Oficiálny fotograf prvého tímu FC Barcelona Miguel Ruiz pre oficiálne stránky klubu vyberal šestnásť najlepších fotografií uplynulého roku. Následne snímky náležite okomentoval a odkryl za nimi sa skrývajúci príbeh.

Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si slová od toho najpovolanejšieho, ktorého slová sú balzamom na dušu všetkých fanúšikov Barcy.

Zlatý Messi. Leovi sa podarilo vyhrať na začiatku roka 2016 ako prvému futbalistovi histórie svoju piatu Zlatú loptu. Miguel Ruiz vraví, "že mu bolo cťou zvečniť tak špeciálny moment. Leo Messi je najlepší všetkých čias."

Bravissimo. Počas toho, ako sa Claudio Bravo rozcvičoval pred duelom s Atléticom Madrid, sa ho Miguel Ruiz rozhodol spýtať, či by bol schopný vykopnúť svoju nohu až do výšky hornej konštrukcie brány. Čiľan výzvu prijal a podarilo sa. Ruiz to pritom samozrejme zachytil na fotografii.

Nepodarok. "Historická penalta, hoci ju nakoniec premenil ten, komu určená nebola, Luis Suárez," vraví Miguel Ruiz, ktorý dobre pozná príbeh zázračnej penalty à la Cruyff. Pôvodne totiž Leo Messi prihrával Neymarovi, osud to však zariadil nejako inak.

Čas na oddych. "Hráči FC Barcelona sa potrebujú dostať zo všetkého toho stresu a tlaku, pričom to všetci robia svojím vlastným spôsobom," vysvetľuje fotograf prvého tímu. Preto sa koniec koncov rozhodol nasnímať Ter Stegena, ktorý si čas trávil na svojom smartfóne.

Čo je malé, to je pekné. "Nie všetky štadióny tímov najvyššej ligy sú obrovské. Eibar je príkladom toho, ako trpaslíci bojujú medzi obrami." Ipurua má v hľadisku len 6 267 miest, počas stetnutí Barcy sa dokonca táto kapacita môže prekročiť. Na tejto fotografii je jednoducho niečo unikátne.

Vo svete kopačiek. "Leo Messi strelil hetrik, a tak si loptu odložil medzi kopačky," prezrádza Miguel Ruiz, ktorý vysvetľuje, že v prípade, že hráč strelí v jednom súboji tri góly, ide o bežný postup. Tentokrát išlo o duel s Rayom, v ktorom Katalánci vyhrali 5-1.

Stratený v myšlienkach. Táto fotografia vznikla po štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov. Miguel Ruiz vysvetľuje, aké náročné to Barca po prehre 2-0 na Calderóne vlastne mala. "Andrés Iniesta chcel byť po sklamaní v podobe vypadnutia s Atléticom Madrid sám."

Do toho! Snímka ukazuje, prečo je FC Barcelona jedna veľká rodina. "Rafinha, Adriano a Douglas oslavujú narodeniny Daniho Alvesa. Tak, ako ktokoľvek iný, aj hráči si zo seba navzájom radi vystrelia," vraví Ruiz, expert na zaznamenávanie situácií na trávniku i mimo neho.

Oko. Hráči FC Barcelona odchádzajú na výjazdy skoro každý týždeň, čiže sú na prítomnosť fotografov vo svojej blízkosti zvyknutí. Mnohí im aj ochotne pózujú, príkladom je napríklad Neymar.

Dokázali sme to. "Luis Enrique sa po tom, čo Barca definitívne získala ligový titul, absolútne uvoľnil." Kouč prvého tímu po víťazstve nad Granadou zo seba nechal opadnúť všetky emócie.

Láska je láska. Toto je úchvatná fotografia z osláv dvadsiateho ôsmeho barcelonského historického ligového titulu. "Trofej sa úspešne preniesla ulicami Barcelony a fanúšikovia mohli vidieť svojich hrdinov."

Chlapec z Brazílie. "Neymar strieľa víťazný gól vydretého finálového súboja Copa del Rey," tvrdí Miguel Ruiz. Brazílčan dokázal prekonať dobre brániacu Sevillu a fotograf tento moment zachytil presne vo chvíli, kedy už bolo o osude Neyovej strely rozhodnuté.

Všetky oči na ňom. "Luis Enrique na fotografii z tunela." Ide o príjemnú fotku astúrijského manažéra, ktorý sleduje stretnutia vždy svojím pozorným okom.

Obloha Blaugranas. Parádny snímok zachytávajúci rozcvičku s oblohou v parádne zladených farbách.

Kvalita je kvalita. Neymar Jr spoločne s Luisom Suárezom a Lionelom Messim tvorí magický útočný trojzubec. "Fotografia zachytáva podstatu jedinečného futbalistu, ktorý počas zápasu predvádza svoje schopnosti."

Ready, steady, go! Miguel Ruiz sa pomocou svojich fotografií snaží fanúšikov dostať do skutočného sveta FC Barcelona.

Zdroj: fcbarcelona.com
Foto: fcbarcelona.com

Messy

35
2017-01-01 15:56:34

PF 2017! Visca el Barca!

Mascherano

22
2017-01-01 15:58:16

Paráda

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.