Barca sa včera predstavila vo svojom poslednom zápase v skupine C Ligy majstrov. Proti Borussii si oddýchlo viacero hráčov zo základnej zostavy a priestor dostali aj muži, ktorí si v iných prípadoch až toľko nezahrajú.

SPORT opäť hodnotil výkony hráčov, pričom sa prakticky celé mužstvo dočkalo pomerne vysokých čísel. Podľa predpokladov sa stal najlepším hráčom stretnutia Turek Arda Turan.

TIP | Barca - Mönchengladbach: Semafor

Jasper Cillessen – 6

Holanďan sa pravdepodobne v bráne Barcy poriadne nudil. Súper k nemu zavítal len niekoľkokrát a on nemusel riešiť nič vážne. Dôležité preňho je, že dostal priestor a udržal si čisté konto s tým, že nespravil žiadnu chybu. Spomenúť môžeme i to, že ukázal dobrú prácu nohami.

Aleix Vidal – 8

Zahral naozaj veľmi dobre. Kvalita, ktorú preukázal v Almérii a Seville nemôže byť náhodná a Katalánec chce svoju šancu využiť. Po počiatočných sporoch s Luchom sa zdá, že by mohol predsa nastupovať i častejšie, včera bol rýchly, presný, priamočiary a skutočne dôrazný. Turanovi dokonca prihral aj na gól.

Javier Mascherano – 8

V obrane bol pevnou skalou. Odohral opäť parádny zápas, v ktorom sme od neho videli niekoľko suverénnych obranných zákrokov. Jedinou chybičkou krásy bola po Clásicu i ďalšia situácia, keď mohol po jeho riskantnom zákroku rozhodca pískať penaltu.

Samuel Umtiti – 7

Zahral tiež solídne. Mladíkovou doménou je jednoznačne i hra vo vzduchu, čo preukázal aj v súbojoch s útočníkmi súpera. Kto vie, ako by to celé dopadlo, keby na záver Clásica nastúpil. Ramos by to mal pri zakončení určite ťažšie.

Lucas Digne – 6

Rastie zápas od zápasu, no stále mu k dokonalosti niečo chýba. Snaží sa hrať na istotu, občas vystrelí smerom dopredu, chýba mu však akási automatika. Jeho nákup zatiaľ môžeme určite považovať za vydarený.

André Gomes – 6

Nastúpil na pozícii pivota. Zahral dobre, na istotu, no nízke číslo od SPORTU si zaslúžil za svoju predvídateľnosť. Prihrávky smeroval vždy na istotu, loptu síce dobre držal, no bál sa vymyslieť niečo, čo by šlo na jeho triko.

Denis Suárez – 7

Bol veľmi aktívny a hral sebavedome. Prihral na gól, pričom hýril aktivitou. Včera sme videli z jeho strany jeden z najlepších zápasov v drese Barcelony. Miestami mohol riešiť situácie i jednoduchšie, no hral aj pre divákov, čo sa cení.

Andrés Iniesta – 8

60 minút mu stačilo na to, aby tímu pomohol zápas rozhodnúť. V strede poľa je pre Barcu nenahraditeľný a dostáva sa opäť do parádnej formy. Jeho prítomnosť na ihrisku je dôležitá i pre Lea, pretože s ním to je všetko jednoduchšie.

Leo Messi – 8

Nepodarilo sa mu síce prekonať rekord Cristiana, no zahral naozaj skvele. Otváral skóre a spoluhráčom pripravil niekoľko sľubných príležitostí. Prsty mal vo viacerých góloch, mrzieť ho môže zakončenie hlavou, ktoré mu brankár súpera parádnym spôsobom zneškodnil.

Paco Alcácer – 6

Prihral na gól, čo však nestačí. Od Alcácera čakáme góly, no i väčší prínos pre tím. Včera to nebolo zlé, pekne asistoval Turanovi, nevyužil však niekoľko sľubných príležitostí. Hráčovi treba ale stále veriť a dúfať, že góly prídu čo najskôr.

Arda Turan – 9

Najlepší hráč na ihrisku. V Clásicu spravil v úplnom závere hlúpu chybu, na ktorú však dal zabudnúť hat-trickom. Pri zakončeniach ukázal veľkú kvalitu, pričom jeho herný prínos nespočíval len v strieľaní gólov. Arda dobre drží loptu a vie vymyslieť aj prekvapivú akciu.

Náhradníci

Rafinha – 5

Striedal Iniestu, no do zápasu sa príliš nedostal. Spolupracoval na poslednom góle, no tentoraz ho nebolo až tak vidno. Škoda, Rafinhovi chýba väčšia zápasová prax.

