, ale na druhej strane v nie najlepšej forme.

Zverenci Luisa Enriquého nevyhrali posledné dva zápasy a z posledných štyroch uspeli len raz. Bolo to v Lige majstrov proti Celticu Glasgow. V La Lige ale remizovali najskôr doma s Málagou, keď nedokázali streliť ani jeden gól a v poslednom kole aj na pôde Realu Sociedad. Pre "Blaugranas" zakliate ihrisko nedobyli ani teraz, ba čo viac, domáci veľmi blízko k zisku troch bodov. Kouč FCB označil toto stretnutie za najhoršie, aké "jeho" Barcelona odohrala. Navyše, v strede týždňa prišla remíza v Copa del Rey proti druholigovému Hércules.

Barcelona je momentálne od lídra Realu Madrid vzdialená na šesť bodov, čo sa jej naposledy stalo v máji roku 2012. Odvtedy ak na čelo tabuľky strácala, tak vždy päť, alebo menej bodov.

Chýbať budú dvaja dôležití obrancovia. Jéremy Mathieu si už v tomto kalendárnom roku asi nezahrá. Fanúšikov však musí tešiť, že návrat by si mohol odkrútiť skúsený Španiel Andrés Iniesta. Ten už v Copa del Rey proti Hérculesu zažil Samuel Umtiti.

Nominácia Barcelony

Ter Stegen, Cillessen – Piqué, Digne, Jordi Alba, Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti – Busquets, Rakitič, André Gomes, Denis Suarez, Arda Turan, Iniesta – Messi, Neymar, Luis Suarez, Paco Alcácer

Posledných päť ligových stretnutí FC Barcelona

Real Sociedad – FC Barcelona 1:1
FC Barcelona – Málaga CF 0:0
Sevilla FC – FC Barcelona 1:2
FC Barcelona – Granada CF 1:0
Valencia CF – FC Barcelona 2:3

Najlepší strelci v La Lige

1. Lionel Messi 9
2. Luis Suaréz 7
3. Rafinha 5
4. Neymar 4
5. Gérard Piqué, Ivan Rakitič, Arda Turan 2
6. Jéremy Mathieu 1
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Bramir

8
2016-12-03 17:28:53

LUISITOOOOOOOOOOOOOOS ANOOOOOOOOOOOOO YEEEEEEEEEEEES

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.