Paris Saint-Germain so svojím hlavným manažérom Unaiom Emerym už začína pracovať pred osemfinálovým dvojzápasom s Barcelonou na svojej revolúcii. Do prvého stretnutia s Kataláncami, ktoré je naplánované na 14. februáta v Paríži, ostáva francúzskemu šampiónovi zhruba mesiac a pol. Družstvo sa bude snažiť dovtedy okrem cieľu vyradiť Barcu aj o comeback vo svojej domácej ligovej súťaži.

S potenciálne mimoriadne silnou základnou jedenástkou sa ako najväčšia slabina PSG ukázala nedostatočne kvalitná lavička. Emery nebol schopný zasahovať do duelov striedaniami, a tak sa rozhodol pre kúpu Juliana Draxlera, ktorého príchod z Wolfsburgu by to v tomto smere mohol Parížanom uľahčiť.

Nemecký stredopoliar bol počas tohto zimného prestupového obdobia hlavným cieľom PSG na prestupovom trhu, keď zaňho úradujúci francúzski šampióni neváhali zaplatiť 42 miliónov eur. Draxler sa tak stal ďalšou z veľkého množstva dobre platených hviezd, keď sa stane vo svojom novom pôsobisku tretím najlepšie zarábajúcim hráčom kádra po Thiagovi Silvovi a Di Mariovi.

Ďalším dôležitým menom pre Les Rouge-et-Bleu je Giovani Lo Celso, ofenzívny záložník odchovaný klubom Rosario Central, za ktorého Paris Saint-Germain zaplatili argentínskemu celku pätnásť miliónov eur. Lo Celso by v drese PSG mohol debutovať už 4. januára, keď sa klub stretne v priateľskom súboji s Tuniskom.

Aj napriek týmto dvom mohutným posilám sa ale prestupové obdobie Draxlerom a Lo Celsom pre francúzsky klub nekončí. Súper Barcelony z nadchádzajúceho osemfinále Ligy majstrov má totiž údajne veľmi blízko tiež ku kúpe Lucasa Alaria z River Plate, ktorého si fanúšikovia Kataláncov môžu pamätať z minuloročného finále Majstrovstiev sveta klubov.

Alario sa nachádza v hľadáčiku Patricka Kluiverta, športového riaditeľa PSG, ako pred pár dňami potvdil aj samotný agent hráča Pedro Aldave. O futbalistu, ktorý s River len nedávno predĺžil kontrakt do roku 2021, sa tiež zaujíma Inter, Les Parisiens sú však pripravení vyplatiť jeho osemnásťmiliónovú výkupnú klauzulu.

Pri svojej revolúcii si je vedenie PSG dobre vedomé toho, že sa bude musieť niekoľkých hráčov aj zbaviť. Prvým na odstrel by podľa očakávaní mal byť Jesé, ktorý príliš nezapadá do Emeryho systému a nedostáva veľa príležitostí. Špekulovalo sa o jeho transfere do UD Las Palmas, problémom je ale jeho vysoký plat, ktorý si tím nemôže dovoliť. Jesé, ktorý posilnil mužstvo v lete z Realu Madrid, nenaplnil očakávania a pomôcť mu tak môže zrejme len odchod.

Rovnako tak by už v zime mohol odísť aj ďalší futbalista, ktorý do klubu prišiel v poslednom prestupovom období, Francúz Ben Arfa. Podobne, ako pri Jesém, nie je dobrý jeho vzťah s Emerym, keď bývalá opora Nice nedostáva dostatok príležitostí.

Ďalším futbalistom, ktorý by mohol PSG počas nasledujúcich týždňov opustiť, by sa mohol stať Sergi Aurier, hoci v jeho prípade by dôvodom nebol malý počet minút. O talentovaného krajného obrancu totiž výrazný záujem prejavilo Miláno, ktoré sa ho posnaží zlákať.

TIP | 5 dôvodov, prečo si Barca musí dať na PSG veľký pozor

Posledným potenciálne odchádzajúcim hráčom na zozname je Javier Pastore, ktorého výkony vo francúzskej ekipe nie sú vôbec oslňujúce. Dvadsaťsedemročný argentínsky stredopoliar by sa z družstva mohol porúčať po šiestich rokoch a viac než dvesto odohraných dueloch.

Barca a PSG sa stretnú v osemfinále Ligy majstrov už 14. februára v Paríži a následne 8. marca na Camp Nou v Barcelone.

Zdroj: sport.es
Foto: archív, sport.es

Mascherano

6
2017-01-01 18:21:33

Nech si chystajú čo chcú my to vyhráme !

mikimi122

27
2017-01-01 19:28:16

Trochu pokory by neuškodilo.

adel

7
2017-01-01 19:02:30

Nazaj REVOLUCIA , ,, vystizny titulok,, kupili jedneho v celku dobreho hraca a predavaju lavicku plus nejaky dalsi mensi nakup ..... naozaj revolucia

Tom10

4
2017-01-01 22:34:53

ved si tym viac uškodia. možno ti hrači nenaplnili očakavania, ale ked už by bolo treba, radšej by som pustil hrat pastoreho, jeseho alebo ben arfu ako nejakych čo ani nepoznam.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.