Barcelona vo Valencii nakupuje rada. Za posledných šesť rokov poslali Katalánci do klubovej pokladnice Netopierov za hráčov ako David Villa, Alba, Mathieu, Alcácer a Gomes dohromady už viac ako 139 miliónov eur a stále nekončia.

Po rozsiahlom prieskume sa vedenie Barcelony rozhodlo, že najlepšou možnosťou ako posilniť pravú stranu obrany bude kúpa Joaa Cancela. Denník Sport nám prináša hneď niekoľko dôvodov, prečo sú presvedčení, že to bude úspešný prestup.

Fakty

Bola to Barcelona, ktorá podnikla kroky smerom k hráčovmu agentovi Jorgemu Mendesovi, nie naopak. Robert Fernández bol navyše niekoľkokrát na Mestalle, aby si mladíka obzrel. Cancelo má vlastnosti útočiacieho pravého obrancu, ktorý môže byť v prípade potreby použitý aj ako krídelník. Rozhodne vyniká v obrane, no sú to práve jeho útočné kvality, vďaka ktorým klub verí, že z neho môže byť nový Dani Alves. Dôležitý je tiež jeho mladý vek, pretože stále má priestor na rast.

Najbližšie k Alvesovi

Vzťah Aleixa Vidala a Luisa Enriqueho pravdepodobne znemožnil, aby sa z bývalého obrancu Seville stal nástupca Daniho Alvesa. Najviac podobní Brazílčanovi sú v Európe práve Cancelo a Djibril Sidibe z Monaka. Portugalčan je v každom prípade mladší a La Ligu už dobré pozná.

Taktická vyspelosť

Je veľmi dôležité, aby každý hráč, ktorý do Barcelony príde, porozumel jej štýlu hry. V tomto u Cancela nie sú žiadne pochybnosti. Hráč Valencie je schopný vždy sa správne rozhodnúť, robí málo chýb a vie, ako udržať svoj tím organizovaný.

Duševná sila

Ďalším veľkým pozitívom u Cancela je jeho duševná sila. Aj napriek tomu, že má stále len 22 rokov, v máji 23, je zrelý človek, ambiciózny a s jasným cieľom triumfovať vo svetovom futbale.

Podpora pre Sergiho Roberta

Sergi Roberto hrá na pravo obrany mimo svojej obľúbenej pozície, len aby zaplnil medzeru. Pokiaľ by ale prišiel Cancelo, všestranný Španiel sa môže presunúť do stredu poľa, teda tam, kde nastupuje najradšej.

TIP | SPORT: Cancelo sa stane hráčom Barcelony!

zdroj: sport-english.com

foto: instagram.com

Mascherano

17
2016-12-25 13:32:05

Cancelo ja výborný nákup ! Visca

mikimi122

2
2016-12-25 20:08:25

Ale v zálohe si asi veľmi Roberto nezahrá, keďže je preplnená. Podľa mňa by sa mohol striedať s Cancelom a možno len niekoľko krát hrať v zálohe.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.