Rok 2016 je už minulosťou. Pred nami je rok 2017, dvanásť mesiacov, počas ktorých má toho FC Barcelona mimoriadne veľa na práci. Pozrime sa spolu na osem domácich úloh pre klub, ktoré sa týkajú povinností na trávniku i mimo neho.

Zvládnutie kalendára. Začnime tým najdôležitejším, futbalom. Na tím čaká v nasledujúcich dvadsiatich štyroch dňoch minimálne šesť zápasov, štyri v lige a dva v pohári, pričom toto číslo sa môže dokonca ešte zvýšiť. V prípade, že sa Katalánci prebojujú do štvrťfinále Copy, stretnutí bude až osem. Do úvahy neprichádza v lige žiadne zaváhanie, strata na Real je totiž už šesťbodová a pohár bude dôležitou prípravou na dvojzápas Ligy majstrov s PSG.

Kontrakty. Ten Messiho bude pre klub esenciálny. Rovnako však bude mimoriadne dôležité predĺžiť zmluvu aj s Iniestom, Ter Stegenom, Rakitićom či Piquém.

Luis Enrique. Astúrijčan sa musí rozhodnúť, čo chce vlastne robiť. Bartomeu by chcel, aby Lucho pokračoval dúfajúc, že by sa v klube mohol stať ikonou ako Guardiola, no sám tréner ešte o svojich zámeroch verejne nehovoril.

Rozpočet. Nakupovať bude zrejme pre vedenie veľmi náročné. Klub nemá počas zimného prestupového obdobia k dispozícii ani euro, v lete bude môcť utratiť dvadsaťpäť miliónov. Toto číslo sa môže pochopiteľne zvýšiť v prípade, že Barca nejakých hráčov predá.

Sponzori. Pracovať s novými kontraktmi z uplynulých mesiacov s Nike a Rakutenom sa začne už v júli. Družstvu by mali pomôcť po ekonomickej stránke masívne, nie sú však liekom na všetko.

Kauza Messi. Minulý rok v júli bol Leo Messi odsúdený na dvadsaťjeden msiacov za defraudáciu. Hráčovi právnici na čele s jeho otcom samozrejme podali odvolanie, ktoré by sa malo vyhodnotiť ešte pred koncom tejto sezóny. Argentínčan je vo veci optimistický.

Espai Barca. Nový projekt vynoveného barcelonského svätostánku Camp Nou by mal s výstavbou začať už nabudúce leto, aktuálne tomu ale nič nenasvedčuje. Zatiaľ totiž celku chýbajú povolenia mesta, ktoré dodáva, že pôvodná investícia vo výške 600 miliónov by mohla byť problematická.

Katar. Klub plánuje aj naďalej pokračovať v spolupráci s parlamentom ázijskej krajiny. Odzrkadliť by sa to mohlo na názve štadióna či letiska. Katar podporuje barcelonský projekt, ktorému sa zatiaľ darí.

TIP | Najlepšie futbalové hlášky roku 2016

Zdroj: as.com
Foto: archív, as.com

Mascherano

22
2017-01-01 10:56:07

Verím že vyhráme treble

mikimi122

8
2017-01-01 13:56:17

Nechcem aby sa zmenil názov Nou Camp. To akože máme mať štadion s názvom Qatar Stadium. Tak to nie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.