Cardona – 6

Nebol tak nebezpečný ako v Copa del Rey, no ukázal, že v ňom rastie šikovný útočník, ktorý má charakter. Je výborným signálom, že o ňom Lucho vie.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

sid1

-6
2016-12-07 12:30:08

Gomes 6? Denis Suárez 7? dal by som to presne naopak.

fantomas

27
2016-12-07 12:39:26

Denisovi by si dal menej?! Si smiešny. Má skvelý pohyb bez lopty, možno najlepší z celej zálohy. Stále sa ponúka a posledné obdobie sa snaží hrať dopredu či dávať prienikové prihrávky.
Máš pravdu v tom, že Gomés si zaslúžil viac ako 6.

jokerito

20
2016-12-07 12:57:53

Nechápem ten argument, že Gomez hral na istotu, od toho postu čo hral sa presne to očakáva, hrať na istotu aby práve tí dvaja pred ním mohli robiť niečo mene predvídateľné na svoje triko.

caco

-5
2016-12-07 13:54:12

za prvý polčas si Gomés zaslúžil max. 5,šaškoval tam ako nováčik až druhý polčas hral na istotu. Suaréz si 7-ku zaslúži,kedže behal a makal i ked nie všetko mu vyšlo. z celého týmu/okrem striedajúcich/ bol Gomes jednoznačne najslabšie ohnivko

Jestper9

2
2016-12-07 13:04:35

DM musí hrať na istotu a s rozumom!!! Keby stratí loptu a dostaneme z toho góly, tak je zase zle. Skor by som mu vytkol mensi pohyb a dynamiku hlavne. V tomto by na DM zahral najlepsie Mascherano ( ako tiez v podstate DM na stopera prerobeny) Bolo vidno ako aj z obrany vedel vypáliť a v strede pozbierať, dobehnúť a rozohrat opat dopredu loptu

Vendeta

6
2016-12-07 13:08:08

Gomes 6? Si somna robíte srandu.. Keby podal taký bedzchybny výkon busqets mal by minimálne 8. Navyše Gomes sa snažil hrať aj do predu, veľa toho nabehal a vyhral mnohé súboje . Denis určite 8 za to ako hral.

Mimochodom včera sa ukázalo prečo Rafinha nehrával. Ako techniku má slušnú ale je strašne pomalí. Denis minimálne o triedu lepší.

caco

-5
2016-12-07 13:55:54

ty si zrejme pozeral až druhý polčas

Vendeta

3
2016-12-07 14:00:41

pozeral som celí zápas na HD streame

Johny18

6
2016-12-07 13:23:56

denis s gomesom minimalne o známku viac. gomes na defenzívnom hral to čo bolo treba bol istý na lopte a vyhrával suboje a denis podal skvelý ofenzívny výkon nebál sa vymýšlať bol stále v pohybe s vidalom na tej strane robili riadny vietor+ denis hral aj pre divákov snažil sa pekne klučky robiť aj nejaka ta pätička tam bola ja som bol nadšený z jeho výkonu

elcentrolino

4
2016-12-07 13:35:48

presne tak ja neviem čo mnohí očakávate ale denis včera zahral fantasticky. bol som udivený jeho výkonom. Takisto vidal zahral perfektne vedel si nabehnúť rozumel si s denisom, takže tie hodnotenia sú dosť skreslené :)

Radovan

2
2016-12-07 13:46:33

Vidal zahral ozaj prekvapivo dobre..aj ked hned na zaciatku zapasu spravil nepochopitelnu hlupost kde nechal hraca gladbachu uplne sameho na branu ist, ale zachranili nas rozhodcovia co nespravne odpiskali ofsajd..uvidime v tazsom zapase..

okbor

4
2016-12-07 14:22:01

Mne osobne sa páčil aj Digne. Je zdravo drzý a vpredu rýchly. Štvrtý gól začal jeho nekompromisným odobratím lopty súperovi a presnou prihrávkou. Keby nebol trošku prehliadaný, tak by sme asi videli viac takých pekných akcií ako pas Leovi na hlavičku. Akonáhle odovzdal loptu Ardovi, ten ho už ako keby ignoroval, aj keď sa mu stále núkal nabiehaním za obranu.

Fazy

-3
2016-12-07 20:35:16

Kto robí toto hodnotenie? Určite nejaký laik, pretože ak by to robil odborník na futbal, tak Umtiti by mal mať minimálne 9 ak nie 10. Hral perfektne, nič cez neho neprešlo a všetko likvidoval s prehľadom a kľudom. Dovolím si tvrdiť, že hral lepšie ako Pique vo všetkých zápasoch kedy nastúpil. S Piquem bude Umtiti neprekonateľná obranná dvojica. A Denis Suarez? Ďalšia neobjektívna známka. Hral zbrklo a veľa prihrávok kazil, takže žiadna 7 ale 6. Nehovoriac už o Rafinhovi, po nastúpení neukázal absolútne nič, takže 4 anie 5. A ďalší, Cardona viditeľný bol iba keď nastupoval na trávnik, potom sa akosi stratil a nevedel si nájsť miesto. Takže ten, kto robí toto hodnotenie po zápasoch nech toho nechá, pretože sa do toho nerozumie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.