Paulo Dybala možno bol v septembri v dueli kvalifikácie proti Uruguaju na Majstrovstvá sveta 2018 vylúčený, ani to však nič nezmenilo na tom, že mu na toto stretnutie ostali krásne spomienky. Mladému Argentínčanovi sa totiž splnil dlhoročný sen.

Dybala sa ocitol v základnej zostave po boku Angela Di Mariu, Lucasa Pratta a Lionela Messiho. Útočník Juventusu začal výborne, predviedol zopár skvelých náznakov akcií, jeho najsvetlejší moment však prišiel v štyridsiatej druhej minúte, kedy si pripísal pri Messiho góle cennú asistenciu. Los Albicelestes napokon zvíťazili práve týmto presným zásahom.

TIP | Dybala prezradil, čo mu povedal Messi po červenej karte

"Messi bol mojím idolom a o hraní po jeho boku som sníval. Prvýkrát, keď sa mi to podarilo, to pre mňa znamenalo nezabudnuteľné emócie. Najlepšie na tom všetkom bolo to, keď som sa s ním spojil a prihral mu na gól, ktorý napokon rozhodol," vravel Dybala v rozhovore pre Corriere dello Sport.

"V to, že by som mohol hrať v národnom drese, som sníval už od detstva. Byť súčasťou argentínskej reprezentácie je vskutku jedinečné," povedal, pričom dúfa, že jeho výber sa napokon prebojuje na Svetový šampionát, ktorý sa o dva roky uskutoční v Rusku. "Nikto si nevie predstaviť Majstrovstvá sveta bez najlepšieho hráča na svete."

Dybala tiež chválil iného svojho spoluhráča, Gonzala Higuaina, ktorý zožal po neúspechu Argentíny vo finálových súbojoch obrovskú kritiku. "Má rád dve veci, vyhrávanie zápasov a strieľanie gólov. Kritika je osudom tých najlepších, svoje by o tom vedel rozprávať aj Messi. Higuain strieľa dôležité góly a pre tímovú pomoc robí všetko, čo je v jeho silách."

Zdroj: fifa.com
Foto: archív, fifa.com

MilujemBarcu

15
2016-12-18 19:14:35

Pod do Barcy kamarat

jjnovo

7
2016-12-18 19:33:59

není tu moc místa pro něj no :D Leda tak za 5 let, to bude v nejlepším věku. :)

Pe3ik

10
2016-12-18 19:47:05

Casom ked sa Messi posunie do zalohy napr. na Andresove miesto by som ho nechal hrat na pravej strane. To si myslim je realna varianta.

galibier

4
2016-12-18 19:58:45

tiez vidim Leove miesto v buducnosti(ak predlzi zmluvu) v zalohe,ale skor na mieste kde hraval Xavi.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.